Άρθρα

Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση στην Καλλιθέα από τις 12 μέχρι τις 20 Ιουνίου!

Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση στην Καλλιθέα από τις 12 μέχρι τις 20 Ιουνίου!

42η Παγκρήτια Έκθεση
«Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση- Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας»

12 έως 20 Ιουνίου 2024 | ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Πλατεία Δαβάκη – Αθήνα

Η διοργάνωση που, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, έγινε πλέον θεσμός, ταξιδεύει για ακόμη μία φορά στην Αθήνα, αποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ολοζώντανη Καλλιθέα στην Κεντρική Πλατεία Δαβάκη και σας προσκαλεί στην μεγαλύτερη γαστρονομική και πολιτισμική γιορτή, σε ένα ταξίδι γεμάτο αρώματα παράδοσης, μοναδικές ελληνικές γεύσεις και πλούσια πολιτιστικά δρώμενα στην καρδιά της Καλλιθέας.

Δεκάδες συμμετέχοντες, παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από ολόκληρη την #Κρήτη αλλά και από πολλές άλλες περιοχές του τόπου μας, θα είναι εκεί, φέρνοντας μαζί τους τα αγνά, τοπικά προϊόντα που παράγουν για να εμπλουτίσουν το τραπέζι των πολιτών της πρωτεύουσας με εκλεκτές επιλογές μοναδικής διατροφικής αξίας. Το μεγαλύτερο γαστρονομικό αντάμωμα καταφθάνει!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Η 42η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 10:00 το βράδυ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΑΘΗΝΑ: Πλατεία Δαβάκη

Τo ωράριο λειτουργίας για όλες τις ημέρες θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως και τις 10:00 το βράδυ.

Η είσοδος στην Έκθεση καθώς και σε όλες τις καθημερινές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους!

       Εγκαινιάζουμε έναν νέο σταθμό στην σειρά των πλούσιων διοργανώσεων μας, αποβιβαζόμαστε με καλοκαιρινή διάθεση και συνεχίζουμε δυναμικά το ταξίδι μας για την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος και την προβολή του πλούτου των γεύσεων της Κρητικής και Ελληνικής γης και της διάδοσης της παράδοσης του τόπου μας!

Για 9 ημέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας αυθεντικές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες απ’ τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν αλησμόνητες εμπειρίες που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλές γωνιές του κόσμου.

Ένας… Σασμός προϊόντων από κάθε γωνιά της Κρητικής Γης – από το Ηράκλειο και το Λασίθι ως το Ρέθυμνο και τα Χανιά- αλλά και από πολλές άλλες περιοχές του τόπου μας όπως την Αττική, την Ημαθία, την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, το Κιλκίς, την Κορινθία και τα Τρίκαλα.

Απολαύστε το ιδιότυπο ταξίδι σας… στην Κρητική και την Ελληνική φύση μέσα από την δύναμη των γεύσεων που θα σας αφήσουν αυθεντικά, επιλεγμένα και ποιοτικά προϊόντα.

Από το αγνό ελαιόλαδο, τις ελιές, το τυρί, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, το μέλι και τα προϊόντα μελιού, βασιλικό πολτό και γύρη, παστέλια και μπάρες, ως την τσικουδιά, ρακί και ρακόμελο, ρακί με ρόδι, χαρουπόμελο και προϊόντα χαρουπιού, ποικιλίες κρασιών, λικέρ, παξιμάδια, κριτσίνια και κουλουράκια, αλόη, σταφίδες και βότανα της Κρητικής και Ελληνικής γης, προϊόντα πασίγνωστα για τις μοναδικά ευεργετικές ιδιότητες τους.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν αγαπημένες Κρητικές γεύσεις, τα περίφημα ξεροτήγανα και καλτσούνια, τσουρέκια, σφακιανόπιτες και παραδοσιακές πίτες, προϊόντα ζύμης καθώς και μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά καπνιστά κρέατα, απάκι, λουκάνικα και αλλαντικά.

Μεταξύ των προϊόντων επίσης θα είναι και παραδοσιακά ζυμαρικά, χυλοπίτες, τραχανάς, όσπρια, υπερτροφές και σταφίδες, φιστίκια Αιγίνης καρποί, καθώς και σάλτσες, γλυκά του κουταλιού, παστέλια και μπάρες σοκολάτας, παραδοσιακά γλυκά, προϊόντα ζύμης, γλυκίσματα και γλειφιτζούρια, νερό, χυμοί και αναψυκτικά.

Επίσης, μια πλούσια γκάμα φυτικών αλειμμάτων για μικρούς και μεγάλους από τις παραδοσιακές μαρμελάδες το χαρουπόμελο, τα αλλείματα φουντουκιού και φιστικιού και την πραλίνα μελιού.. μέχρι τις πάστες ελιάς και το Κρητικό αλειφωτό τυρί!

Εκτός από τις γεύσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και προϊόντα περιποίησης και φροντίδας όπως φυσικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια, αλόη, σαπούνια, άλατα και κρέμες ελιάς, υποαλλεργικά προϊόντα, κεραλοιφές και βάλσαμο αλλά και να ανακαλύψουν πλούσια ποικιλία από χειροποίητες δημιουργίες, κοσμήματα για κάθε γούστο με ελληνική υπογραφή, κατασκευές, τσάντες και αξεσουάρ, χειροποίητες εικόνες, αρωματικά είδη και αρώματα χώρου και πολλά ακόμη προϊόντα!

Η Μεγαλύτερη γιορτή της παράδοσης και του γαστρονομικού πλούτου του τόπου μας με συμμετέχοντες παραγωγούς, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands!

       Μια μικρογραφία των θησαυρών του τόπου μας με άρωμα Ελλάδας!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράλληλα με την λειτουργία των εκθεσιακών περιπτέρων, η έκθεση αποτελεί ένα ζωντανό πολιτισμικό ταξίδι, με ένα πλήρες πρόγραμμα από καθημερινές πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις μας, με εκατοντάδες χορευτές να εμπλουτίζουν κάθε φορά την έκθεση με βήματα παράδοσης και λαϊκά παραδοσιακά ακούσματα. Δεκάδες πολιτιστικά σωματεία και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα συντροφεύσουν την 42η διοργάνωση παρουσιάζοντας την δράση τους και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα.

Σύλλογοι και χορευτικά σωματεία, υπερασπιστές της Κρητικής, της Θρακιώτικης, της Μακεδονίτικης, της Ποντιακής και της Νησιωτικής παράδοσης, θα δώσουν το παρών, με τοπικές φορεσιές, χορευτικές φιγούρες και μουσικά ακούσματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να στήσουμε μαζί την μεγαλύτερη γιορτή με ατμόσφαιρα Κρήτης και παράδοσης στην καρδιά της Καλλιθέας!

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων ακολουθεί παρακάτω! Κρατήστε τις ημερομηνίες και μείνετε μαζί μας για να παρακολουθείτε πρώτοι τα νέα και για να ενημερώνεστε άμεσα για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα της έκθεσης στο Facebook : Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση.

       Το αντάμωμα με την παράδοση και τον πλούτο του τόπου μας συνεχίζεται…

Με το καλό να σμίγουμε! Σας περιμένουμε! Να είστε όλοι εκεί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Η 42η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 10:00 το βράδυ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΑΘΗΝΑ: Πλατεία Δαβάκη

Τo ωράριο λειτουργίας για όλες τις ημέρες θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως και τις 10:00 το βράδυ.

Η είσοδος στην Έκθεση καθώς και σε όλες τις καθημερινές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους!

 

_______

H Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας” ενσαρκώνει έναν εναλλακτικό τρόπο διάθεσης και προώθησης των τοπικών προϊόντων και αποτελεί έναν χώρο συνάντησης μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, με ξεχωριστά παραδοσιακά προϊόντα.

Γευτείτε, κεραστείτε, συνομιλήστε απευθείας με τους παραγωγούς, ενημερωθείτε για τα ωφέλιμα συστατικά και προμηθευτείτε από τους ίδιους τα προϊόντα σας.

Γνωρίστε εμπόρους, παραγωγούς και πιθανούς συνεργάτες για την επιχείρηση σας και στηρίξτε έμπρακτα την ελληνική δράση και επιχειρηματικότητα.

       Κρήτη – Καλλιθέα: Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας!

Η Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας” πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης / Region of Crete και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ακόμη της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια».

Την υγειονομική κάλυψη της Έκθεσης καθ’ όλες τις μέρες λειτουργίας της, αναλαμβάνει – όπως πάντοτε – ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross.

Eυχαριστούμε ιδιαιτέρως τις εταιρείες που στηρίζουν και προσφέρουν στο εγχείρημα μας για την εξωστρέφεια και προβολή του τοπικού προϊόντος. Την 42η διοργάνωση της Έκθεσης επιλέγουν και υποστηρίζουν οι παρακάτω διακεκριμένες εταιρίες: οι Μινωικές Γραμμές MINOAN LINES, το Νερό Σεληνάρι, η χαρτοβιομηχανία MAMASOFT, το Hello Greece, το TAXI Αθήνα 1, το ξενοδοχείο Atlantic Hotel, τα κρητικά αναψυκτικά Εσπερίς, η καφετέρια Coffee Island Καλλιθέα, το Ρακάδικο- Μεζεδοπωλείο Κρίταμος και το ψητοπωλείο «Μπιφτεκοπωλείο από το 1960».

Χορηγοί επικοινωνίας της 42ης Έκθεσης: το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kontra Channel και η ΑΡΤ Τηλεόραση, ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Παραπολιτικά», ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΡΤ 90.6 FM, το Κανάλι Ένα 90.4 Δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά, ο ραδιοφωνικός σταθμός Κρήτη FM 87.5, ο ραδιοφωνικός σταθμός Galaxy 92 FM, ο ραδιοφωνικός σταθμός LYRA 91.4 FM, το ραδιόφωνο Kallithea Radio Live, το ενημερωτικό site Agrocreta News, το ειδησεογραφικό site news247.gr, η ηλεκτρονική εφημερίδα GRTIMES, ο ιστότοπος θετικών ειδήσεων BestNews.gr, το ειδησεογραφικό site kriti360gr, το ενημερωτικό site Live24.gr, η διαδικτυακή πύλη Kallithea Press, η ηλεκτρονική εφημερίδα Voria.gr, η εφημερίδα «Τα Σελινιώτικα Νέα», το ενημερωτικό site newsgr4you, ο ιστότοπος Γαστρονομικός Περίπλους, το ηλεκτρονικό περιοδικό kallitheacity.gr, το γυναικείο περιοδικό VWoman.gr και το ενημερωτικό site cretangastronomy.gr και το site Gastronomy Tours.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

                             42ης ΕΚΘΕΣΗΣ «ΚΡΗΤΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

19:30 Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα, από τον δήμαρχο         Καλλιθέας Kώστα Ασκούνη, τον διοργανωτή των εκθέσεων Νεκτάριο Σερμάκη και    λοιπούς επισήμους. Την τελετή των εγκαινίων θα συνοδεύσει Κρητικό χορευτικό       πρόγραμμα με ομάδα καταξιωμένων κρητικών μουσικών.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

19:00   Η ερασιτεχνική ομάδα ανθρώπων με προβλήματα όρασης «Χοροδρόμειο», θα             παρουσιάσει χορούς της Μ. Ασίας. Διδασκαλία: Xριστόφορος Σιζόπουλος, Δέσποινα        Λαζάρου & Αντώνης Καραμήτσος.

19:30   O Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Η Χοροπαρέα», θα παρουσιάσει χορούς της Νάξου. Πρόεδρος & Χοροδιδάσκαλος: Ελένη Τελτσίδου.

20:00   Ο Αρμένικος Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΒΕΤΙΣ» θα παρουσιάσει στοιχεία του πολιτισμού     και της παράδοσης θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Αρμενίας. Πρόεδρος       Κάρεν Χακομπιάν, Χοροδιδάσκαλος – παιδαγωγός Σουσάνικ Σεμερτζιάν.

21:00   Ο Σύλλογος Επτανησίων Αγίων Αναργύρων-Καματερού, θα παρουσιάσει χορούς των      Επτανήσων. Πρόεδρος: Φίλιππος Μουρελάτος. Χοροδιδάσκαλος: Δέσποινα Λαζάρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00   Χορευτικό που θα παρουσιάσει χορούς της Θράκης.

21:00   Χορευτικό που θα παρουσιάσει χορούς της Θεσσαλίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

11:00   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Ζεφυρίου και Περιχώρων Αττικής «Ο Ψηλορείτης», θα        παρουσιάσει χορούς της Κρήτης. Πρόεδρος: Άννα Μηλιωτάκη. Χοροδιδάσκαλος:       Δημήτρης Βασάλος. Μουσικοί : Σεραφείμ Μαρεντάκης λύρα & Γιώργος Μιχάλης λαούτο.

13:00   H Μουσικοχορευτική Ομάδα «Μύρτος», θα παρουσιάσει χορούς της Ανατολικής             Ρωμυλίας. Χοροδιδάσκαλος: Μανώλης Παπαδομαρκετάκης.

17:30   O Λαογραφικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Μαγούλα», θα παρουσιάσει Αρβανίτικους χορούς. Πρόεδρος: Σοφία Στάμου. Χοροδιδάσκαλος: Ελένη Γκόγκου.

18:00   H Μουσικοχορευτική & Πνευματική Εστία Ποντίων Αιγάλεω «Ο Καύκασος» [παιδικό          τμήμα], θα παρουσιάσει χορούς του Πόντου. Πρόεδρος: Γιώτα Κουνατίδου.   Χοροδιδάσκαλοι: Ηρακλής Παπαγιαννίδης & Αναστασία Νικολαϊδου.

18:30   Ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης Αθηνών, θα παρουσιάσει χορούς της Λέσβου.          Πρόεδρος: Άντα Ζαφειρέλη. Χοροδιδάσκαλος: Ερρίκος Βένγκας.

19:30   Η Ένωση Ελληνο-Μολδαβικής φιλίας Αλέξανδρος Υψηλάντης «Folk Dance Group             Moldova», θα παρουσιάσει χορούς της Μολδαβίας. Πρόεδρος: Σβετλάνα Βεργή.             Χοροδιδάσκαλος: Ελίνα Στιμπέλσκι.

20:15   H Χορευτική ομάδα «Ludi – Mladi» του Βουλγαρικoύ Κυριακάτικου σχολείου «Αγ.             Κύριλλος & Μεθόδιος», θα παρουσιάσει χορούς της Βουλγαρίας. Πρόεδρος &             διευθυντής: Μιμή Νίτσεβα. Χοροδιδάσκαλος: Θεοδώρα Μπιάλκονα.

21:00   Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων, θα παρουσιάσει χορούς της Ανάφης & Κυθήρων.        Πρόεδρος: Παναγιώτης Χάλαρης. Χοροδιδάσκαλος: Νίκος Βυνιρής. Μουσικοί: Νικόλας    Συρίγος τσαμπούνα & Αντώνης Συρίγος τουμπί.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

11:30   Ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας, θα παρουσιάσει χορούς της Ηπείρου. Πρόεδρος       & Χοροδιδάσκαλος Ελένη Γκόγκου.

12:00   Το Σωματείο «Κρητικά Δρώμενα», θα παρουσιάσει χορούς της Κρήτης. Πρόεδρος: Γιάννης            Μολυμπάκης. Χοροδιδάσκαλοι: Γιάννης Μολυμπάκης & Ελένη Μολυμπάκη. Μουσικοί:       Μανώλης Μολυμπάκης λύρα-τραγούδι, Γιάννης Μολυμπάκης λαούτο & Ιάκωβος          Μολυμπάκης νταουλάκι.

12:30   Ο Εξωραϊστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «H Αγία Ειρήνη» Παλαιάς Φώκαιας Αττικής, θα     παρουσιάσει χορούς της Κρήτης. Πρόεδρος: Ελένη Δανιήλ. Χοροδιδάσκαλοι: Γιάννης      Μολυμπάκης & Ελπίδα Καλογεροπούλου. Μουσικοί: Μανώλης Ψαλλίδης λύρα-τραγούδι,            Γιάννης Μολυμπάκης λαούτο & Ελένη Μολυμπάκη μαντολίνο.

13:00   Ο Σύλλογος Κρητών Αττικής «Η Γέργερη», θα παρουσιάσει χορούς της Κρήτης. Πρόεδρος:      Φραγκίσκος Σωμαρακάκης. Χοροδιδάσκαλοι: Γιάννης Μολυμπάκης & Μυρτώ Μολυμπάκη. Μουσικοί: Ηλίας Παυλίδης λύρα-τραγούδι, Γιάννης Μολυμπάκης λαούτο & Θανάσης    Πατσιουρίδης ασκομαντούρα.

18:30   Ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο Χορός της τράτας», θα παρουσιάσει χορούς της      Νάξου. Πρόεδρος & Χοροδιδάσκαλος: Eυαγγελία Πέγκου.

19:00   Ο Ελληνο-Γεωργιανός Πολιτιστικός Σύλλογος & το Καλλιτεχνικό συγκρότημα Γεωργιανών    Χορών και Τραγουδιών «ΙBεριελέμπι», θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια της            Γεωργίας. Πρόεδρος: Χάτια Καρσαουλίτζε. Καλλιτεχνικός διευθυντής & χορογράφος:           Σμάγκι             Τζιμσερασβίλι. Δάσκαλοι παραδοσιακού τραγουδιού: Τζίτζια Βεκαούρι &     Κάχαμπερ Ντόλιτζε.

20:00   O Πολιτιστικός Φορέας Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου», θα παρουσιάσει χορούς            του Πόντου. Πρόεδρος: Γιάννης Κοσμίδης. Χοροδιδάσκαλος: Γιώργος Κωνστάντης.   Μουσικοί: Αλέξανδρος Μιχαηλίδης λύρα & Ορφέας Κοσμίδης νταούλι.

20:30   H Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», θα παρουσιάσει χορούς της Κρήτης.             Πρόεδρος & Χοροδιδάσκαλος Θεόδωρος Τσόντος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:30   Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος», θα παρουσιάσει χορούς της Προποντίδας – Κωνσταντινούπολης. Πρόεδρος & Χοροδιδάσκαλος: Αχιλλέας   Νταγιαντάς.

21:00   O Πολιτιστικός σύλλογος ΠΕ-ΖΟ, θα παρουσιάσει λαϊκούς χορούς, Πρόεδρος: Στέλλα             Γεωργίου. Χοροδιδάσκαλος: Κώστας Τουλάτος.

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:30   Ο Πολυφωνικός Όμιλος Κοσοβίτσας Άνω Δερόπολις, θα παρουσιάσει χορούς και             τραγούδια της Βορείου Ηπείρου. Υπεύθυνη: Βασιλική Σεντή. UNESCO

19:30   Η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας, θα παρουσιάσει χορούς της Κρήτης. Πρόεδρος:             Νικόλαος Γιαλεσάκης. Χοροδιδάσκαλοι: Αθηνά Ρουσάκη & Ηλίας Λυχνάκης. Μουσικοί:       Νικόλας Παπαδογιάννης λύρα και Σταύρος Μαραγκουδάκης λαούτο.

20:00   Ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ», θα παρουσιάσει χορούς του Πόντου. Επ. Πρόεδρος:      Χρήστος Σοφιανίδης. Χοροδιδάσκαλοι: Γεώργιος Γιαγκουστίδης & Νικόλαος Σαμσονίδης.           Μουσικοί: Γεώργιος Παυλίδης λύρα & Βασίλης Πουλικίδης νταούλι.

20:30   Η χορευτική ομάδα του Συνδέσμου Απανταχού Μηλίων «Η Αγία Σοφία», θα παρουσιάσει λαϊκούς χορούς. Πρόεδρος: Χρυσούλα Ευρυπίδου. Χοροδιδάσκαλος: Χρύσα Καλογεράκου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:30   Το χορευτικό του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Περάματος, θα             παρουσιάσει νησιώτικους χορούς. Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητας: π. Αντώνιος Τσέρκας.         Χοροδιδάσκαλοι: Καλλιόπη Κουμεντάκου και Χρυσαυγή Κονταξή.

19:00   Το χορευτικό του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς, θα παρουσιάσει χορούς της Μ.             Ασίας. Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητας: π. Ανδρέας Καβάσιλας. Χοροδιδάσκαλος: Καλλιόπη Κουμεντάκου.

19:30   Το χορευτικό του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς,        θα παρουσιάσει νησιώτικους χορούς. Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητας: π. Ιωάννης           Παναγιώτου. Χοροδιδάσκαλοι: Καλλιόπη Κουμεντάκου και Χρυσαυγή Κονταξή.

20:00   Η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαις», θα παρουσιάσει χορούς. Πρόεδρος:      Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Χοροδιδάσκαλοι: Θεόδωρος Παπαδόπουλος & Απόστολος      Τάκης.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

19:30   O Όμιλος Ελληνικών Λαϊκών Χορών «Ελένη Τσαούλη», θα παρουσιάσει χορούς της             Νάξου. Πρόεδρος: Στέλλα Νικολέτα. Χοροδιδάσκαλος: Μαριαλένα Φλεβαράκη.

20:30   Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας, θα παρουσιάσει χορούς της Ηπείρου. Πρόεδρος:      Δανάη Φακατσέλη. Χοροδιδάσκαλος: Θοδωρής Μπότσαρης.

21:00   O Κρητικός Χορευτικός Σύλλογος «Απτεραίοι», θα παρουσιάσει χορούς της Κρήτης.           Πρόεδρος: Γιώργος Κλωθάκης. Χοροδιδάσκαλος: Ελένη Γιακουμάκη. Moυσικοί: Σεραφείμ Μαρεντάκης λύρα & Γιώργος Μιχάλης λαούτο.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο