VIDEOS

Αυγά για στόλισμα, βαμμένα με κλωστές! (VIDEO)

Αυγά για στόλισμα, βαμμένα με κλωστές! (VIDEO)

Τα “ἐκ τῶν ὧν οὐκ ἄ­νευ” της πασχαλινής διακόσμησης σε πολύ όμορφη εκδοχή! 

Οι μέρες τούτες είναι φορτισμένες και φορτωμένες πολλώ λογιώ. Με αρώματα και γεύσεις, με μνήμες και αναμνήσεις, με αυξημένη την αίσθηση της απουσίας και της παρουσίας. Με εικόνες και αρώματα λουλουδιών και γλυκισμάτων,  με ακούσματα και μελωδίες που συγκινούν. Ακόμη και οι χιλιοπαιγμένες στην τηλεόραση ταινίες έχουν εγγυημένη τηλεθέαση. Ιστορία που συγκινεί πάνω από  2000 χρόνια την ανθρωπότητα το Θείο Δράμα,  και ο καθένας την περνά μέσα από τα προσωπικά του φίλτρα και τη βιώνει με το δικό του τρόπο.

Αυγά για στόλισμα, βαμμένα με κλωστές! (VIDEO)

Όπως κι αν έχει όλοι εμείς  ανεξάρτητα από το αν είμαστε θρησκόληπτοι ή θρησκευόμενοι ή απλά βαφτισμένοι χριστιανοί, θα φροντίσουμε να στολίσουμε, να ψήσουμε, να ψάλλουμε, να τραγουδήσουμε εκτός αν υπάρχουν ειδικοί λόγοι , συνήθως ανεξάρτητοι από τη θέλησή μας.

Αυγά για στόλισμα, βαμμένα με κλωστές! (VIDEO)

Αναπόσπαστο  κομμάτι της πασχαλινής διακόσμησης είναι τα αυγά. Από το πιο μικρό φτωχόσπιτο ως την πιο πλούσια έπαυλη, Πάσχα χωρίς αυγά  δεν νοείται. Αυγά κόκκινα, αυγά πολύχρωμα, αυγά εμπριμέ, πολλές φορές αληθινά αριστουργήματα!Διακοσμημένα αυγά φτιάχνουν σε όλο τον κόσμο, χριστιανικό και μη.  Πιο διάσημα απ’ όλα, αληθινά αριστουργήματα, είναι τα αυγά του Φαμπερζέ.

«Ο τσάρος Αλέξανδρος Γ΄ παρήγγειλε το πρώτο από τα αυγά αυτά για την τσαρίνα Μαρία Φιοντόροβα το 1884, ενώ ο διάδοχός του Νικόλαος Β΄ συνέχισε την παράδοση, παραγγέλλοντας στον Οίκο Φαμπερζέ δύο αυγά κάθε χρόνο, ένα για τη μητέρα του και ένα για τη σύζυγό του αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα. Η παράδοση αυτή συνεχίστηκε μέχρι την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία. Μέχρι την επανάσταση είχαν κατασκευαστεί 54 πασχαλινά αυγά Φαμπερζέ και κανένα από αυτά δεν ήταν ίδιο με άλλο»

Πηγή 

Αυγά για στόλισμα, βαμμένα με κλωστές! (VIDEO)

Μια αναζήτηση στη google θα σας αφήσει έκπληκτους την ομορφιά τους! Εκτός όμως από τα πανάκριβα αυτά και άλλα αυγά, πολλές φορές με ευτελή υλικά φτιάχνουμε πανέμορφα αυγουλάκια για τα σπίτια μας.

Αυγά για στόλισμα, βαμμένα με κλωστές! (VIDEO)

Τα κόκκινα συνηθίζουμε να τα βάφουμε παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη. Όλα τα άλλα μπορούμε να τα φτιάξουμε πιο μπροστά. Έτσι σήμερα φτιάξαμε τα αυγά μας με κλωστές φλος, και σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε μια ακόμη τεχνική.  Ήδη στο site υπάρχουν αυγά βαμμένα με ριζάρι και αυγά βαμμένα με φόδρες. Συμπληρώνω ( 25-4-2021) τα αυγά με κρεμμυδόφυλλα και με κομματάκια κρεμμυδόφυλλων, ίσως πιο όμορφα από τα κλασικά…

Αυγά για στόλισμα, βαμμένα με κλωστές! (VIDEO)

Παρατηρήσεις

  • Αν βάλουμε φυλλαράκια ή λουλουδάκια είναι πολύ πιο βολικό να είναι μεγάλες οι κλωστές μας και να τις τυλίξουμε γύρω από αυτά.
  • Αν μας δυσκολεύει το τύλιγμα με τις μακριές κλωστές τις βρέχουμε και αυτές εκτός από τα αυγά.
  • Με το ξύδι ξεβάφουν καλύτερα οι κλωστές. Μην το παραλείψετε.
  • Όσο πιο καλά καλυφθούν τα αυγά τόσο πιο επιτυχημένα είναι κατά τη γνώμη μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι μας απασχολεί και το κάθε τετραγωνικό χιλιοστό! Ειδικά σ’ εκείνα με τα μικρά κομματάκια το τύλιγμα στο αλουμινόχαρτο βοηθά στο να καλυφθούν τα κενά.
  • Δεν αφήνουμε να κοχλάζει έντονα το νερό. Παρόλο που είναι προφυλαγμένα και σπάνια σπάζουν, καλύτερα να βράζουν ήπια!
  • Κλωστές τέτοιου είδους που είναι γνωστές ως φλος, πουλάνε σε όλα τα καταστήματα με κλωστικά και είναι πολύ οικονομικές.
  • Παρόλο που οι κλωστές λένε ότι δεν είναι τοξικές, εμείς αυτά τα αυγά τα έχουμε για στόλισμα.

Καλή Μεγαλοβδομάδα σε όλους!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο