Την ημέρα του Ευαγγελισμού επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριών. Ακόμα και όσοι δεν νηστεύουν το έθιμο το τηρούν! Εθιμικά, κύριο ψαρικό του Ευαγγελισμού στις περισσότερες περιοχές είναι ο μπακαλιάρος που σχεδόν πάντα συνοδεύεται με σκορδαλιά. Στην περιοχή μας πιο συχνά το πιάτο της ημέρας είναι η ψαρόσουπα. Η 25η Μαρτίου λοιπόν συνδυάζεται με ψάρι ούτως ή άλλως. Μια συλλογή από ψαροσυνταγές λοιπόν που μπορεί να σας ενδιαφέρουν!
Κλικ στις φωτογραφίες!
Πρώτο και καλύτερο (για τους περισσότερους) το κουρκούτι για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου ή άλλων ψαριών…
Εύκολο νηστίσιμο κουρκούτι (χυλός) για τηγάνισμα
Και φυσικά τηγανητός μπακαλιάρος με αλεύρι ή κουρκούτι
Μπακαλιάρος με χλωροκούκια και μάραθα
Πλακί με πατάτες
Με γιαχνερά χόρτα
Βραστός με πατάτες
Ψαρόσουπα
Κουταλίτες με μπακαλιάρο
Ψάρια μαρινάτα
Και διαίτης…
Παλαμίδα στο φούρνο
Μπακαλιαράκια φρέσκα τηγανητά
Ψάρια σαβόρε
Ψάρι στο φούρνο με πατάτες
Και διαίτης και πανεύκολο!
αλλά και γαύρος μαρινάτος
ή μικρά τηγανητά (γαύρος, μεριδούλες, σαρδέλες)
update 2020: Δείτε κι εδώ…
update 2021: Δυο ακόμη μπακαλιαροσυνταγές!
Μπακαλιαροπίλαφο
Μπακαλιάρος με σπανάκι και αρωματικά χόρτα