Vegan/vegetarian

Ελαφριά κρέμα σοκολάτας

Ελαφριά κρέμα σοκολάτας

Ένα επιδόρπιο για όλους!

Ε, μέρα που είναι είπα να βάλω κι εγώ κάτι σοκολατένιο στο site! Σοκολατένιο μεν, ελαφρύ δε! Μια κρέμα που δεν έχει ούτε βούτυρο, ούτε αυγά και που μπορεί να παρασκευαστεί ακόμη και με γάλα light. Το ρυζάλευρο που είναι το πηκτικό μέσον για την παρασκευή της την κάνει αέρινη και διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Ελαφριά κρέμα σοκολάτας

Την απολαμβάνουμε σκέτη ή αν τη θέλουμε πιο στολισμένη και γιορταστική βάζουμε μια κουταλιά σαντιγί στο σερβίρισμα, ή κάποιο ξηρό καρπό κοπανισμένο (τα φουντούκια και τα καρύδια της πηγαίνουν πολύ).

Ελαφριά κρέμα σοκολάτας

Όσοι λοιπόν δεν θέλουν να στερηθούν τη σοκολάτα μπορούν να απολαύσουν την σοκολατένια γεύση αυτής της κρέμας χωρίς τις ενοχές που ακολουθούν μια πλούσια σοκολατένια μους. Θα τη φτιάξουν εύκολα, μόνο μια κατσαρόλα χρειάζεται και τα δοσομετρικά μας κουτάλια. Συνταγή παλιά, με κουταλιές και φλυτζάνες που έχει προσαρμοστεί στους σύγχρονους τρόπους μέτρησης.

Ελαφριά κρέμα σοκολάτας

Αυτά… Και δεν θα σας μιλήσω για την αυριανή γιορτή. Τα έχω πει όλα στην περυσινή σοκολατενια φουντουκόπιτα, παλιότερα στην σοκολατένια τάρτα πορτοκαλιού,  και παλιότερα στο ομολογουμένως πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ μελιού (κλικ στα πορτοκαλί γράμματα για τις συνταγές). Εν τω μεταξύ από την Παρασκευή έχουν αρχίσει να με ρωτάνε αν γιορτάζω και τι δώρο θέλω να μου κάνει ο σύζυγος. Τα εφηβάκια μου, τα μαθητάκια μου. Παρά το φετινό μας χάλι γιορτάζουν! Και πάντα να γιορτάζουν τους εύχομαι, και να ζήσουν τον έρωτα σε καλύτερες συνθήκες, σε καλύτερο κόσμο!

Ελαφριά κρέμα σοκολάτας

Παρατηρήσεις

1.Παρόλο που ρυζάλευρο μπορούμε να βρούμε εύκολα σε μαγαζιά με ξηρούς καρπούς ή είδη ζαχαροπλαστικής (δεν πρόκειται για τη μωρουδίστικη κρέμα), επειδή χρειαζόμαστε λίγο μπορούμε να αλέσουμε λίγο ρύζι καρολίνα ή γλασέ στο multi και να το περάσουμε από σήτα. Το σπασμένο ρύζι που μένει χρησιμοποιείται σε σούπες και μάλιστα θέλει λιγότερο βράσιμο!

2. Σ’ εμάς αρέσει λίγο πιο ρευστή και γι αυτό ελαττώνω το κορνφλάουρ σε 1 κουταλιά. Η κανονική δόση είναι αυτή που δίνεται παραπάνω.

3. Εκτός από κανέλα, στιγμιαίο καφέ-εγώ τα συνδυάζω συχνά με σοκολάτα-και μοσχοκάρυδο, για πιο «πικάντικη» γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Εδώ το ροζ πιπέρι προστέθηκε περισσότερο για να δώσει χρώμα στις φωτογραφίες, αλλά τελικά ταίριαξε!

4. Ταιριάζει πολύ με μπισκότα. Μπορούμε σε κάθε μπολ να βάλουμε 1-2 μπισκότα ή κουλουράκια, ολόκληρα ή σε κομμάτια.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο