Γλυκά

Ρολό με φρούτα εποχής

Ρολό με φρούτα εποχής

Ένας κορμός με φρέσκα φρούτα, εύκολος και νόστιμος!

Παραείναι ευαίσθητα κάποια φρούτα αυτή την εποχή… Είτε γιατί αγοράζουμε περισσότερα απ’ όσα μπορούμε να καταναλώσουμε, είτε γιατί κάποια κλέβουν την παράσταση από άλλα, μερικές φορές τα βερίκοκα, τα ροδάκινα και σπανιότερα τα κεράσια δεν καταναλώνονται στην ώρα τους. Πάντα όμως αξιοποιούνται στο σπίτι μου! Φανατική οπαδός του zero food waste, ανέκαθεν και όχι μόνο τώρα που έγινε μόδα, αξιοποιώ τα πάντα! Στο πλαίσιο αυτό θα εντάξω και τούτο το ρολό ή αν θέλετε τον κορμό φρούτων!

Ρολό με φρούτα εποχής

Η ιδέα προέκυψε από βιντεάκι που είδα πριν από λίγο καιρό, ξέρετε απ’ αυτά που βγάζει το youtube στην πρώτη σελίδα του, αλλά ούτε το αποθήκευσα ούτε το ξαναβρήκα. Άλλωστε τι ήταν; Ένα παντεσπάνι πάνω από ένα στρώμα φρούτων αλλά με πολύ όμορφο οπτικό αποτέλεσμα. Έφτιαξα λοιπόν ένα δικό μου παντεσπάνι, αυτό που συνηθίζω στους κορμούς με μαρμελάδες, και κάλυψα μ’ αυτό τα φρέσκα φρούτα που είχαν παραωριμάσει στο ψυγείο μου.

Ρολό με φρούτα εποχής

Το γλυκό ενθουσίασε όσους το δοκίμασαν! Ήπια και όχι υπερβολικά γλυκό, με μια ελαφρά ξινή γεύση (τα βερίκοκα αφήνουν αυτή την αίσθηση του ξινού), καταναλώθηκε ευχάριστα και στο πρωινό μας και στον απογευματινό καφέ. Το διατήρησα στο ψυγείο, μιας και είναι κάπως υγρό στο εσωτερικό του και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν να ρισκάρουμε την ασφάλειά μας ειδικά αν τα γλυκά μας περιέχουν αυγά.

Ρολό με φρούτα εποχής

Έτσι την επόμενη μέρα το δοκιμάσαμε και παγωμένο, από το ψυγείο. Εξαιρετικό κι έτσι αφού το εσωτερικό του έχει ποτίσει με τους χυμούς των φρούτων και δίνει την εντύπωση σιροπιαστού. Επειδή προοριζόταν για άμεση, καθημερινή χρήση δεν κάλυψα τον κορμό μου με κάποια κρέμα που θα έδινε μια «επισημότητα», ένα απλό πασπάλισμα με αχνοζάχαρη έκανα. Υποθέτω ότι κάλυψη με σαντιγί ή με μια απαλή κρέμα θα το αναβαθμίζει σε κέρασμα περιωπής!

Ρολό με φρούτα εποχής

Παρατηρήσεις

  • Το αλεύρι που φουσκώνει μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν 1 κουταλάκι μπέικιν
  • Για πιο «εξωτικό» αποτέλεσμα μπορούμε να πασπαλίσουμε τα φρούτα με λίγο ινδοκάρυδο πριν τα καλύψουμε με τον χυλό.
  • Εγώ τυλίγω το ρολό ώστε η μικρή πλευρά του να γίνει μήκος του κορμού, μπορούμε όμως να τυλίξουμε κι από την άλλη πλευρά για πιο πολλές και πιο μικρές μερίδες.
  • Επειδή έχω εδώ τις μικρούλες μου παρέλειψα το ποτό στο παντεσπάνι, αλλά του πάει… Βέβαια μπορούμε να φτιάξουμε όποια συνταγή για παντεσπάνι συνηθίζουμε προσαρμόζοντας τις ποσότητες.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο