Μενού εβδομάδας

Μενού 53: Από 29-12-2019 ως 4-1-2020

Τελευταίο μενού του 2019 με λίγο από 2020! Ευχαριστούμε πολύ που στηρίξατε τη στήλη αυτή της σελίδας με θετικά σχόλια και πολλές επισκέψεις! Ελπίζουμε ότι και την επόμενη χρονιά θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε αυτές τις προτάσεις που τόσο αγαπάτε. Δείτε στο τέλος της ανάρτησης  συνολικές εορταστικές προτάσεις για όσους ετοιμάζουν μεγάλες συγκεντρώσεις. Παραθέτουμε όμως πρόταση και για ένα απλό πρωτοχρονιάτικο οικογενειακό μενού!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή  29-12-2019

Λαζάνια με σπανάκι

 

Δευτέρα 30-12-2019

Χοιρινή τηγανιά με κάποια σαλάτα

 

Τρίτη 31-12-2019

Μεσημέρι

Ομελέτα με πατάτες

 

Βράδυ (δείτε τις προτάσεις μας στο τέλος του μενού)

Τετάρτη 1-1-2020

Κρεατόσουπα

 

Γεμιστή κολοκύθα

 

Αλμυρή τούρτα με μαραθόπιτες

 

Ψητό στο φούρνο με πατάτες

 

Ντιπ κόκκινης πιπεριάς

 

Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ντομάτας

 

Απλή παντζαροσαλάτα με γιαούρτι

 

Δείτε γλυκά και επιδόρπια στο τέλος της ανάρτησης

Πέμπτη 2-1-2020

Διεθνής ημέρα περισσευμάτων της προηγούμενης

 (το είδα κάπου για το μενού της επομένης των Χριστουγέννων και μου άρεσε! ισχύει πάντως…)

Παρασκευή 3-1-2020

Απλή μακαρονάδα με απάκι

 

Σάββατο  4-1-2020

Βραστός μπακαλιάρος

 

Προτάσεις για ορεκτικά και σαλάτες

 

Προτάσεις για πρώτα και κυρίως πιάτα

 

κι εδώ:

 

Πρωτοχρονιάτικα γλυκά

 

Ρίξτε ακόμη μια ματιά στο Χριστουγεννιάτικο μενού, ίσως κάτι σας ενδιαφέρει κι από κει…

 

Καλά να είστε, καλά να περάσετε!

Καλή Πρωτοχρονιά και Καλή Χρονιά σε όλον τον κόσμο!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές