εγγλέζικο βιβλίο που έχω εδώ και χρόνια . Δεν είχε βέβαια θέση σε ένα blog σαν
και τούτο πριν από τις μετατροπές που έκανα .
Ενώ λοιπόν φτιάχνω αυτό το κέικ συχνά, δεν το είχα ποτέ φωτογραφίσει. Είναι ούτως ή άλλως ένα από αυτά τα υγρά κολασμένα σοκολατοκέικ τύπου μπράουνις που λίγους αφήνουν αδιάφορους…
Η αντικατάσταση όμως κάποιων υλικών το έφερε
στα μέτρα του blog!
Όπως
κάνω πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, αντικατέστησα το βούτυρο με ελαιόλαδο
(κρατώντας μια κουταλιά βούτυρο για άρωμα) και το κρεμώδες τυρί της αρχικής
συνταγής με το δικό μας κρεμώδες τυρί, τη γλυκιά μυζήθρα .
Το φρούτα μπορεί να
είναι φράουλες ή κεράσια ή να παραλειφθούν εντελώς. Και τα δυο ταιριάζουν με τη σοκολάτα. Φέτος,
και μετά τις μετατροπές που θεωρώ ότι ήταν επιτυχημένες θα το δοκιμάσω και με βερίκοκα
ή ροδάκινα. Έχει γίνει πιο υγιεινό και μπορώ να το φτιάχνω συχνότερα.
γεμίζουμε μέχρι τα ¾ με ελαιόλαδο.
Τα αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και
προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια.
Τα βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία
στο μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα αποσύρουμε την
κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και
αφήνουμε να λιώσουν με τη θερμότητα που ήδη έχει απορροφήσει το μείγμα.Βοηθάμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Αφήνουμε
να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε τα αυγά με
τη ζάχαρη πολύ καλά με το μίξερ (του χεριού) .
Αφήνουμε το μίξερ και με μια
σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μείγμα της σοκολάτας .
μείγμα της μυζήθρας:
σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα τα αυγά τη ζάχαρη τις 2
κουταλιές αλεύρι και τις βανίλιες και τα
κτυπάμε με το μίξερ να γίνουν κρέμα. Αν είναι πολύ ρευστό το μείγμα (αυτό
συμβαίνει όταν η μυζήθρα είναι πολύ
φρέσκια) προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
.
Βυθίζοντας και ανασηκώνοντας τη σπάτουλα δημιουργούμε σχέδια. Προσθέτουμε και τα φρούτα
εδώ κι εκεί.
Δεν είναι ανάγκη να τα βυθίσουμε . Φαίνονται ωραία στην επιφάνεια.
Ο φούρνος θα είναι πια έτοιμος .
Ψήνουμε το κέικ για 45-50
λεπτά. Δεν φουσκώνει πολύ και έχει υγρή
υφή. Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και το σερβίρουμε.
το αναποδογυρίζω. Να φαίνονται τα φρούτα στην επιφάνεια.
παγωτό. Προτιμούμε βανίλια ή σοκολάτα.
επισημάνει πολλές φορές οι χανιώτες αναγνώστες του blog. Ο κρητικός ανθότυρος λοιπόν (ή γλυκιά μυζήθρα) είναι
πιο πλούσιος σε γεύση (και μάλλον σε λιπαρά) από τους υπόλοιπους που
κυκλοφορούν στην αγορά .
του κέικ». Παρόλο που δεν μπορώ να αντιληφθώ
το νόημα μιας τέτοιας καθιέρωσης
η ανάρτηση ήρθε κι έδεσε! Η δική μου πρόθεση ήταν να κάνω ένα κέικ για
τη γιορτή της αδελφής μου. Σήμερα –της Σαμαρείτιδος- όπως σας έχω ξαναγράψει γιορτάζουν όλες οι
Φωτεινές στην περιοχή μας .
όσοι τις έχουμε!
Γλυκαίνω τις σκέψεις μου με το ωραίο γλυκό σου και εύχομαι Χρόνια της Πολλά και Υγεία σε όλους!!
Ωραίο το κεκάκι. Επιτρέπεται μόνο να κοιτάζω όχι να προσπαθήσω να το φτιάξω.
Χρόνια Πολλά στην αδελφή σου!!!! και του χρόνου με υγεία να την γλυκάνεις.
Εντάξει απλά φοβερό!
Η ελληνική εκδοχή του cheesecake brownie είναι υπέροχη!
Τα φιλιά μου!
Κι εγώ πάντως, σε σχέση με την αρχική του εκδοχή, έτσι θα το προτιμούσα!
Μου αρέσει πολύ η γλυκιά μυζήθρα, και σίγουρα του ταιριάζει πάρα πολύ!
Καλή εβδομάδα!
Zoυμερό και νόστιμο.
Οι αλλαγές που έκανες στα υλικά το έκαναν πιο ελληνικό. Και σκέτο όπως είπες χωρίς φρούτα θα είναι εξίσου ωραίο.
Φιλιά
Εξαιρετική σκέψη και συνδυασμό υλικών Βαγγελιώ μου.
Θα την κάνω σίγουρα την δοκιμή μου, μόλις πάρω την σχετική μυζήθρα!
Χαιρετισμούς πολλούς και καλό απόγευμα εύχομαι.
Καλώς σας βρίσκω!
Εξαιρετικές οι γευστικές προτάσεις! Αυτό που με κέρδισε είναι η αντικατάσταση του βουτυρου και της μαργαρίνης με ελαιόλαδο. Είναι κάτι που προσπαθώ κι εγώ να κάνω όσο πιο συχνα μπορώ. Δοκίμασα ήδη το κέικ γιαουρτιού 1-2-3-4 και μας άρεσε πάρα πολύ!
Καλή συνέχεια!
Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά με ανθότυρο και τούτο εδώ φαίνεται πολύ νόστιμο!
Μπανανα θα πήγαινε;