Γλυκά

Κέικ μήλου με μπανάνες, χωρίς μίξερ!

Κέικ μήλου με μπανάνες, χωρίς μίξερ!

Μια πολύ νόστιμη μπανανομηλόπιτα!

Τα γλυκά με μήλα και μπανάνες αφθονούν στη σελίδα. Είναι μάλιστα από τα πιο αγαπημένα των επισκεπτών, από τα πιο δημοφιλή! Κι ενώ έχω δημοσιεύσει πολλές συνταγές με κέικ – κι όχι μόνο- μήλου (από τα top του site το πιο απλό) και κέικ -και όχι μόνο- μπανάνας, σε τούτη εδώ τα ανακάτεψα και τα δυο, σε μια πολύ επιτυχημένη και ζουμερή μπανανομηλόπιτα!

Κέικ μήλου με μπανάνες, χωρίς μίξερ!

Τα φρούτα μου ήταν στο τελευταίο στάδιο, ένα «τσακ» πριν τον σκουπιδοτενεκέ. Στην προσπάθεια να επιτύχω να μη βγαίνω συχνά στην αγορά για ευνόητους λόγους αυτή την εποχή, πολλές φορές αγοράζω παραπάνω πράγματα απ’ όσα χρειάζομαι. Άλλη μια συνέπεια της καραντίνας και τούτη. Πρέπει όμως να επισημάνω ότι δεν πετώ τίποτα!

Κέικ μήλου με μπανάνες, χωρίς μίξερ!

Όταν λοιπόν διαπίστωσα την ποσότητά τους είπα να τα συνδυάσω για να μη φτιάχνω δυο διαφορετικά γλυκά. Ταιριάζουν μεταξύ τους, δένουν με τα ίδια αρώματα, είχα φτιάξει και στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο (δείτε παρατηρήσεις) οπότε η λύση βρέθηκε. Είναι θέμα αρχής, θεωρώ ύβρι το να πετάξω τρόφιμα, όταν τόσος κόσμος πεινάει.

Κέικ μήλου με μπανάνες, χωρίς μίξερ!

Έτσι, αν δεν μπορώ να στείλω πεσκέσια και σκουτελικά, θα βρω τρόπους να αξιοποιήσω ό,τι περισσεύει. Κατάψυξη, προμαγείρεμα, «δημιουργικές» παρασκευές. Σ’ αυτή τη λογική είναι και τούτη η φρουτόπιτα.

Κέικ μήλου με μπανάνες, χωρίς μίξερ!

Δεν ξέρω αν είναι σωστός ο τίτλος της συνταγής γιατί κλασικό κέικ δεν το λες… Πιο πολύ σαν σιροπιαστή πίτα με φρούτα είναι, παρόλο που δεν έχει σιρόπι! Δεν πρέπει να έχει μεγάλο ύψος για να ψηθεί καλά στο εσωτερικό της και να μη λασπώσει. Τα κέικ με φρούτα έχουν αυτή την παραξενιά, θέλουν λίγο παραπάνω ψήσιμο από τα κλασικά…

Κέικ μήλου με μπανάνες, χωρίς μίξερ!

Παρατηρήσεις

  • Την πρώτη φορά που έφτιαξα αυτή τη συνταγή, επειδή μου είχε δοθεί ως κέικ την έβαλα σε φόρμα κέικ και είχε μεγάλο ύψος το μείγμα. Λάθος, δεν ψήθηκε καλά στο εσωτερικό του. Το 28άρι στρογγυλό ταψάκι είναι το σωστό μέγεθος κατά τη γνώμη μου. Αν δεν έχετε, δείτε την ανάρτηση για τα μεγέθη των ταψιών για να το αντικαταστήσετε κατάλληλα.
  • Τα φρούτα όλα μαζί ήταν 600 gr (στα υλικά είναι ζυγισμένα αφού καθαρίστηκαν και ετοιμάστηκαν για χρήση). Αυτή η ποσότητα μπορεί να μοιραστεί σε 300gr  από το καθένα ή με μικρές παρεκκλίσεις. Αν υπερισχύσει πολύ το μήλο μπορεί το κέικ να θέλει λίγο αλεύρι παραπάνω γιατί έχει πιο πολλά υγρά από τις μπανάνες.
  • Η ποσότητα της ζάχαρης μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα μας και πόσο γλυκά μας αρέσουν τα γλυκά!
  • Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή ξερά φρούτα ή τριμμένη σοκολάτα για πιο πλούσια γεύση. Κι έτσι όμως για μας είναι μια χαρά αφού αυτά τα κέικ τα θεωρώ καθημερινά. Συνοδεύουν τα ροφήματα και τον καφέ μας και φτιάχνονται με ό,τι βρεθεί χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία!

Να είμαστε καλά! Να προσέχουμε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο