Αλμυρά

Κολοκυθάκια γεμιστά αλλιώς!

Κολοκυθάκια γεμιστά αλλιώς!

Η κόκκινη, πιο καλοκαιρινή εκδοχή!

Μια που δεν ήθελα να επιβαρύνω με αυγά το φαγητό (είχαμε «εξαντλήσει» την εβδομαδιαία ποσότητα), μια που είχα άφθονες ντομάτες  στο σπίτι, το έφτιαξα την τελευταία φορά αυτό το φαγητό κόκκινο! Εξάλλου πώς ταιριάζει με τα άλλα γεμιστά η ντομάτα σκέφτηκα… Γιατί να μη ταιριάξει και με τα κολοκυθάκια; Το φαγητό βγήκε εξαιρετικό και μέχρι να δροσίσει ο καιρός λέω να το επαναλάβω με “ορφανά” γεμιστά κολοκυθάκια την επόμενη φορά.

Κολοκυθάκια γεμιστά αλλιώς!

Έτσι κι αλλιώς όπως έχω ξαναγράψει εγώ τα γεμιστά κολοκυθάκια συνηθίζω και τα φτιάχνω στον φούρνο, ακόμη κι όταν πρόκειται να τα αυγοκόψω. Θέλουν λίγη ώρα παραπάνω, αλλά εμείς τα αγαπάμε έτσι. Τα σερβίρω μάλιστα πιο συχνά με κρέμα αυγολέμονο γιατί κάποιοι στο σπίτι τα θέλουν με σκέτο λεμόνι. Μπορείτε να δείτε τη σχετική συνταγή στην προ δωδεκαετίας ανάρτηση, δηλαδή είναι από τις πιο παλιές στο site!

Κολοκυθάκια γεμιστά αλλιώς!

Στην ουσία η σημερινή συνταγή δεν είναι διαφορετική. Ίδια γέμιση, ίδιες οδηγίες παρασκευής μόνο που οι ποσότητες προσαρμόστηκαν στα 6 κολοκύθια της φωτογραφίας, δηλαδή τα υλικά ήταν λίγο περισσότερα από αυτά που λέω στην παλιά συνταγή. Κι αυτό δεν θα σας κουράσω με πολλά λόγια, θα αναφερθώ μόνο στη διαφορά του τρόπου ψησίματος…

Παρατηρήσεις

  1. Ταιριάζουν τέλεια με γιαούρτι ή κάποιο μαλακό κρεμώδες τυρί.
  2. Αν χρειάζεται λίγο νεράκι ακόμη το προσθέτουμε όταν τα ξεσκεπάσουμε
  3. Για τα κολοκυθάκια της φωτογραφίας έβαλα 250 gr τριμμένη ντομάτα, αλλά η ποσότητα μπορεί να αυξομειωθεί.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο