Αλμυρά

Κολοκυθάκια γεμιστά αλλιώς (και σε νηστίσιμη παραλλαγή)!

Κολοκυθάκια γεμιστά αλλιώς (και σε νηστίσιμη παραλλαγή)!

Η κόκκινη, πιο καλοκαιρινή εκδοχή!

Μια που δεν ήθελα να επιβαρύνω με αυγά το φαγητό (είχαμε «εξαντλήσει» την εβδομαδιαία ποσότητα), μια που είχα άφθονες ντομάτες  στο σπίτι, το έφτιαξα την τελευταία φορά αυτό το φαγητό κόκκινο! Εξάλλου πώς ταιριάζει με τα άλλα γεμιστά η ντομάτα σκέφτηκα… Γιατί να μη ταιριάξει και με τα κολοκυθάκια; Το φαγητό βγήκε εξαιρετικό και μέχρι να δροσίσει ο καιρός λέω να το επαναλάβω με “ορφανά” γεμιστά κολοκυθάκια την επόμενη φορά.

Κολοκυθάκια γεμιστά αλλιώς (και σε νηστίσιμη παραλλαγή)!

Έτσι κι αλλιώς όπως έχω ξαναγράψει εγώ τα γεμιστά κολοκυθάκια συνηθίζω και τα φτιάχνω στον φούρνο, ακόμη κι όταν πρόκειται να τα αυγοκόψω. Θέλουν λίγη ώρα παραπάνω, αλλά εμείς τα αγαπάμε έτσι. Τα σερβίρω μάλιστα πιο συχνά με κρέμα αυγολέμονο γιατί κάποιοι στο σπίτι τα θέλουν με σκέτο λεμόνι. Μπορείτε να δείτε τη σχετική συνταγή στην προ δωδεκαετίας ανάρτηση, δηλαδή είναι από τις πιο παλιές στο site!

Κολοκυθάκια γεμιστά αλλιώς (και σε νηστίσιμη παραλλαγή)!

Στην ουσία η σημερινή συνταγή δεν είναι διαφορετική. Ίδια γέμιση, ίδιες οδηγίες παρασκευής μόνο που οι ποσότητες προσαρμόστηκαν στα 6 κολοκύθια της φωτογραφίας, δηλαδή τα υλικά ήταν λίγο περισσότερα από αυτά που λέω στην παλιά συνταγή. Κι αυτό δεν θα σας κουράσω με πολλά λόγια, θα αναφερθώ μόνο στη διαφορά του τρόπου ψησίματος…

Παραλλαγή

Αν θέλουμε νηστίσιμα τα κολοκύθια μας αντί κιμά κρέατος μπορούμε να βάλουμε κιμά σόγιας που θα μουσκέψουμε σε νερό ή απλά να αυξήσουμε το ρύζι σε 1 κουταλιά ανά κολοκύθι και να προσθέσουμε ένα κύβο λαχανικών σπιτικό ή του εμπορίου διαλυμένο σε 3-4 κουταλιές ζεστό νερό.

Παρατηρήσεις

  1. Ταιριάζουν τέλεια με γιαούρτι ή κάποιο μαλακό κρεμώδες τυρί.
  2. Αν χρειάζεται λίγο νεράκι ακόμη το προσθέτουμε όταν τα ξεσκεπάσουμε
  3. Για τα κολοκυθάκια της φωτογραφίας έβαλα 250 gr τριμμένη ντομάτα, αλλά η ποσότητα μπορεί να αυξομειωθεί.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Necessary

Απαραιτητα cookies ώστε να λειτουργεί κατάλληλα η ιστοσελίδα μας.

PHPSESSID,gdpr

Advertising

Τα χρησιμοποιουμέ ώστε να σας προωθήσουμε διαφημιστικό υλικό που να ταιριάζει στην προτιμήσεις σας.

DSID,IDE,__gads,session_depth,test_cookie,ck1,rlas3rt1-z,drtn1269450465,1P_JAR

Analytics

Χρησιμοποιούμε αυτά τα cookies ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την πορεία σας στην ιστοσελίδα μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.

_ga,_gat,_gid

Other

Χρησιμοποιώντας αυτά τα cookies μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες όπως youtube και αλλές.

GPS,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC,di2,loc,ouid,uid,uvc,vc,mus,__atuvc,__atuvs

Μετάβαση στο περιεχόμενο