Αλμυρά

Κοτοσαλάτα απλή

Κοτοσαλάτα απλή

Τη λέμε και διαίτης…

Στο site υπάρχουν ήδη τρεις κοτοσαλάτες, κι αυτό δείχνει από μόνο του πόσο τις συνηθίζουμε και τις αγαπούμε. Στα τετράδιά μου, ακόμη περισσότερες. Θα τις μετρήσω κάποια στιγμή. Τούτη εδώ είναι μια από τις πιο απλές χωρίς αυτό να σημαίνει πως υστερεί σε γεύση από τις υπόλοιπες! Απλή κοτοσαλάτα λοιπόν η σημερινή συνταγή, ό,τι  πρέπει για το καλοκαίρι μιας και στα συστατικά της υπάρχουν αγγουράκι και ντομάτα!

Κοτοσαλάτα απλή

Το «λευκό» του κοτόπουλου, δεν μπορώ να πω πως είναι από τις αγαπημένες μας μερίδες. Σχεδόν πάντα περισσεύει είτε από το βραστό είτε από το ψητό. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που είμαστε διμελής οικογένεια… Βέβαια, κοτοσαλάτα το καλοκαίρι φτιάχνουμε και «επί τούτου» όχι μόνο με τα περισσεύματα, αφού είναι και ένα νόστιμο ελαφρύ γεύμα κατάλληλο για όσους θέλουν να προσέχουν τις θερμίδες  και τα λιπαρά που καταναλώνουν.

Κοτοσαλάτα απλή

Εκτός λοιπόν από την κοτοσαλάτα με μαγιονέζα (σχεδόν αλοιφή)την κοτοσαλάτα με ζυμαρικά και γιαούρτι και το πολύ ιδιαίτερο κιρκισιανό κοτόπουλο με τη σκορδάτη σάλτσα καρυδιών, (κλικ στα πορτοκαλί γράμματα για τις συνταγές) που έχουν ήδη δημοσιευτεί, δοκιμάστε και τούτην εδώ, ειδικά αν είστε σε φάση δίαιτας. Δροσερή, ελαφριά, με υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι (εκτός ίσως από το αβοκάντο που όμως μπορούμε να παραλείψουμε).

Κοτοσαλάτα απλή

Σε προσεχείς αναρτήσεις θα προτείνουμε κι άλλες από τις πολλές που προανέφερα, αφού το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τέτοια πιάτα τα προτιμούμε οι περισσότεροι. Στη σημερινή δεν έχουμε ούτε μαγιονέζες, ούτε αμυλώδη συστατικά, ούτε διπλές και τριπλές πρωτεΐνες. Δεν έχω λοιπόν δίκιο που τη λέω “διαίτης” στον υπότιτλο;

Κοτοσαλάτα απλή

Παρατηρήσεις

  • Προτείνω τις συγκεκριμένες ποικιλίες αγγουριών για να μην έχουν πολλά σπόρια. Δεν θέλουμε να αφήσουν υγρά. Επίσης αν η ντομάτα έχει πολλά σπόρια τα αφαιρούμε για τον ίδιο λόγο.
  • Όπως όλες οι σαλάτες σηκώνει αυτοσχεδιασμούς. Προσωπικά την προτιμώ με το αβοκάντο. Ακόμη και τις αναλογίες του dressing μπορούμε να προσαρμόσουμε στις δικές μας προτιμήσεις. Εγώ νομίζω ότι 30 ml ελαιόλαδο είναι αρκετό αλλά μπορούμε να το αυξήσουμε λίγο.
  • Αν υπάρχουν κρεμμύδια μεγάλα νέας εσοδείας, είναι ιδανικά για τούτη τη σαλάτα!
  • Μπορούμε να τη φτιάξουμε με όποια κομμάτια του κοτόπουλου έχουν περισσέψει, όχι αποκλειστικά με στήθος. Συνήθως σε μας είναι ανάκατα τα περισσεύματα…

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο