Vegan/vegetarian

Σιμιγδαλένιο

Ραβανί δεν το λες μιας και δεν περιέχει αυγά, σάμαλι δεν το λες μιας και δεν είναι νηστίσιμο.Ας το πούμε γιαουρτοσάμαλι! Το βρήκα σε κάποιο παλιό τετράδιο της γιαγιάς μου και το θεωρώ ελαφρύ, υγιεινό,  αρκετά καλοκαιρινό .Συνδυάζεται ωραία με παγωτό βανίλια ή μαστίχα και είναι πανεύκολο, με λίγα υλικά που συνήθως τα έχουμε στο σπίτι.

Παραλλαγή

Μια φορά που δεν είχα τρείς φλυτζάνες σιμιγδάλι αλλά 2 και κάτι, συμπλήρωσα με τριμμένη καρύδα και ήταν αρκετά καλό κι έτσι (δεν παρέλειψα το ξύσμα λεμονιού).

Παρατηρήσεις

1) Η αρχική συνταγή είχε μια κουταλιά σούπας σόδας και καθόλου μπέικιν αλλά επειδή δεν μ’ αρέσει πολύ η μυρωδιά της έκανα αυτή την αλλαγή.

2)Ο επίσημός μου δοκιμαστής λέει ότι αυτό το γλυκό δεν είναι από τα καλύτερά μου  αλλά θεωρώ ότι είναι υγιεινό και ελαφρύ , ταιριάζει ακόμη και μετά το φαγητό και είναι τόσο εύκολο και με τόσο απλά και λίγα υλικά που αξίζει να έχει κάποιος τη συνταγή.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές