Ταιριάζουν με χυμούς και ροφήματα και καταναλώνονται από το πρωί μέχρι το βράδυ! Φέτος λοιπόν κολλήσαμε σ’ αυτά εδώ.
Τα έχω φτιάξει ήδη 2 φορές από την Καθαρά Δευτέρα, και φεύγουν ταχύτατα γιατί δυστυχώς κανείς δεν μένει στο πρώτο…
κουλουράκια (και περισσότερα μικρότερα), θεωρώ ότι είναι αρκετές για να μη βαρεθούμε να πλάθουμε.
έχω αυξήσει σε 160 που είναι επίσης αρκετά χαμηλότερη από τη συνήθη.
Υλικά
1,5 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα χυμό λεμονιού
Ξύσμα ενός μεγάλου ή δύο μικρών λεμονιών
¼ κούπας ρακή, ή κονιάκ, ή άλλο δυνατό αλκοολούχο ποτό
(δείτε παρατηρήσεις)
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
Περίπου 4,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Περίπου μια κούπα σουσάμι για το τύλιγμα + 1 κουταλιά ζάχαρη
Επί το έργον
Σε ένα μπολ μετράμε 4 κούπες αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν. Βάζουμε στην άκρη 3/4 κούπας ακόμη αλεύρι. Σε λεκάνη ανάμειξης αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη , το ξύσμα και το ποτό ώστε να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού μέσα στον οποίο διαλύουμε τη σόδα (πάνω από τη λεκάνη ανάμειξης γιατί φουσκώνει). Προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι με το μπέικιν και όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειαστεί (συνήθως το παίρνει τη μισή κούπα, όχι παραπάνω).
Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή. Μπορεί ακόμη και να κολλά ελαφρά στα δάκτυλά μας. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο. Αν η ζύμη εξακολουθεί να κολλάει προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι. Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σουσάμι.
Το απλώνουμε σε βαμβακερή ή λινή πετσέτα και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Έτσι κολλάει στα κουλουράκια καλύτερα. Πλάθουμε μικρά κορδόνια, τα κυλάμε σε σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι. Αναλυτικά το πλάσιμο περιγράφεται εδώ.
Ωστόσο ο φούρνος έχει φτάσει στη θερμοκρασία που θέλουμε. Τα ψήνουμε περίπου 45 λεπτά . Πρέπει να έχουν ένα γλυκό καστανό χρώμα. Τα φυλάσσουμε αφού κρυώσουν σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς για να μη πάρουν υγρασία.
Παρατηρήσεις
1)Τελευταία, βάζω το φλοιό ενός λοβού βανίλιας σε ½ λίτρο ρακή και περιμένω τουλάχιστον μια εβδομάδα, να πάρει χρώμα η ρακή.Το ποτό που προκύπτει το χρησιμοποιώ σε κουλουράκια , κέικ και λοιπά αρτοσκευάσματα.
2)Μπορούμε να βάλουμε ανάμεικτο χυμό λεμονιού-πορτοκαλιού αντί σκέτο λεμόνι.
3)Το σουσάμι μπορεί να είναι αναποφλοίωτο ή αποφλοιωμένο.
4)Αν παραλείψουμε το σουσάμι και αυξήσουμε ελάχιστα τοΗ αλήθεια είναι ότι πιο εμφανίσιμα είναι με το λευκό, αλλά ίσως νοστιμότερα –τουλάχιστον για μερικούς- είναι με το αναποφλοίωτο αλεύρι να γίνουν πιο σκληρά, τα κουλουράκια αυτά είναι πολύ καλά για μικρά παιδάκια, κάτι σαν μπισκότα οδοντοφυΐας θα λέγαμε. Κάποιες μαμάδες μπορούν να ελαττώσουν και τη ζάχαρη σε μισή κούπα. Η ποσότητα που αντιστοιχεί σε 1 κουλουράκι από τα 60 της δόσης, είναι αμελητέα!
«…όταν θα φτάσει η γυναίκα στην πόρτα της Παράδεισος, θα σταθεί και θα ρωτήσει: Θα μπουν μέσα και οι σύντροφοί μου, Κύριε? Ποιοι σύντροφοι? θα τη ρωτήσει ο Θεός. Να, η σκάφη, η κούνια, το λυχνάρι, η στάμνα, ο αργαλειός. Αν δεν μπουν, δεν μπαίνω. Κι ο Θεός καλόκαρδος, θα γελάσει: Γυναίκες είστε, θα πει. Μπορώ να σας χαλάσω χατήρι? Εμπάτε όλοι μέσα. Γέμισε σκάφες και κούνιες κι αργαλειούς η Παράδεισο. Δεν έχω πια πού να βάλω τους αγίους» (Καζαντάκης Ν. , Ο τελευταίος πειρασμός )
Η ισοτιμία είναι ακόμη μακρινό όνειρο για ένα μεγάλο πλήθος γυναικών σε όλο τον πλανήτη (πουθενά δεν έχει επιτευχθεί εντελώς εδώ που τα λέμε, και έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας…). Πιστεύω ότι ακόμη και όταν επιτευχθεί, ο παράδεισος πολλών από μας θα περιλαμβάνει κάποια απ’ αυτά τα “εργαλεία”!
θεϊκά!με
τρελλαίνει το λεμόνι,το προτιμω σε νηστίσιμα από τα κανελογαρίφαλλα….εννοείται οτι θα δοκιμαστούν!
Σκέτη απόλαυση όχι μόνο τα κουλουράκια σου μα και ολόκληρες οι αναρτήσεις σου Βαγγελιώ μου!
Γέλασα με την μανούλα, η οποία θα πρέπει να είναι τελειομανής και μπορώ να φανταστώ τις νοστιμιές που θα έχει ετοιμάσει μέχρι σήμερα!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Από αυτά που σε κάνουν να θέλεις να πας τώρα αμέσως να τα φτιάξεις, Βαγγελιώ μου.
Κι' έχω αρκετό ξύσμα στην κατάψυξη…
Πω..πω πολύ νοστιμα και ιδαίτερα μου φαινονται Βαγγελιώ μου…να μια αλλη εναλακτική λυση για κουλουρακια… σε ευχαριστούμε για την συνταγή να έχεις μια ομορφη εβδομαδα… φιλακιαααα!!
Θα τα φτιάξω σίγουρα!!! Μου αρέσει πολύ το λεμόνι και τώρα που είναι νηστεία λέω να τα φτιάξω. Επειδή θέλω να τα κάνω αλάδωτα, με τι να αντικαταστήσω το ελαιόλαδο;
Καλημέρα! Θα αντικαθιστούσα το ελαιόλαδο με ταχίνι αραιωμένο με νερό (μισό -μισό). Θα το επιχειρήσω κι εγώ τη μεγαλοβδομάδα.Το έχω κάνει σε άλλες συνταγές. Αν το κάνετε, πείτε μας τα αποτελέσματα. Προσέξτε όμως το αλεύρι. Θα χρειαστεί λιγότερο.Καλή επιτυχία!
Καλημερα!Αν κανω τα κουλουρακια με ταχινι, σε τι ποσοτητα πρεπει να παρω το ταχινι και νερο για τις αναλογιες που δινετε στην συνταγη?Ευχαριστω.
Υποθέτω ότι θέλετε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με ταχίνι. Δεν το έχω κάνει ποτέ σ’ αυτή τη συνταγή αλλά συνήθως βάζω αναλογία 1:1. Δείτε την ταχινόπιτα: https://staging.cretangastronmy.gr/2011/04/%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-2/ Βάλτε 3/4 κούπας ταχίνι και 3/4 κούπας νερό. Προσέξτε όμως πολύ το αλεύρι! Συνήθως τα ταχινοβουτήματα γίνονται πολύ σκληρά να πέσει λίγο παραπάνω… Στη θέση σας θα δοκίμαζα με μισή δόση πρώτα… Καλή επιτυχία και αν δεν σας κάνει κόπο πείτε μας τι κάνατε τελικά και πώς βγήκαν!
Απο τα σχολια πιο πανω καταλαβα οτι το εχετε κανει.Λαθος μου)).Αλλα Σας ευχαριστω για την απαντιση και αν τα φτιαξω,θα σας πω πως βγηκαν.
Οσο αφορα την αρχικη Σας συνταγη την εφτιαξα.Βγηκαν τελεια και μια κρητηκια μου ζητησε συνταγη!Ειταν διπλη η χαρα μου – 1) τα πετυχα με την πρωτη, 2) δεν ειμαι ελληνιδα και μαθαινω!Σας ευχαριστω πολυ!
Απαιχτα!!!! τα εχω φτιαξει 2 φορες αυτην την εβδομαδα!
Μόλις βγήκαν απο το φουρνο. Μάλλον θα φάω όλο το ταψί! Το ελαφρύ άρωμα απο λεμονι δένει τέλεια και η υφή που εχουν αυτά τα κουλουράκια ειναι εξαιρετική.
πάρα πολύ ωραία όντως! τα πιο νόστιμα κουλουράκια που έχω φτιάξει και πολύ σωστό τραγάνισμα. βάζω λιγουλάκι κανέλα στο σουσάμι πάνω αλλά κατα τα άλλα ακολουθώ τη συνταγή. Τη δεύτερη φορά η ζύμη μου θρυμάτιζε όταν προσπαθούσα να τα πλάσω, χωρίς να κολλάει όμως, γιατί συμβαίνει αυτό; παραπάνω αλεύρι ή υγρό;
Ευχαριστώ πολύ!Χαίρομαι που σας άρεσαν! Αλλάξατε αλεύρι; Καμιά φορά από μάρκα σε μάρκα αλλάζει το αποτέλεσμα στη ζύμη. Εκτός αν βάλατε λίγο παραπάνω απ’ όσο έπρεπε. Καλές γιορτές!
υπεροχα !ευχαριστουμε!!!
Τέλεια, τέλεια, τέλειααααα!!!!!
Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ! 😉
Βαγγελιώ, όπως πάντα και αυτή η συνταγή σου υπέροχη, καθώς και το σύνολο της ανάρτησής σου, όπως όλες άλλωστε, εμπλουτισμένο από Κρήτη, οικογένεια, αγάπη, παράδοση, και το αποτέλεσμα αναμενόμενο! Έγιναν ανάρπαστα και δεν πρόλαβαν να “αναπαλιάσουν”! Τι μου λές τώρα για φύλαξη σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς!! Μια μικρή “παρατήρηση- απορία” : γράφεις στις οδηγίες…. “Αναλυτικά το πλάσιμο περιγράφεται εδώ”, και η λέξη “εδώ” είναι σύνδεσμος που σε παραπέμπει σε κάποια άλλη συνταγή σου, προφανώς, που έχεις περιγράψει το πλάσιμο, αλλά όταν πατώ στον σύνδεσμο, μου βγάζει ότι η σελίδα δεν υπάρχει. Αυτό ισχύει σε όλες σου τις συνταγές όπου με σύνδεσμο παραπέμπεις σε κάποιες οδηγίες που έχεις δώσει σε άλλες συνταγές σου. Αυτό μπορεί να διορθωθεί ή μήπως εγώ δεν το κάνω καλά? Καλή σαρακοστή, ευχαριστώ πολύ!
Καλή μου Λιάνα δυστυχώς από τη μεταφορά του blog από τον blogger στη νέα πλατφόρμα χάθηκαν σύνδεσμοι που υπήρχαν σε παλιές συνταγές. Όπου το αντιληφθώ τους διορθώνω και χαίρομαι όταν μου το λέτε. Ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά για τα καλά σου λόγια και που μπήκες στον κόπο να μου επισημάνεις τη δυσλειτουργία. Καλή Σαρακοστή και σε σένα!
καλησπερα εφτιαξα τη ζυμη αλλα σπαει,δεν πλαθετε τι φταιει? θελει κι αλλο αλευρι/
Δοκιμάστε να προσθέσετε σε ένα μικρό κομμάτι ζύμης λίγο ακόμη για να δείτε πώς θα συμπεριφερθεί. Συνήθως όμως οι ζύμες σπάνε όταν έχουν περισσότερο αλεύρι…
Καλησπερα σας,
σας γραφω απο την ομορφη Μασσαλια οπου μενω μονιμα. Γνωριζω χρονια τη σελιδα σας, συγχαρητηρια πολλα, ειναι εξαιρετικες οι συνταγες σας.
Ηθελα να ρωτησω αν μπορειτε να διευκρινισετε σε τι ποσοτητες αντιστοιχουν οι κουπες στα υλικα (κουπα ζαχαρη, κουπα λαδιου, κουπα αλευρι). Δεν ειναι σαφες αν προκειται παντα για την ιδια κουπα σε ογκο η αν ειναι διαφορετικος ο ογκος/το βαρος αναλογα με το υλικο. Δε χρησιμοποιουμε δυστυχως τις ιδιες κουπες εδω στο εξωτερικο οποτε θα μας βοηθησετε πολυ με τη διευκρινιση αυτη. Με εκτιμηση, Μανος
Καλημέρα σας κι ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!Πολύ θα ήθελα να επισκεφτώ την Μασσαλία κάποια στιγμή!Έχω διαβάσει πολλά για την ιστορία της.
Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι η κλασική δοσομετρική κούπα anchor δηλαδή 250ml, ίσως ελάχιστα (1 ή 2) λιγότερα. Δεν θυμέμαι μήπως από αβλεψία ή από βιασύνη έχω δώσει σε φλυτζάνες κάποια συνταγή, αλλά τότε θα γράφει φλυτζάνες. Όπου λέω κούπες είναι η anchor Ελπίζω να βοήθησα, αλλά αν έχετε ακόμη απορίες μη διστάσετε να με ρωτήσετε. Ευχαριστώ και πάλι!
I am above average baker. I make koulourakia often and try different recipes of coarse I have my favorites. I tried your nistisima lemon ones. What a disaster crumble and unable to shape when tried to bake they spread ???? any suggestions why will be appreciated.
Λέωατε “τραγανά” κι έλεγα “υπερβολές” . Τελικά δεν έχω φάει πιο τραγανά κουλογράκια. Ευχαριστώ πολύ!!!!!
🙂 . Πολύ χαίρομαι! Κι εγώ ευχαριστώ που φτιάξατε τη συνταγή και μπήκατε στον κόπο να σχολιάσετε! Καλό Πάσχα!
κι εγω τα εκανα αλλα μου εσπαγαν στο πλασιμο..ακολουθησα πιστα τις οδηγιες και δεν εβαλα παραπανω αλευρι. Αληθεια αντι για ρακι μπορουμε να βαλουμε κατι άλλο ή να μν βαλουμε ;; Παντως απο μυρωδια..σκιζουν! σε λιγο βγαινουν απο φουρνο.για να δουμε!
Καλησπέρα σας. Μάλλον θα φταίει το αλεύρι ή έπεσε λίγο περισσότερο (πολλές φορές από μάρκα σε μάρκα αλλάζουν μέχρι και 100 γρ οι ποσότητες!). Ελπίζω να σας αρέσουν αν και σας ταλαιπώρησαν. Καλό Πάσχα να έχουμε!
Εγιναν πολυ νοστιμα!αξιζε τον κοπο.τελικα μπορουμε να αντικαταστησουμε τη ρακι με λεμονι ή πορτοκαλι;
Χαίρομαι που σας άρεσαν! Δεν το έχω κάνει αλλά πολλοί το συνηθίζουν. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο ποτό. Μη φοβάστε το αλκοόλ. Όταν μπαίνει σε τροφιμο που μαγειρεύεται εξατμίζεται η αιθυλική αλκοόλη και μένουν μόνο τα αρώματα και οι ουσίες που τα κάνουν τραγανά. Τα ωμά παρασκευάσματα με αλκοόλ πρέπει να μη δίνονται σε παιδάκια. Καλοφάγωτα!
Ευχαριστω πολυ πολυ!
Yperoxa koulourakia to aroma tou lemoniou se treleni euxaristo para polli gia tin syntagi kalo Pascal
Ευχαριστώ πολύ!Καλό Πάσχα και σε σας!
[…] γυρίσω σε κάτι γλυκό… Σκέφτηκα στην αρχή να κάνω κουλουράκια λεμονιού ή μερικά παξιμαδάκια (πεντανόστιμα κι αυτά,συνταγή […]
Έβαλα ανάμεικτο χυμό (πορτοκάλι-λεμόνι),βγήκαν τέλεια …νόστιμα, τραγανά. Για άλλη μια φορά επιτυχία!!
Ναι, κι εγώ το κάνω πολλές φορές! Σημασία έχει κυρίως η σωστή αναλογία λαδιου-χυμών για να γίνουν τραγανά και νόστιμα! Χαίρομαι που σας πέτυχαν!
Αυτες οι δοσολογιες βγαζουν 60 κομματια;
Πάνω κάτω και ανάλογα με το μέγεθος, ναι τόσα βγάζουν οι παραπάνω ποσότητες!
Θαύμα, συγκινητικά όλα, από τις αρχικές σημειώσεις σε τετράδια, τις μελετημένες οδηγίες, τις εναλλακτικές διεξόδους, μέχρι την Παράδεισο του Καζαντζάκη.. Ευχαριστώ πολύ για όλα
Θα ευχαριστώ για το τόσο επαινετικό σχόλιο! Να είστε καλά!
Ποσα ml ελαιολαδο;
Η κούπα μου είναι 250 ml, άρα 375 ml για τη δόση της συνταγής!
Οι συνταγές σας πολύ ωραίες. Επιθυμώ επικοινωνία.
Σας ευχαριστώ πολύ! Κάτω αριστερά είναι μια φόρμα για να συμπληρώσετε το e-mail σας και να παίρνετε τις συνταγές μας μόλις δημοσιεύονται!
Ολα ειναι τελοια
Ευχαριστώ πολύ!
Πραγματικά απίθανα δεν υπάρχουν! Τα έφτιαξα και κοντεύω να τα φάω όλα!!!
Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν! Ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να μας το γράψετε. Καλοφάγωτα!
Καλημέρα και καλό μήνα! έκανα τη συνταγή ακριβώς όπως ήταν. Το κακό ήταν πως τα κουλουράκια άρχισαν να απλώνουν, έγιναν εντελώς φλατ. Και τα τριβιδάκια και τα κυκλικά κουλουράκια.
Εν τέλει τα έπλασα σαν μπισκότα και έτσι ψήθηκαν.. Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Έβαλα και τη σόδα και το μπέικιν. Καμιά ιδέα;
Καλό σας απόγευμα. Τα κουλουράκια απλώνουν όταν το αλεύρι είναι σχετικά λίγο, δηλαδή όταν η ζύμη είναι πολύ μαλακή. Για να είμαι ειλικρινής εγώ τα προτιμώ πιο απλωτά, αλλά είναι αλήθεια πως υστερούν σε εμφάνιση. Επίσης απλώνουν ότι έχουν πολλή ζάχαρη.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνταγή “κουλουράκια λεμονιού “.
Χρησιμοποίησα lime στη θέση του λεμονιού (μένω στην Κούβα κι εδώ βρίσκω μόνο lime) και πρέπει να σας πω ότι αυτά είναι τα ωραιότερα και πιο αρωματικά κουλουράκια που έχω φάει στη ζωή μου!!
Και πάλι ευχαριστώ,
Βιβή
Σας ευχαριστώ πολύ για το τόσο επαινετικό σχόλιο! Με συγκινήσατε! Να είστε καλά!
Καλησπέρα!
Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή σας.. βγήκαν πολύ νόστιμα και μυρωδάτα!
Μια διευκρίνιση θα ήθελα στο ψήσιμο. “Σωστός” τρόπος είναι οι αντιστάσεις ή στον αέρα;
Για να δω τι κάνω λάθος.
Δοκίμασα κ τους δύο στη μεσαία σχάρα. Τελικά μου άρπαξαν πολύ γρήγορα από κάτω ενώ επάνω ήταν σχεδόν ωμά (ο φούρνος καλά λειτουργεί..για να μην σας βάζω σε σκέψεις :p) Τελικά ούτε στο μισάωρο είχαν ψηθεί!Θεώρησα ότι το λάδι βοήθησε πολύ σε αυτό.. Έχετε συμβουλή;
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Εγώ τα ψήνω στις αντιστάσεις. Κάθε φούρνος όμως έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Εγώ τα ψήνω λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα. Αν είναι πολύ δυνατός φούρνος σας ψήστε τα σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
καλημέρα σας τα φτιάχνω συνέχεια είναι πολυυυυυ ωραία θα ήθελα να μου πείτε μπορώ να τα κάνω με ζάχαρη καρύδια ς; και με αλεύρι ολικής; σάς ευχαριστώ πολύ από καρδιάς
Σίγουρα γίνονται αυτές οι αντικαταστάσεις! Απλά θα διαφέρουν οι ποσότητες των υγρών (το αλεύρι ολικής σηκώνει πιο πολλά υγρά…). Πρέπει να τα φτιάξω για να είμαι πιο ακριβής!
Γεια σας! Λατρεύω τις συνταγές σας, με έχουν βοηθήσει απέραντα!
Εδώ και πολύ καιρό ψάχνω κουλουράκια σαν αυτά, απορώ πώς μου είχε ξεφύγει η συνταγή σας! Τώρα που τη βρήκα ανυπομονώ να τη φτιάξω και ενθουσιάστηκα με τις οδηγίες σας ότι περισσότερο λάδι τα κάνει πιο τραγανά, καθώς και ότι μπορώ να βάλω μόνο μισή κούπα ζάχαρη. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: με τι αντικαθιστώ τη μισή ζάχαρη που αφαιρώ; Αλεύρι ή τίποτα; Επίσης, αν κάνω την παραλλαγή ταχίνι -νερό, μπορώ να μη βάλω καθόλου ζάχαρη καθώς τα θέλω σχεδόν άγλυκα; Θα βγουν τραγανά που το θέλω πολύ; Θα βοηθούσε ίσως τριμμένο αμύγδαλο; Ευχαριστώ πολύ!!!!
Καλησπέρα σας και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση… Μου είχε “ξεφύγει” το σχόλιό σας. Τη ζάχαρη απλώς την ελαττώνουμε, δεν την αντικαθιστούμε με κάτι άλλο. Η ζάχαρη προσθέτει στην τραγανότητα γιατί καραμελώνει. Βάλτε έστω και λίγη και στην παραλλαγή με το ταχίνι!
Σε ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη σελίδα σου. Μας κάνεις να θέλουμε να μαγειρεύουμε και να κάνουμε γλυκά 🙂 Αλώστε αγαπάμε Κρήτη !!! Δηλώνω ένθερμη follower !
Μα πόσο ενθουσιώδες σχόλιο! Σας ευχαριστώ πολύ!
Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΑ κουλουράκια! Η ζύμη έγινε πολύ μαλακή. Χαιρόσουν να πλάθεις κουλουράκια. Επιπλέον έγιναν τόσο τραγανά (σαν μπισκοτάκια) και “λεμονάτα” που δεν μπόρεσα να ακολουθήσω την τελευταία συμβουλή για φύλαξη σε κουτί που να κλείνει αεροστεγώς για να μην πάρουν υγρασία. Τα κουλουράκια εξαφανίστηκαν πριν προλάβουν να μπουν σε κουτί!
Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σας άρεσαν! Να είστε καλά!