Αλμυρά

Γιουβαρλάκια με γιαχνερά (τσιγαριαστά) χόρτα

Γιουβαρλάκια με γιαχνερά (τσιγαριαστά) χόρτα
Αρωματικό πιάτο εποχής!
Τα χόρτα ήταν πολλά και αρωματικά. Οι πρόσφατες βροχές έχουν κάνει ήδη το θαύμα τους. Βαρέθηκα να καθαρίζω αλλά άξιζε τον κόπο όπως πάντα.
Γιουβαρλάκια με γιαχνερά (τσιγαριαστά) χόρτα
Κάποια έγιναν βρουβόπιτες τηγανιού αφού τσιγαρίστηκαν, και κάποια έμειναν στην κατσαρόλα τσιγαρισμένα ελαφρά με σκοπό να καταψυχτούν για μελλοντικές χρήσεις.
Γιουβαρλάκια με γιαχνερά (τσιγαριαστά) χόρτα

Ο κιμάς προοριζόταν για γιουβαρλάκια αλλά επειδή το προηγούμενο βράδυ είχα σούπα και τα κοκκινιστά τα συνηθίζω το καλοκαίρι, η ιδέα ήρθε αυτόματα. Μαγειρεύουμε αυτά τα χόρτα (πιτόχορτα τα λέμε ή γιαχνερά) με χοχλιούς, με μπακαλιάρο, με σουπιές, με κρέας.Γιατί όχι και με γιουβαρλάκια ή κεφτεδάκια Το φαγητό πέτυχε και καθιερώθηκε!

Παρατηρήσεις:
1)Δεν γράφω το είδος του κιμά γιατί
μπορούμε να βάλουμε ότι κιμά θέλουμε. Έχω φτιάξει το φαγητό με μοσχαρίσιο κιμά
και με ανάμεικτο χοιρινό-μοσχαρίσιο και ήταν εξίσου νόστιμο!
2)Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε
πατάτες μαζί με τα χόρτα.
3)Τα δικά μου χόρτα είχαν τσιγαριστεί ελαφρά την πρώτη φορά που έφτιαξα το φαγητό (από την οποία είναι και οι φωτογραφίες) γιατί προοριζόταν για χορτόπιτες. Δεν έχει όμως καμιά σημασία. Και ωμά που προστέθηκαν την δεύτερη φορά ήταν τα ίδια και καλύτερα…
4)Την επόμενη φορά θα φτιάξω με αυγολέμονο
αυτό το φαγητό και θα συμπληρώσω την ανάρτηση με εντυπώσεις και φωτογραφίες…Καλημέρα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο