για να σας τα παρουσιάσω. Ειλικρινά όμως δεν πρόλαβα!
Εξαφανίστηκαν χωρίς να το καταλάβω αυτά τα πικάντικα αλμυρά μπισκοτάκια. Τα είχα στην μπισκοτιέρα και έλεγα ότι όταν
θα γράψω τη συνταγή θα τα βγάλω και μια τελική φωτογραφία για την παρουσίαση.
Το κακό τους όμως είναι ότι δεν μπορείς να μείνεις μόνο σε ένα! Περισσότερες φωτογραφίες
λοιπόν την επόμενη φορά που σίγουρα δεν θα αργήσει …
πεντανόστιμο. Άλλαξα τη φέτα που περιείχε η αρχική συνταγή με ξινομυζήθρα και
γραβιέρα και το μπέικον με απάκι! Ναι με απάκι, που κυκλοφορεί πια όλες τις εποχές.
Αν και είναι ένα από τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματά μας, το
βρίσκουμε πλέον όλο το χρόνο αφού αρκετές μονάδες παραγωγής κρεατοσκευασμάτων
το παρασκευάζουν και το πουλούν συσκευασμένο σε κενό αέρος. Είναι ένα πικάντικο κρητικό αλλαντικό,από καθαρό χοιρινό κρέας μαριναρισμένο σε ξύδι , αρτυμένο με κύμινο και πιπέρι και καπνισμένο με αρωματικά βότανα. Το συνηθίζουμε τηγανισμένο με αυγά, είναι απίθανο με μανιτάρια και ξινομυζήθρα και σαν γαρνίρισμα σε σαλάτες, αλλά τελικά πάει παντού!
Είναι πολύ νόστιμα. Το ελαιόλαδο τα κάνει τραγανά και το αλλαντικό με το τυρί
τα κάνουν πικάντικα και λαχταριστά. Τρώγονται σκέτα αλλά συνοδεύουν τέλεια
σαλάτες αλοιφές, συρωτό γιαούρτι, ελιές και ό,τι άλλο αλμυρό έχουμε στο τραπέζι
μας.
(μέχρι εκεί που ήταν το γιαούρτι)
με το μπέικιν . Κρατάμε την τέταρτη κούπα γιατί μπορεί να μη χρησιμοποιηθεί
ολόκληρη. Κόβουμε σε κύβους το απάκι. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά .
Σε λεκάνη ανάμειξης
ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το γιαούρτι, τα αυγά και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τα
τυριά και το απάκι και σταδιακά το μείγμα του αλευριού. Πρέπει να έχουμε μια
μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια σαν κεφτέδες
ή κόβουμε με κουπ πατ το ζυμάρι μας αφού το πατήσουμε σε φυλλαράκια
πάχους λίγο μικρότερο από 1 cm.
Tα αραδιάζουμε σε ταψί και
τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να
ροδίσουν. Γίνονται περίπου 70 κομμάτια.
είχε 8 φέτες μπέικον και 300-400 gr φέτα. Το απάκι που χρησιμοποίησα ήταν
2 φέτες που έδωσαν περίπου μια κούπα ψιλοκομμένο.
ωραίο να τη βρίσκουμε στα σνακ μας.
δοκιμάσουμε λίγη πιπεριά για χρώμα και για άρωμα στα μπισκότα μας. Θα το
επιχειρήσω την επόμενη φορά, αλλά και χωρίς αυτή εξαφανίστηκαν όπως σας είπα σε
χρόνο ρεκόρ!
καλημέρα Βιτάκι μου, σιγα μην προλάβαινες να τα φωτογραφήσεις !!!χιχιχιχι τα ίδια τραβάω και εγώ !!! αυτό βεβαια αποδεικνύει το πόσο νόστιμα ήταν!! γεια στα χεράκια σου Βαγγελίτσα μου !
φιλια πολλά πολλά
Καλημέρα, Βαγγελιώ μου!
Αυτή τη ζύμη τη λατρεύω! Τη γέμιση, όμως, πού να τη βρω; Έτσι μένω με τη χαρά της εικόνας και φαντάζομαι την εξαιρετική νοστιμιά τους!
Φιλάκια
Πολύ πρόσφατα δοκίμασα απάκι, μέσα σε τηγανιά κοτόπουλου. Πολύ μου άρεσε! Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να το βρω, αλλά θεωρώ ότι και με μπέϊκον θα βγουν πάρα πολύ ωραία! Γεια στα χέρια σου Vita! Κι εγώ θα τα εξαφάνιζα σε χρόνο ντε τε! 🙂
Καλή σου μέρα!
Α! τώρα με πάτησες στον "κάλο" που λένε Βαγγελιώ μου.
Εγώ τα μπισκότα πια δεν τα προλαβαίνω στο σπίτι μου… κυρίως τα γλυκά, όχι ότι αλμυρά πως δεν τα ταράξουν :-)))
Καταγράφεται η συνταγή σου, για εκτέλεση στο άμεσο μέλλον.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Πωωω!!!
Εννοείται ότι θέλω την παραλλαγή με το απάκι και την ξινομυζήθρα και τη γραβιέρα!
Απλά φαντάζομαι γεύση! Άπαιχτη!!
Φιλιά πολλά!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙΤΗ.ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕς ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΛΕΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΤΑ ΑΣΠΡΑ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΙΤΡΙΝΑ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΤΙ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΣΟΥ.Η ΤΙ ΤΥΡΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΚΤΟς ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ?Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Πολύ καλή η ιδέα να μπει στα μπισκότα απάκι και ξινομυζήθρα! Σίγουρα θα γίνονται νοστιμότατα και εννοείται πως τα προτιμώ χίλιες φορές έτσι αντί με μπέικον!
Υπέροχα!!!
Τα προτιμώ με απάκι και ξυνομυζήθρα!
Τα θεωρώ πιο αυθεντικά και ειδικά η ξυνομυζήθρα είναι η αγαπημένη μου και ειδικά της Κρήτης!!!
πολύ νόστιμα σνακ!!! θα τα δοκιμάσω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!λατρεύω ότι έχει σχέση με κρητικά προϊόντα,λόγω καταγωγής!!!