Vegan/vegetarian

Ζυμαρικά με μπρόκολο στον φούρνο

Ζυμαρικά με μπρόκολο στον φούρνο

Ακόμη ένα «ψευτοπαστίτσιο» της καθημερινότητας!

Προχθές ακόμη λέγαμε για το πόσο δυναμικά έχει μπει στην κουζίνα μας το μπρόκολο, σ’ εκείνη τη σαλάτα με το μέλι, που άρεσε πολύ όπως είδα! Είναι από τις πιο εύκολες λύσεις όταν θέλουμε μια βραστή πρασινάδα στο τραπέζι μας. Καθαρίζεται και πλένεται εύκολα, βράζεται σε ελάχιστο χρόνο, και είναι πολύ νόστιμο! Το ξέρετε ότι συνδυάζεται τέλεια με ζυμαρικά; Εδώ το συνδύασα με φαρφάλες (φιογκάκια) αλλά ταιριάζει με όλα, ειδικά τα “κοντά” ζυμαρικά!

Ζυμαρικά με μπρόκολο στον φούρνο

Από την άλλη, τα «ψευτοπαστίτσια», αυτά που σκαρώνονται σε ελάχιστο χρόνο χωρίς κιμά,  είναι από τα πιάτα που συνηθίζονταν ανέκαθεν στην καθημερινότητά μας γιατί είναι χορταστικά, οικονομικά, και αρέσουν πολύ στα παιδιά. Συνήθως περιλαμβάνουν λαχανικά ή διάφορα τυριά, και είναι ένας τρόπος για να φάνε «πράσινα» ακόμη και τα πιο δύσκολα παιδάκια.

Ζυμαρικά με μπρόκολο στον φούρνο

Να πω ένα ακόμη πλεονέκτημα; Φτιάχνονται και αποβραδίς και είναι πολύ νόστιμα και την επόμενη μέρα! Αυτό το πλεονέκτημα θεωρώ ότι το δίνει ο φούρνος σ’ αυτά τα φαγάκια, γιατί εννοείται ότι το βρασμένο από την προηγούμενη ζυμαρικό σε διαφορετική περίπτωση είναι απλώς ένα μπαγιάτικο φαΐ!

Ζυμαρικά με μπρόκολο στον φούρνο

Είχαμε δοκιμάσει παλιότερα τον συνδυασμό μπρόκολο-φαρφάλες σε κατσαρόλα και μας άρεσε, όμως ετούτη εδώ η εκδοχή του φούρνου μας ενθουσίασε! Πιάτο πλήρες, νόστιμο, χορταστικό! Πιάτο που δεν χρειάζεται άλλα συνοδευτικά. Το απολαύσαμε ζεστό ζεστό μόλις βγήκε από το φούρνο αλλά και την επομένη που ξαναζεστάθηκε ήταν πολύ ικανοποιητική η γεύση του!

Ζυμαρικά με μπρόκολο στον φούρνο

 

Παρατηρήσεις

  • Μπορούμε να ελαττώσουμε την ποσότητα της κρέμας χρησιμοποιώντας 1,5 κούπα (375 ml) γάλα, αν δεν μας αρέσουν τα πολύ κρεμώδη ζυμαρικά), προσθέτοντας βέβαια 3 κουταλιές αλεύρι.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βρασμένο μπρόκολο που έχει περισσέψει.
  • Η κρέμα μπορεί να είναι η λευκή κρέμα-μπεσαμέλ που συνηθίζουμε, με βούτυρο, αυγό κλπ, αλλά και αυτή εδώ με το ελαιόλαδο ταιριάζει πολύ στο πιάτο. Αν το τυρί μας είναι λιπαρό θα βάλουμε μόνο δύο κουταλιές ελαιόλαδο.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο