Vegan/vegetarian

Εύκολο κέικ με ζαχαρούχο γάλα

Εύκολο κέικ με ζαχαρούχο γάλα

Αυτοσχεδιασμός της στιγμής!

Τα παιδιά ήθελαν παγωτό. Παγωτό όταν δεν έχουμε υπομονή, είναι το σπιτικό μας παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.  Εύκολη παραλλαγή του αρμενοβίλ, «εμπλουτισμένο» αυτήν τη φορά με μπισκότα. Δε θέλαμε όμως να φτιάξουμε ολόκληρη τη δόση, καλύτερα να το φτιάξουμε κι άλλη φορά. Και πιο λίγο θα αναλογεί στον καθένα και πιο φρέσκο θα είναι αν τον φτιάχνουμε συχνά! Έτσι χρησιμοποιήθηκε το μισό ζαχαρούχο και η αρχική σκέψη ήταν να φτιάξουμε καραμέλες με το άλλο μισό. Επειδή όμως στην παραλία βολεύει πολύ για τα παιδιά και για τον καφέ των μεγάλων μια φέτα κέικ, το ζαχαρούχο κατέληξε σε ένα αυτοσχέδιο κέικ που έφυγε στα γρήγορα επειδή πολύ τους άρεσε!

Εύκολο κέικ με ζαχαρούχο γάλα

Μικρό σε μέγεθος, χωρίς άλλη ζάχαρη πέρα από εκείνη του μισού ζαχαρούχου, το κέικ είχε και μια υποψία σοκολάτας που το αναβάθμισε στα μάτια τους, επειδή λίγη σοκολάτα σπάνια λείπει από το σπίτι μας, σχεδόν ποτέ όταν είναι τα παιδιά εδώ. Δεν είναι πάντα πλάκα σοκολάτα, μπορεί να είναι τρούφα ή τριμμένη όπως τώρα. Ξύσματα από εσπεριδοειδή έχω πάντα στην κατάψυξή μου και κατά περίπτωση χρησιμοποιώ κάποιο. Εδώ θεώρησα ότι ταίριαζε το πορτοκάλι αλλά υποθέτω ότι δεν θα ήταν άσχημο και το λεμόνι.

Εύκολο κέικ με ζαχαρούχο γάλα

Ο συνδυασμός αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένος και κάποιοι πρότειναν σερβίρισμα-πειρασμό. Έτσι ένα μέρος του λοιπόν δοκιμάστηκε μαζί και με το παγωτό, παρά τις αντιρρήσεις μου (ή ίσως εξ αιτίας τους 😉 ) ! Οι δοκιμαστές και οι δοκιμάστριες βρήκαν εξαιρετικό το αποτέλεσμα ίσως μόνο και μόνο για να με πειράξουν. Ας είναι, έτσι χτίζονται αναμνήσεις στα σπίτια των γιαγιάδων…

Εύκολο κέικ με ζαχαρούχο γάλα

Παρατηρήσεις

  • Αντί αλεύρι και μπέικιν μπορούμε να βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Δεν είχα, αλλιώς το προτιμώ στα εύκολα κέικ μου…
  • Το ξύσμα προέκυψε ως ιδέα αρώματος την τελευταία στιγμή γι αυτό μπήκε τελευταίο. Δεν έχει σημασία η σειρά προσθήκης του.
  • Το κουταλάκι μου είναι το δοσομετρικό των 5 ml και η κουταλιά μου των 15 ml.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! Να προσέχουμε!  

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο