Έξω από την κουζίνα

Το τυρόψωμο του καλοφαγά…

Το τυρόψωμο του καλοφαγά…

…σε κρητική έκδοση!

Επειδή εκτός από τα γλυκά τυροπιτάκια πολύ μας αρέσουν και τα αλμυρά,

επειδή μια από τις πρόσφατες συνταγές με τυρί που εμφανίστηκαν στα blogs που διαβάζω ήταν το τυρόψωμο –πρόταση για την Τυρινή του Peter,

επειδή είχα λίγη ακόμη από την ξινομυζήθρα που είχα αγοράσει τελευταία και δεν έφτανε για τίποτα άλλο,

το έφτιαξα απόψε και σας το προτείνω !

Το τυρόψωμο του καλοφαγά…

Η συνταγή και η διαδικασία είναι του Peter του γνωστού blogger-καλοφαγά και άριστου πρεσβευτή της ελληνικής κουζίνας. Άλλαξα τα τυριά της γέμισης με 1  κούπα ξινομυζήθρα στη θέση της φέτας και μισή κούπα τριμμένη κρητική γραβιέρα αντί κασέρι. Τα μυρωδικά του πηγαίνουν πολύ και είναι εύκολο και νόστιμο.Tην επόμενη φορά θα βάλω και λίγη λιαστή ντομάτα, ίσως και λίγες ελιές. Νομίζω ότι θα του πηγαίνουν.

Το τυρόψωμο του καλοφαγά…

Πήρα χθες και τα δωράκια μου από την Ξανθή .Την ευχαριστώ πολύ . Το τσάι είναι ιδιαίτερα αρωματικό και τα μαφινοθηκάκια είναι πολύ καλής ποιότητας.Η πασχαλίτσα είναι υπέροχη! Και στη δοκιμή είδα ότι δεν χάνει ούτε λεπτό!

Ευχαριστώ Ξανθή. Να είσαι γερή και να έχεις πάντα τη διάθεση και την δυνατότητα να είσαι τόσο δοτική ακόμη και με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο