Βλέποντας σήμερα τη γνωστή ιστοσελίδα www.sansimera.gr, χάθηκα μέσα στα σπουδαία γεγονότα , τις γεννήσεις
και τους θανάτους διάσημων προσώπων…Μέσα στα σημαντικά παγκόσμια, ένα ασήμαντο… Σαν σήμερα , πριν από δυο χρόνια,τούτο εδώ το blog πρωτοεμφανίστηκε στην blogόσφαιρα. Αν και για πολλά χρόνια ήμουν θαμώνας πολλών ιστοσελίδων
μαγειρικής ( hungry, gourmet, gourmed) και συμμετείχα σε συζητήσεις
και σε σχόλια, μόνο πριν δυο χρόνια
κατέληξα στη δημιουργία δικού μου blog. Ήταν απόφαση της στιγμής που όμως έγινε σχεδόν καθημερινή
συνήθεια δυο χρόνια τώρα.
και τους θανάτους διάσημων προσώπων…Μέσα στα σημαντικά παγκόσμια, ένα ασήμαντο… Σαν σήμερα , πριν από δυο χρόνια,τούτο εδώ το blog πρωτοεμφανίστηκε στην blogόσφαιρα. Αν και για πολλά χρόνια ήμουν θαμώνας πολλών ιστοσελίδων
μαγειρικής ( hungry, gourmet, gourmed) και συμμετείχα σε συζητήσεις
και σε σχόλια, μόνο πριν δυο χρόνια
κατέληξα στη δημιουργία δικού μου blog. Ήταν απόφαση της στιγμής που όμως έγινε σχεδόν καθημερινή
συνήθεια δυο χρόνια τώρα.
Δεν περίμενα τη θερμή υποδοχή που μου επεφύλαξε ο κόσμος των
foodbloggers. Μέσα από
το blog «συνάντησα» και «γνώρισα»
ανθρώπους που ξέρω πως αν δεν εμπόδιζαν οι αποστάσεις θα τους έβλεπα καθημερινά
και θα τους είχα φίλους , γιατί μας συνέδεσαν αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Έμπειρες και καταξιωμένες foodbloggers, αλλά και άλλες με λιγότερη εμπειρία με
καλωσόρισαν και με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκα ανάμεσά τους.
Διέκριναν και διέκρινα το κοινό μας ενδιαφέρον για την καλή κουζίνα , την κοινή διαπίστωση
ότι η φροντίδα που γεμίζει ένα
καλομαγειρεμένο πιάτο είναι απόσταγμα αγάπης. Και γι αυτό που κάνουμε και γι’ αυτούς
που το προσφέρουμε.
foodbloggers. Μέσα από
το blog «συνάντησα» και «γνώρισα»
ανθρώπους που ξέρω πως αν δεν εμπόδιζαν οι αποστάσεις θα τους έβλεπα καθημερινά
και θα τους είχα φίλους , γιατί μας συνέδεσαν αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Έμπειρες και καταξιωμένες foodbloggers, αλλά και άλλες με λιγότερη εμπειρία με
καλωσόρισαν και με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκα ανάμεσά τους.
Διέκριναν και διέκρινα το κοινό μας ενδιαφέρον για την καλή κουζίνα , την κοινή διαπίστωση
ότι η φροντίδα που γεμίζει ένα
καλομαγειρεμένο πιάτο είναι απόσταγμα αγάπης. Και γι αυτό που κάνουμε και γι’ αυτούς
που το προσφέρουμε.
Εκτός από τα σχόλια που ήταν το μέσον επαφής με τους
υπόλοιπους foodbloggers, σημαντική παρουσία είχαν αυτά τα δυο χρόνια πολλοί
αναγνώστες και φίλοι του blog που μέσα από emails μου έδειξαν πως τους αρέσει αυτό που
παρουσιάζεται εδώ. Από την Κρήτη, από την υπόλοιπη Ελλάδα, απ’ όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση που είχε το blog σε ξενιτεμένους κρητικούς (και όχι
μόνο). Μου έστειλαν δεκάδες μηνύματα από όλο τον κόσμο στα οποία δείχνουν την νοσταλγία τους για την
Κρήτη και τα τοπικά μας εδέσματα. Διαπίστωσα
πως η μνήμη της γεύσης (ή η γεύση της μνήμης; ) μας συνδέει
με τον τόπο και καταργεί το χρόνο!
υπόλοιπους foodbloggers, σημαντική παρουσία είχαν αυτά τα δυο χρόνια πολλοί
αναγνώστες και φίλοι του blog που μέσα από emails μου έδειξαν πως τους αρέσει αυτό που
παρουσιάζεται εδώ. Από την Κρήτη, από την υπόλοιπη Ελλάδα, απ’ όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση που είχε το blog σε ξενιτεμένους κρητικούς (και όχι
μόνο). Μου έστειλαν δεκάδες μηνύματα από όλο τον κόσμο στα οποία δείχνουν την νοσταλγία τους για την
Κρήτη και τα τοπικά μας εδέσματα. Διαπίστωσα
πως η μνήμη της γεύσης (ή η γεύση της μνήμης; ) μας συνδέει
με τον τόπο και καταργεί το χρόνο!
Προσπάθησα να είμαι συνεπής μ’ αυτό που υποσχέθηκα στο πρώτο post .
Ο στόχος ήταν και είναι η καταγραφή
παραδοσιακών κρητικών αλλά και σύγχρονων , που να είναι όμως στο πνεύμα που
έκανε διάσημη την κρητική διατροφή, να έχουν σαν πρώτες ύλες τα θαυμάσια
τοπικά μας προϊόντα και να ακολουθούν την εποχικότητα των υλικών. Δεν ξεχνάω ότι η γαστρονομία είναι έκφανση πολιτισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται (ακόμη και δεοντολογικά αν το δούμε) για ένα foodblogger.Έτσι ακόμη και αν πήρα μόνο την ιδέα από κάποιον άλλον, θεώρησα υποχρέωσή μου να αναφέρω την πηγή μου.
Ο στόχος ήταν και είναι η καταγραφή
παραδοσιακών κρητικών αλλά και σύγχρονων , που να είναι όμως στο πνεύμα που
έκανε διάσημη την κρητική διατροφή, να έχουν σαν πρώτες ύλες τα θαυμάσια
τοπικά μας προϊόντα και να ακολουθούν την εποχικότητα των υλικών. Δεν ξεχνάω ότι η γαστρονομία είναι έκφανση πολιτισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται (ακόμη και δεοντολογικά αν το δούμε) για ένα foodblogger.Έτσι ακόμη και αν πήρα μόνο την ιδέα από κάποιον άλλον, θεώρησα υποχρέωσή μου να αναφέρω την πηγή μου.
Είναι σχεδόν ανεξάντλητη η κρητική κουζίνα και έχουμε ακόμη
να πούμε πολλά. Σκέφτομαι κάποιες αλλαγές στο blog (η αλήθεια
είναι ότι με έχει κουράσει το μαύρο χρώμα) και σιγά σιγά λέω να προχωρήσω σ’
αυτές , αλλά όλο το αναβάλλω. Αλήθεια ποια είναι η γνώμη σας;
να πούμε πολλά. Σκέφτομαι κάποιες αλλαγές στο blog (η αλήθεια
είναι ότι με έχει κουράσει το μαύρο χρώμα) και σιγά σιγά λέω να προχωρήσω σ’
αυτές , αλλά όλο το αναβάλλω. Αλήθεια ποια είναι η γνώμη σας;
Ο περίπλους λοιπόν συνεχίζεται…
Σας ευχαριστώ όλους! Φίλους, σχολιαστές, αναγνώστες,
επισκέπτες!
επισκέπτες!
ΠΟΛΛΕΣ-ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ. ΕΧΕΤΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΟΥ.ΤΥΧΑΙΟ; ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ. ΚΥΡΙΑΚΟΣΑ Κ.
Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο! Τίποτα δεν είναι τυχαίο 🙂
Πρώτα πρώτα να σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου, ειλικρινά νομίζω ότι σε γνωρίζω χρόνια κι όταν είδα ότι είναι μόνο δύο απόρησα.
Το ξέρεις ότι σε θεωρώ από τις καλύτερες παρουσίες στο χώρο των blogger και δεν υπερβάλω.
Επιπλέον ξέρω ότι έχω μια φίλη που ανεξαρτήτως συνθηκών θα είναι πάντα εκεί.
Χρόνια πολλά λοιπόν και σε θέλουμε εδώ για πάντα όπως κι αν σου αρέσει εσένα να μας παρουσιάζεσαι.
Πολλά φιλιά.
Ξανθή μου πράγματι είναι σαν να γνωριζόμαστε από πάντα. Δεν λέγονται μέσα από ένα σχόλιο όσα νοιώθουμε αλλά έτσι νοιώθω κι εγώ! Σ' ευχαριστώ για όλα, ξέρεις εσύ!
χρονια πολλα για τα γενεθλια του blog σου και να συνεχισεις ετσι με μερακι χαριζοντας μας ωραιες συνταγες!!!παντα επιτυχιες!!!!!
Ευχαριστώ πολύ!
Να τα χιλιάσει το μπλογκοσπιτάκι σου!! να μας δίνεις τα φώτα σου πάνω στην κρητική κουζίνα για πολλά πολλά χρόνια!!! φιλιάαααααααααααα
Να είσαι καλά Πέλα μου!
χρονια πολλα στο μπλογκ σου. το ξερεις οτι ειναι πηγη πληροφοριων για εμενα για την κρητικη κουζινα και ο,τι ξερω για αυτην το εμαθα απο εσενα.
και μια που ρωτας για τις αλλαγες, παιρνω το θαρρος να σου πω οτι εγω θα εβλεπα καλα μια αλλαγη στο χρωμα.
ειρηνη
Χαίρομαι Ειρήνη μου,αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος του blog , να κάνει γνωστή την κρητική κουζίνα σε όσους δεν την γνωρίζουν. Σ' ευχαριστώ πολύ!
Είμαι ευτυχής που σε συνάντησα!
Χρόνια πολλά, δημιουργικά και νόστιμα, να είσαι καλά και να μας δίνεις όλες όλα αυτά τα ωραία που δημοσιεύεις.
Φιλάκια!
Να είσαι καλά Ελένη μου. Το ίδιο έχω να πω κι εγώ για σένα!
Βαγγελιώ μου, εγώ δεν είμαι Κρητικιά, Σαλονικιά είμαι, αλλά διαβάζοντας το blog σου, σχεδόν με συνέπεια, μαθαίνω την Κρήτη, δοκιμάζω τις συνταγές της κι απολαμβάνω τις γεύσεις σας.
Γι' αυτό σ' ευχαριστώ, και σού εύχομαι καλή συνέχεια δείχνοντας πάντα την ίδια αγάπη γι' αυτό που κάνεις.
Κι εγώ Θεσσαλονικιά εξ αγχιστείας (!!!) είμαι Μάρθα μου. Ευχαριστώ πολύ. Όπως λέω και παραπάνω αυτό ήταν και είναι ο στόχος του blog: να γίνει γνωστή η κρητική κουζίνα σε όσους δεν την γνωρίζουν
Χρόνια πολλά Βαγγελιώ μου, εύχομαι να συνεχίσεις έτσι και να μας χαρίζεις απίθανες και απολαυστικές συνταγές μέσα απο το υπέροχο blog σου. Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα αλλά και μαζί σου γνώρισα γεύσεις που δεν ήξερα.
Φιλιά πολλά!
Ευχαριστώ πολύ Ελένη! Να είσαι καλά και σου εύχομαι κι εσύ να συνεχίζεις να μας δίνεις συνταγές που δεν γνωρίζουμε από την Θεσσαλία!
Αν αγαπας αυτο που κανεις και σεβεσαι τον κοπο σου στο να μαγειρεψεις να στησεις το πιατο σου να το φωτογραφισεις να κανεις αναρτηση και καμαρωνεις για την καθε δημιουργια σου,εχοντας ενα "τελειο"αποτελεσμα φυσικο και επομενο να περιμενεις τα καλα σχολια..δεν σε εχω δει ομως να σεβεσαι τον κοπο του αλλου και εννοω εμενα,που ειχες ερθει πρωτη φορα στο μπλογκ μου και τελευταια, και το μονο πραγμα που ειχες να γραψεις ηταν το ποσο λιπαρο ηταν το φαγητο μου που εστελνα ανθρωπο στα θυμαρακια.
Ντροπη,λιγο σεβασμο και φιλοτιμο δεν βλαπτει..δεν εχω μιλησει ποτε ετσι αλλα διαφορα γεγονοτα και κακοηθειες με αναγκαζουν πλεον να ανοιξω το στομα μου και να αρχισω να μιλαω κι εγω επιτελους…
Γωγούλα καλώς όρισες. Θα μπορούσα να διαγράψω ένα τόσο προσβλητικό σχόλιο σε ένα "εορταστικό" ποστ, αλλά δεν θα το κάνω γιατί δεν συνηθίζω τέτοιες τακτικές. Αν κάτι δεν μ' αρέσει στην μπλοκόσφαιρα είναι αυτή η υποκρισία που επικρατεί να μην μπορούμε να κάνουμε η μια παρατήρηση στην άλλη αν κάτι έχουμε να πούμε για μια συνταγή. Έχω σχολιάσει αρκετές φορές στο blog σου, όχι μόνο μια, και δεν θυμάμαι σε ποιό σχόλιο αναφέρεσαι. Σίγουρα δεν είμαι ποτέ τόσο προσβλητική όσο λες (εκτός αν προκληθώ πολύ έντονα) και δεν θυμάμαι καθόλου σε ποιά συνταγή σου μπορεί να έγραψα ότι τη βρίσκω λιπαρή. Πάντως τη φράση ότι θα στείλει στα θυμαράκια κάποιον δεν την συνηθίζω. Και σε μένα έχουν κάνει πολλές παρατηρήσεις κατά καιρούς αλλά είναι θεμιτές . Δεν θα αρέσουν σε όλους οι συνταγές μου και δεν ισχυρίζομαι ότι είναι οι καλύτερες. Δεν έχω διαγράψει σχόλιο αν δεν είναι υβριστικό.
Μπορείς να ανοίξεις το στόμα σου κορίτσι μου όσο θέλεις και να πεις ό,τι θέλεις. Δεν είναι δικό μου θέμα αν δεν έχεις μιλήσει για ό,τι σε ενοχλεί μέχρι τώρα και οι κακοήθειες δεν με αφορούν…
Δεν με απασχολει αν το σβησεις η' το αφησεις..εμενα με ενδιεφερε να το διαβασεις εσυ οχι ο υπολοιπος κοσμος.
Οσο για το σχολιο σου δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου και στο λεω… και μαλιστα ειχε εκνευριστει παρα πολυ ο συζυγος μαζι σου και το εσβησε, εχει μεινει η δικη μου απαντηση.
Το συγκεκριμενο φαγητο ειναι κοτοπουλο γιαουρταβα.
Ουτε ζητησα να ερθεις να μου αφησεις κολακιες απλα ο τροπος που τα εγραψες ηταν πολυ προσβλητικος και δεν ειχε καμια σχεση ο τροπος που μου απαντησες τωρα με τον τοτε.
Και θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου για το θεμα υποκρισιας…το ειχα γραψει και στο μπλογκ της Ελενας το θεμα αυτο..ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ.
Πήγα στην ανάρτησή σου και το σχόλιο μου ήταν επώνυμο αλλά παρόλα αυτά έχει διαγραφεί και δεν θυμάμαι τι το τόσο ενοχλητικό μπορεί να έγραψα σχεδόν δυο χρόνια μετά! Από τότε έχω σχολιάσει αρκετές φορές στο blog σου και δεν άφησες ποτέ κανένα υπονοούμενο ότι σε είχα προσβάλλει. Μπορώ κι εγώ να παραπονεθώ ότι σ' ένα "εορταστικό" ποστ αντί να ευχηθείς, έβγαλες μνησικακία και τόσο μένος λες και έμπαινα κάθε μέρα στο blog σου και άφηνα κακοήθειες και δεν βάσταξες πια και είπες να ανοίξεις το στόμα σου κλπ κλπ κλπ κλπ που γράφεις… Τι να πω κοπέλα μου, λυπάμαι αν όντως το σχόλιό μου ήταν άσχημο, σίγουρα δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλλω, μπορεί να είπα όντως ότι έβρισκα λιπαρή τη συνταγή σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την έβρισκα και άσχημη…
Βρε συ Βαγγελιώ μου, έχουμε γεννέθλια??? Και μάλιστα μονο 2 χρόνια?? Ειλικρινά είχα την εντύπωση ότι υπήρχε το blog απο πιο πριν γιατι το περιεχόμενο και το όλο στυλ δείχνουν μεγάλη εμπειρία και για υτο είχα αυτη την εντύπωση.
Χρονια πολλά στο υπέροχο Κρήτη Γαστρονομικούς Περίπλους, εύχομαι να συνεχίσεις γαι πολλά πολλά χρόνια ακόμα να μας ανοίγεις τα μάτια με τις παραδοσιακές συνταγές που τόσο αγαπάμε όλοι κ να μας φέρνεις ακόμη κ εμάς που βρισκόμαστε στα πέρατα του κόσμου να αισθανόμαστε κοντά στην αγαπημένη Κρήτη..
Καλό Σαββατοκύριακο Βαγγελιώ μου
Είμαι νέα και δεν μου φαίνεται Έρι , έτσι 🙂 ; Εντάξει εμπειρία σχετική είχα γιατί στο hungry έγραφα αρκετές συνταγές και είχα και 2 άλλα blogs (όχι μαγειρικής). Αλλά αν δεις τα πρώτα posts θα καταλάβεις ότι έχω κάνει μεγάλη πρόοδο. τόση που δεν το πιστεύω ούτε η ίδια . Σ' ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για όλες τις ευχές σου! Καλό ΣΚ!
Χρόνια πολλά στο blog σου! Να είσαι πάντα καλά να μας χαρίζεις πάντα υπέροχες αναρτήσεις!
Ευχαριστώ Μαρία μου να είσαι καλά!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΜΟΥ!!!!!!ΝΑΣΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!!!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!
Μελανούρι μου εγώ σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ και για την θετική σας ματιά σ' αυτό το blog.
Κι εγώ νόμιζα πως ήταν πιο πολλά χρόνια το blog Βαγγελιώ..:)
Χρόνια πολλά εύχομαι να είσαι καλά και να μας μεταφέρεις τα αρώματα και τις γεύσεις της πατρίδας σου. Πάντα μας βάζεις χρήσιμες πληροφορίες σε κάθε ανάρτηση για το πιάτο σου και πάντα το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον αυτό και εκπαιδευτικό.
Η κρητική κουζίνα έχει πολύτιμες πληροφορίες κι εσύ τις ξέρεις καλά.
Χρόνια πολλά και πάλι στο blog σου.
Φιλιά
Ευχαριστώ Μάριον για τις ευχές και τα καλά λόγια. Χαίρομαι που με νομίζετε "παλιά" γιατί αυτό δείχνει οικειότητα 🙂
Αγαπητή Vita, σου έχω πει πολλές φορές πόσο θαυμάζω τις συνταγές σου και τον τρόπο παρουσίασης. Είναι ολοκληρωμένες γι αυτό θεωρώ το blog από τα κορυφαία στη μαγειρική κατά την κρίση μου.
Να είσαι καλά και να συνεχίσεις για πολλά χρόνια δείχνοντας την αγάπη σου γι αυτό που κάνεις.
Για τις αλλαγές θα έλεγα ότι έχει σημασία, εσύ σαν διαχειρίστρια πώς λειτουργείς μέσα σ΄αυτό. Εγώ πάντως κάπου εκεί στα δύο χρόνια το άλλαξα:)))
Καλή συνέχεια δημιουργική και χαρούμενη.
σσ. Είναι το τρίτο αγαπητό μπλογκ με γενέθλια αυτές τις μέρες και ένα το δικό μου την άλλη εβδομάδα τέσσερα. Πολύ γλυκό κυκλοφορεί:)))
Φιλιά θαλασσένια.
Ευχαριστώ πολύ Θαλασσένια μου για το τόσο ζεστό σου σχόλιο! Καταγράφω ό,τι μπορώ.
Για το θέμα της εμφάνισης, θα ήθελα μια δεύτερη (τρίτη , τέταρτη,πέμπτη …) γνώμη 🙂
Θα τα πούμε λοιπόν την άλλη εβδομάδα στο blog σου!
Πολύχρονο το μπλογκί και πάντα δημιουργικές και νόστιμες αναρτήσεις να 'χει! 😉
Φιλί εορταστικόν
Ευχαριστώ Μαριλιάκι μου. Φιλί και σε σένα !
οι συνταγες σου ειναι παντα υπεροχες!χρονια πολλα και να συνεχισεις να μας μαθαινεις ομορφα πραγατα!συμφωνω και για το μαυρο χρωμα…θα προτιμουσα κατι πιο φωτεινο!
Ευχαριστώ Ειρήνη μου και για τις ευχές και για τη κατάθεση της γνώμης σου!
Χρόνια πολλά, λοιπόν, δημιουργικά και νόστιμα! Πάντως κι εγώ απόρησα με τα δυο χρόνια… μα, μόνο;! Καλή συνέχεια, Vita μου, στην παρουσίαση της -ευτυχώς- σχεδόν ανεξάντλητης κρητικής κουζίνας που, ομολογουμένως, προβάλλεις μ'έναν μοναδικό τρόπο! Όσο για τις αλλαγές στη "διακόσμηση", τώρα που το λες… χμ.. δεν είναι κακό μια "ανακαίνιση"! Πάντα, μας ανανεώνει! 🙂
υχαριστώ Όλγα μου, να είσαι καλά! Χαίρομαι που κι εσύ με βρίσκεις παλιά… Το παίρνω σαν σημάδι καταξίωσης 🙂 (έτσι με συμφέρει…)
Hello, I have been visiting your blog. ¡Congratulations for your work, good luck with your blog! I invite you to visit my blogs about literature, philosophy and films:
http://vniversitas.over-blog.es
http://carpe-diem-agc.blogspot.com/
http://alvaro-alvarogomezcastro.blogspot.com/
Greetings from Santa Marta, Colombia
Well come Alvaro! I am glad to meet you and your blogs! I love literature, philosophy, and films.
Βαγγελιώ μου,εύχομαι να τα εκατοστήσει το blog σου…Δεν το περίμενα πως έχει μόνο δύο χρόνια στον…αέρα…Η επιτυχία του δεν είναι τυχαία…Ωφείλεται στην αξία του…Όσο για το μαύρο χρώμα…η αλήθεια είναι πως αυτό με τράβηξε πρώτο όταν είδα το blog…Μου άρεσε γιατί ήταν τολμηρό και μου θύμισε Κρήτη(το μαύρο και η Κρήτη είναι δεμένα μέσα μου…Ίσως φταίει η ενδυμασία των κρητικών…)…Πάντως αν σε κούρασε πιστεύω πως πρέπει να το αλλάξεις…Είμαι σίγουρη πως και το καινούργιο θα είναι το ίδιο εμπνευσμένο…Σε φιλώ…
Καλή μου Μαρία σ' ευχαριστώ για το τόσο θερμό σχόλιο. Πάντα υπερβάλλεις στα παινέματα και στα καλά λόγια! Ευχαριστώ και για τη γνώμη σου για την εμφάνιση του blog. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι και με προβλημάτισες. Θα λάβω υπόψη την διασύνδεση 🙂
Να είσαι πάντα καλά και να μας γεμίζεις την κοιλιά με τις υπέροχες συνταγές σου αλλά και την ευχάριστη σου παρουσία!!
Γλυκά λόγια, από ένα γλυκό κορίτσι μιας γλυκιάς μαμάς :-). Σ' ευχαριστώ Άρτεμη!
Και στα εκατό τα χρόνια του μπλογκ-τσελεμεντέ σου!!!
Να'σαι γερή και δυνατή να με φέρνεις κοντά στο νησί που αγαπώ περισσότερο στον κόσμο, μέσα από τις συνταγές σου και το κέφι σου!!!
Το μαύρο φόντο σου μου θυμίζει την κρητική στολή και δεν με ξενίζει, όπως πχ αν το έβλεπα σε άλλο μπλογκ! Ότι και να κάνεις εγώ θα είμαι πάντα κοντά σου, θα σε παρακολουθώ και θα σε θαυμάζω για την κουζίνα σου!!!
Μαρίνα μου σ' ευχαριστώ πολύ. Ξέρω πόσο αγαπάς την Κρήτη και πόσο σου λείπει και θέλω να πάρεις κάποια στιγμή απόφαση το ταξίδι. Θα λάβω υπόψη την παρατήρηση που κάνατε εσύ και η Όστρια για τη σύνδεση του χρώματος με την Κρήτη και θα δω ποιό άλλο χρώμα θα ταίριαζε στη θέση του αν το αλλάξω τελικά…
από τη στιγμή που αγαπάς τη Κρητική κουζίνα και τα απίστευτα υλικά της,αναμενόμενο ήταν να βρεις και τον τρόπο να τα παρουσιάσεις…
1000 ευχές από καρδιάς λοιπόν και άλλες τόσες ευχαριστίες που καταγράφεις,διαδίδεις και διασώζεις αυτό το πλούτο…
( για την αλλαγή στο μπλογκ,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου…
η ζωή είναι πολύχρωμη,το ίδιο και οι εικόνες της…-:)))
Βιβή μου σ' ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη και τα τόσο τιμητικά λόγια. Να είσαι καλά!
Ναι, έτσι το έχω σκεφτεί και γω με τα χρώματα αλλά με προβλημάτισαν λίγο η Όστρια και η Μαρίνα…
Μπορεί να μην αφήνω σχόλια όσες φορές εχω περάσει απο το μπλοκ σου και εχω χρειαστεί πολύτιμες συνταγές..αλλα σου είμαι ευγνώμων..για ότι χρειάστηκα και το βρήκα εδώ….μενω εδώ αλλα ειμαι απο Μακεδονια ..αλλα η Κρήτη με έκανε ψυχοκόρη της…οπότε ακολουθώ ότι έχει σχέση μαζί της…..να τα εκατοστήσει..το μπλοκ σου…. και να μας δείνεις πάντα ότι καλήτερο..στην κουζίνα…της…και όχι μονο…..φιλιά…
Ευχαριστώ Ρούλα για τα καλά σου λόγια. Κι εγώ σε παρακολουθώ κι ας μη σχολιάζω!
apo tin wra pou mou ipe mia fili mou tin Eleni pou menei sti Larissa na koitaksw sto blog sou, eimai kollimeni edw =) Katarxin prepi na efxaristw stin Eleni, kai se sena episi mas gemiseis me yperoxes geyseis! Xronia polla kai na eisai panta kala!
Ας είναι καλά η φίλη σου η Ελένη που μας γνώρισε γιατί κι εγώ έχω χαρεί πολύ με τη δική σου γνωριμία! Μακάρι να συναντηθούμε κάποια στιγμή.
inşallah (makari) sintoma Vita mou =)
Αγαπητή Vita/Βαγγελιώ, πρώτη φορά σχολιάζω στο μπλογκ σου, αλλά σε παρακολουθώ εδώ και καιρό και με την ευκαιρία των γενεθλίων (αν και κάπως καθυστερημένα) θα ήθελα να σου ευχηθώ τα καλυτερα, να συνεχίσεις για πολύ πολύ καιρό να μας δίνεις όμορφες κρητικές συνταγές, μαμαδίστικες, όπως τις λέω εγώ, πάντα τόσο αναλυτικά και ξεκάθαρα γραμμένες και με τόσο όμορφες ιστοριούλες να τις πλαισιώνουν. Ανήκω πλέον και εγώ στην κατηγορία των "ξενιτεμένων κρητικών" αν και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι προσωρινό, 5 χρόνια είναι πλέον που λείπω από την Κρήτη και δυστυχώς μόνο όταν έφυγα από το σπίτι μας και βρέθηκα στα ξένα άρχισα να δίνω σημασία στα δικά μας φαγητά και συνταγές – τα θεωρούσα δεδομένα! Το μπλογκ σου το αγαπώ και το επισκέπτομαι συχνά όχι μόνο για να μαθαίνω συνταγές και να το συμβουλεύομαι, αλλά και για να "μυρίζω" Κρήτη, να αισθάνομαι λίγο πιο κοντά στην πατρίδα. Τώρα μόνο συνειδητοποιώ ότι η κουζίνα μας είναι ως επί το πλείστον τα υλικά, δεν είναι τεχνικά δύσκολη, αλλά όλη η αξία της είναι στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, στα γαλακτομικά μας, στο λάδι. Προφανή πράγματα θα μου πεις, αλλά νομίζω μόνο όταν σου λειφτούν συνηδητοποιείς τη σημασία τους. Να'σαι καλά, λοιπόν, να συνεχίσεις έτσι τόσο όμορφα για πολλά πολλά χρόνια ακόμη και σ'ευχαριστώ για το αποκούμπι που μας δίνεις εδώ στην ξενιτιά!
Βλέποντας το επετειακό περυσινό post με την ευκαιρία των φετινών γενεθλίων, Είδα το τόσο γλυκό σχόλιό σου Έλλη. Να είσαι καλά και σ' ευχαριστώ. Δεν ξέρω όμως αν κάνεις καλά να νοσταλγείς την πατρίδα μας. Κάθε μέρα χειροτερεύουν τα πράγματα για όλους μας…
Ελπίζω μέχρι να επιστρέψεις να έχουν φτιάξει κάπως…
να είσαι καλά!
και από μένα χρόνια σου πολλά έστω και καθυστερημένα, γιατί άργησα κάποιες μέρες να σε διαβάσω!!
Βαγγελιώ, έστω και καθυστερημένα, να σου πω χρόνια πολλά στο blog!! Πρέπει να είσαι πολύ περήφανη για ό,τι έχεις καταφέρει μέσα από αυτό. Είναι πάρα πολύ αξιόλογη η δουλειά που κάνεις.
Οι αλλαγές είναι πάντα αναζωογονητικές! Όποια και να κάνεις για καλό θα είναι! Αναμένουμε τις αλλαγές!
Εγώ γιατί δεν το είδα αυτό το ποστ;;;;; Σορυυυυυυυυυ! Πολύχρονο το πολύτιμο μπλογκ σου! Να είσαι καλά και να μας ξεναγείς έτσι όπως μόνο εσύ ξέρεις, στα μυστικά της υπέροχης κουζίνα σας και παράδοσής σας!