VIDEOS

Γιορτινή σαλάτα με κρητική χορτόπιτα (VIDEO)

Γιορτινή σαλάτα με κρητική χορτόπιτα (VIDEO)

Στολίζει νόστιμα το γιορτινό μας τραπέζι!

Απαραίτητες οι σαλάτες στα γιορτινά μας τραπέζια. Τα ορεκτικά, τα κρεατικά και τα λοιπά εδέσματα, συμπληρώνονται πάντα με σαλάτες που ανάλογα με την περίσταση και το μενού φροντίζουμε να έχουν ποικιλία συστατικών αλλά και όμορφα χρώματα και φροντισμένη εμφάνιση.

Γιορτινή σαλάτα με κρητική χορτόπιτα (VIDEO)

Πρωτότυπες ή κλασικές, πράσινες, πολύχρωμες, αλοιφές, οι σαλάτες της γιορτής θέλουμε να είναι πλούσιες, νόστιμες και …όμορφες! Τούρτες, δεντράκια, αστέρια, στήνονται σε όμορφες πιατέλες και είναι πραγματικά στολίδια στα γιορτινά τραπέζια.

Γιορτινή σαλάτα με κρητική χορτόπιτα (VIDEO)

Τούτη εδώ η ιδέα της χορτόπιτας προέκυψε από καθημερινή καταρχήν σαλάτα και εξελίχθηκε σε γιορτινή σαλάτα. Όπως έχω ξαναγράψει σχεδόν πάντα έχω τέτοιες πίτες στην κατάψυξή μου, είναι η καλύτερη εναλλακτική των σπιτικών που έχουμε δοκιμάσει! Με μια σαλάτα αποτελούν ελαφρύ γεύμα και προετοιμάζονται σε ελάχιστο χρόνο.

Γιορτινή σαλάτα με κρητική χορτόπιτα (VIDEO)

Κάποια στιγμή λοιπόν οι χορτόπιτες πήραν τη θέση των κρουτόνς! Είδαμε ότι ταιριάξανε πολύ μπορώ να πω ότι ενθουσιαστήκαμε, οπότε τολμήσαμε και την προσθήκη και σε πιο επίσημη, σε πιο γιορτινή σαλάτα!

Γιορτινή σαλάτα με κρητική χορτόπιτα (VIDEO)

Παρουσιάζουμε λοιπόν εδώ τη γιορτινή εκδοχή, αλλά εγώ θα έλεγα να δοκιμάσετε τις χορτόπιτες αυτές και στις καθημερινές σας σαλάτες! Θα έχετε άμεσα ένα χορταστικό ελαφρύ γεύμα ή μια άμεση αναβάθμιση της πιο απλής πράσινης σαλάτας!

Παρατηρήσεις

  • Επειδή οι χορτόπιτες αυτές είναι ιδιαίτερα αρωματικές, δεν χρειάζεται να βάλουμε αρωματικά χορταράκια στη σαλάτα μας όπως άνηθο ή μαϊντανό!
  • Επίσης, επειδή έχουν πιπέρι, δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε στο ντρέσινγκ.
  • Χρησιμοποιήσαμε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο από αυτό που συνιστάται στη συσκευασία για να έχουμε πιο τραγανό αποτέλεσμα. Αν θέλουμε όμως να περιορίσουμε τις θερμίδες ακολουθούμε τις οδηγίες που γράφει το πακέτο. Οι χορτόπιτες αυτές ψήνονται και στη σχάρα!
  • Αντί βαλσάμικο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κουταλιές κοινό ξίδι και 1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι.
  • Στις σαλάτες πάντα μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε! Η προσθήκη λοιπόν ξηρών καρπών ή άλλων ξηρών φρούτων δεν απαγορεύεται, παρόλο που η crispy αίσθηση που θα θέλαμε εξασφαλίζεται από την χορτόπιτα!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο