Vegan/vegetarian

Φραουλάδα (με ή χωρίς ανθρακικό)

Φραουλάδα (με ή χωρίς ανθρακικό)

Δροσιά, χρώμα, άρωμα, σ’ ένα ποτήρι!

Το μήνυμα ήρθε inbox από την κύπρια φίλη μου: «εγώ έτσι κάνω και τη φραουλάδα, απλά βάζω όση ποσότητα είναι οι φράουλες τόση και ζάχαρη κλπ κλπ κλπ». Είχα μόνο υπενθυμίσει στο facebook την ανάρτηση με την πιο επίκαιρη μαρμελάδα του Μάη, τη μαρμελάδα φράουλα.

Φραουλάδα (με ή χωρίς ανθρακικό)

Η Αργυρή ασχολείται με γλυκά, λικέρ και σιρόπια και έχουμε ανταλλάξει πολλές συνταγές και παρατηρήσεις. Μου έχει στείλει βιβλία με κυπριακές συνταγές και που έχει περιγράψει με μεγάλη υπομονή και ακρίβεια το καρυδάκι γλυκό (μη το ξεχάσουμε κι αυτό φέτος…) που έχω δημοσιεύσει εδώ και δυο χρόνια.

Φραουλάδα (με ή χωρίς ανθρακικό)

Μετά λοιπόν από …διμερείς συζητήσεις και διευκρινήσεις προέκυψε η συνταγή της φραουλάδας που θα δείτε. Η πρώτη δόση έχει ήδη καταναλωθεί και ετοιμάζομαι για την δεύτερη και πιο …γενναία, για να έχω για τις μικρές μου το καλοκαίρι.

Φραουλάδα (με ή χωρίς ανθρακικό)

Καταναλώσαμε λίγη ως σιρόπι πάνω από παγωτό, απολαύσαμε την περισσότερη με ανθρακούχο νερό μετά από γεύμα ως χωνευτικό, και αρκετή με μια ιδέα χυμό λεμονιού και 2-3 λουίζας. Η Αργυρή λέει να τη σερβίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας αλλά και η λουίζα της πηγαίνει θαυμάσια. Δυστυχώς αυτό το σερβίρισμα δεν φωτογραφήθηκε γιατί έγινε σε νυχτερινή ώρα. Την απολαύσαμε βλέπετε με φεγγαράδα!

Φραουλάδα (με ή χωρίς ανθρακικό)

Η δική μου παρέμβαση στις οδηγίες της φίλης μου είναι ότι στο σιρόπι εγώ πρόσθεσα και πολτό φράουλας. Πιστεύω ότι της έδωσε κάτι παραπάνω αν κρίνω από την ανταπόκριση όσων την δοκίμασαν! Εύκολη συνταγή, που μπορούν να φτιάξουν και οι λιγότερο έμπειρες. Ένα γλυκό σιρόπι με υπέροχο φυσικό κόκκινο χρώμα, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά, που δίνει ένα δροσερό αναψυκτικό και μπορεί να γαρνίρει παγωτά, κρέμες και τούρτες!

Φραουλάδα (με ή χωρίς ανθρακικό)

Παρατηρήσεις

  • Η Αργυρή χρησιμοποιεί τις φράουλες για μαρμελάδα και δένει μόνο το σιρόπι για τη φραουλάδα. Με αυτή την πληροφορία, μπορεί πολλές φίλες να επιλέξουν να αλέσουν μόνο μια ποσότητα από τις φράουλες.
  • Για να πλυθούν καλά οι φράουλες, πριν αφαιρέσουμε το πράσινο κοτσανάκι καλό είναι να τις αφήσουμε για κανένα 15λεπτο σε μια λεκάνη με νερό. Μετά θα αφαιρέσουμε το πράσινο κοτσανάκι και θα τις ξεπλύνουμε 2-3 νερά.
  • Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το σιρόπι αφού κρυώσει σε κρύα αποστειρωμένα μπουκάλια ή βάζα. Έτσι κι αλλιώς εγώ προτείνω τη διατήρησή του στο ψυγείο.
  • Όπως έχω ξαναγράψει στα σιρόπια, τα λικέρ και τις ζύμες χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο νερό. Δίνει σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα ειδικά αν είναι χλωριωμένο ή πολύ σκληρό το νερό του δικτύου. Από τα εμφιαλωμένα νερά προτιμούμε πάντα τα φυσικά μεταλλικά. Αυτά γράφουν στην ετικέτα «μεταλλικό νερό» και όχι απλά επιτραπέζιο. Το μοναδικό μεταλλικό νερό στην Κρήτη, είναι το ΖΑΡΟΣ που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο νερό του κόσμου! Αντίστοιχης ποιότητας είναι και το ανθρακούχο της εταιρείας. Οι κρητικοί τα γνωρίζουν, οι υπόλοιποι ας τα αναζητήσουν!

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο