Έξω από την κουζίνα

To blog or not to blog ?

To blog or not to blog ?

Τι μ’ αρέσει και τι δεν μ’ αρέσει στο blogging

Μετά από την πρόσκληση της Ριρής πρέπει να απαντήσω κι εγώ στα «καυτά» ερωτήματα που τέθηκαν.

Λοιπόν στα καλά του blogging κατατάσσω τα παρακάτω:

1) Την γνωριμία με πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους με κάποιους από τους οποίους θα έκανα ευχαρίστως παρέα αν ζούσαμε κοντά.

2) Την διαπίστωση ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αφιλοκερδώς προσφέρουν γνώσεις, φιλία, δώρα σε ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζουν.

3) Τη διεύρυνση των γνώσεών μου σε πολλά θέματα , όχι μόνο στη μαγειρική.

4) Τη διαπίστωση ότι μπορείς να ταξιδεύεις σ’ όλο τον κόσμο μέσα στο σπίτι σου, και μάλιστα όχι πια μόνο με τη φαντασία σου.

5) Τη χαρά ότι όπου και να βρεθώ στην Ελλάδα –και όχι μόνο- θα μπορώ να βρω κάποιον που γνωρίζω.

Πάμε τώρα στα κακά…

1) Το χειρότερο που έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής είναι η αντιγραφή χωρίς αναφορά της πηγής .Και εννοώ βέβαια το copy-paste σε κείμενα ή φωτογραφίες .

2) Δεν μ΄ αρέσει η αίσθηση της αυθεντίας που βγάζουν μερικοί bloggers στα θέματα που καταπιάνονται στα blogs τους.

3) Δεν μ’ αρέσει η με το παραμικρό παρεξήγηση αν κάποιος έχει κάτι να παρατηρήσει στα γραφόμενά μας. Δεν θεωρώ ότι στα σχόλια πρέπει να «λιβανίζουμε» τον ιδιοκτήτη του blog αλλά να εκφράζουμε την άποψη μας.

4) Από την άλλη δεν μ΄αρέσουν οι αγενείς και οι ξερόλες και οι είρωνες σχολιαστές. Μια διαφωνία δεν σημαίνει αγένεια.

5) Δεν μ΄αρέσει που διαπιστώνω πόσο αρχάρια τεχνολογικά είμαι και πόσα πράγματα πρέπει να ξέρω ακόμη για να γίνει το blog μου έτσι όπως θα ήθελα.

Ποιοι έχουν τώρα σειρά;

Ας πούμε τη Μαρίνα, την Ειρήνη, την Μανουσίνα, την olivetreegirl και την Πηνελόπη αν βέβαια το θέλουν κι αυτές….

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο