Vegan/vegetarian

Μπισκότα μελιού

Τον τελευταίο καιρό είχα πολλά τρεξίματα. Μερικές φορές νόμιζα πως δεν προλάβαινα να ανασάνω. Μέσα λοιπόν σ’ αυτή την μπόρα, οι
αναρτήσεις μου αραίωσαν , βλέπω κοντεύει να τελειώσει ο μήνας και είναι μόνο έξι. Ακόμη,  παρόλο που  δεν έχανα τις αναρτήσεις των φιλικών blogs δεν προλάβαινα να σχολιάσω. Οφείλω λοιπόν μια συγνώμη και από τους επισκέπτες και από τις φίλες, και ελπίζω να μπορώ να είμαι πιο συνεπής στο εξής… Μελένια  μπισκοτάκια θα σας κεράσω για να με συγχωρήσετε.
Η συνταγή είναι από τις πρώτες πρώτες που έχω γράψει στο τετράδιο των συνταγών μου.  Νοστιμότατα μπισκότα βουτύρου που γλυκαίνονται κυρίως με μέλι και ανάλογα με τον χρόνο ψησίματος μπορούν να γίνουν μαλακά ή τραγανά.  Το μέλι τους δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα και μια ιδιαίτερη γεύση. Το δικό μου μέλι είναι το κλασικό κρητικό μέλι με πεύκο και θυμάρι και έχει αρκετά
έντονη γεύση που τους πηγαίνει. Είχα καιρό να κάνω αυτή τη συνταγή και προγραμματίζω  τη δοκιμάσω  και με χαρουπόμελο για ακόμη πιο παραδοσιακό άρωμα.
Ο τρόπος κατασκευής τους αυτή τη φορά ήταν διαφορετικός από τον τρόπο που τα έκανα μέχρι τώρα. Θα τον έχετε δει σίγουρα σε
αρκετά ξένα sites , είναι τα μπισκότα  sable (ενδεικτικά δείτε στο finecooking). Διαφέρουν βέβαια τα υλικά μου και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο, αλλά  η ιδέα κατασκευής βασίζεται στα sable. Γι αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούσα κουπ πατ , αλλά όπως βλέπετε και όμορφα έγιναν και πολύ πολύ εύκολα με τον τρόπο αυτό.
Ας δούμε λοιπόν πώς γίνονται:

Παρατηρήσεις

  1. Την ώρα που θερμαίνεται ο φούρνος έβαλα μερικά ολόκληρα αμύγδαλα να ζεσταθούν. Όπως  ήταν ζεστά κολούσαν εύκολα στο κέντρο κάθε μπισκότου. Μπορούμε όμως να πιέσουμε κάθε μπισκότο σε κροκάν αμυγδάλου.
  2. Αν δεν έχουμε κροκάν μπορούμε να κοπανίσουμε αμύγδαλα με το φλούδι και να κυλίσουμε πάνω τους  κυλίνδρους .
  3. Ο τρόπος κατασκευής των μπισκότων αν δεν εφαρμόσουμε αυτήν την τεχνική είναι ο κλασικός: αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο , την ανοίγουμε σε φυλλαράκι μισού  εκατοστού και κόβουμε με κουπ πατ.
  4. Επειδή βιαζόμουν, έβαλα τους κυλίνδρους της ζύμης στον ενδιάμεσο θάλαμο του ψυγειοκαταψύκτη μόνο για μια ώρα. Ήταν αρκετή.  Επίσης δεν τους άλειψα με αυγό. Κόλλησαν εύκολα και τα κροκάν και η κανελοζάχαρη.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές