Vegan/vegetarian

Σιμιγδαλένιο

Σιμιγδαλένιο

Ραβανί δεν το λες μιας και δεν περιέχει αυγά, σάμαλι δεν το λες μιας και δεν είναι νηστίσιμο.Ας το πούμε γιαουρτοσάμαλι! Το βρήκα σε κάποιο παλιό τετράδιο της γιαγιάς μου και το θεωρώ ελαφρύ, υγιεινό,  αρκετά καλοκαιρινό .Συνδυάζεται ωραία με παγωτό βανίλια ή μαστίχα και είναι πανεύκολο, με λίγα υλικά που συνήθως τα έχουμε στο σπίτι.

Παραλλαγή

Μια φορά που δεν είχα τρείς φλυτζάνες σιμιγδάλι αλλά 2 και κάτι, συμπλήρωσα με τριμμένη καρύδα και ήταν αρκετά καλό κι έτσι (δεν παρέλειψα το ξύσμα λεμονιού).

Παρατηρήσεις

1) Η αρχική συνταγή είχε μια κουταλιά σούπας σόδας και καθόλου μπέικιν αλλά επειδή δεν μ’ αρέσει πολύ η μυρωδιά της έκανα αυτή την αλλαγή.

2)Ο επίσημός μου δοκιμαστής λέει ότι αυτό το γλυκό δεν είναι από τα καλύτερά μου  αλλά θεωρώ ότι είναι υγιεινό και ελαφρύ , ταιριάζει ακόμη και μετά το φαγητό και είναι τόσο εύκολο και με τόσο απλά και λίγα υλικά που αξίζει να έχει κάποιος τη συνταγή.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο