Μενού εβδομάδας

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

Ανοίγει αύριο το Τριώδιο… Εν αναμονή της επόμενης αποκριάτικης εβδομάδας, στο μενού μας  συμπεριλάβαμε λίγες μυρωδιές  Αποκριάς. Μυζηθρόπιτες, φρικασέ με ασκολύμπρους κλπ… Τα πολλά αποκριάτικα από βδομάδα! Δεν λείπει βέβαια και το μεζεδάκι μας λόγω Τριωδίου στις προτάσεις για λιχουδιές πιο κάτω.

Κλικ στη φωτογραφία κάθε συνταγής

Κυριακή   5-2-2017

Αρνάκι ή κατσικάκι με ασκολύμπρους 

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Δευτέρα  6-2-2017

Πρασόρυζο

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Τρίτη 7-2-2017

Ψάρι με πατάτες, λεμόνι και ρίγανη στο φούρνο

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Τετάρτη 8-2-2017

Ρεβίθια

(αυτή την εποχή είναι καλύτερα ντελμπιέ, και βράζουμε λίγα παραπάνω για την Παρασκευή…) 

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Πέμπτη 9-2-2017

Κουνέλι ή κοτόπουλο στο φούρνο με γιαούρτι

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Παρασκευή 10-2-2017

 Ρεβιθοκεφτέδες 

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Σάββατο 11-2-2017

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Σαλάτες

Με ρόκα ή σταμναγκάθι και σάλτσα με αβοκάντο

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Πορτοκαλοσαλάτα

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Συνοδευτικά, λιχουδιές, συμπληρώματα

Επειδή  άνοιξε είπαμε το Τριώδιο, ένα μεζεδάκι στο τηγάνι χρειάζεται κάποια στιγμή…

Κοψιδάκια αρνίσια στο τηγάνι

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

Μια ξεσκέπαστη μαραθόπιτα 

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Οφτές πατάτες

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Χορτοκαλίτσουνα στο φούρνο

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Γλυκά

Αναποδογυριστή μηλόπιτα

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

Και φυσικά κάποια μυζηθροπιτάκια από τα πολλά που έχουμε στο site

Εδώ τα μαλεβυζιώτικα…

Μενού  #12: 5-2-2017 ως 11-2-2017

 

Υπενθυμίζουμε την συμμετοχή μας στα FOOD BLOG AWARDS  2016 του ΒΗΜΑgourmet.

Θα ήταν τιμή μας να μας ψηφίσετε!

Επιλέγετε τσεκάροντας με κλικ το τετραγωνάκι μπροστά από το CretanGastronomy, συμπληρώνετε το email σας λίγο παρακάτω, και κλικάρετε στη λεξούλα Done!

Εδώ:

http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16

/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844869

Σας ευχαριστούμε!

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα! 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο