Vegan/vegetarian

Βελούδινη μαρμελάδα πορτοκάλι (VIDEO)

Βελούδινη μαρμελάδα πορτοκάλι (VIDEO)

Η μαρμελάδα πορτοκάλι αλλιώς! 

Δυο συνεχόμενα post με πορτοκάλια, μπορεί να πηγαίνει πολύ, αλλά επειδή είναι στο τέλος τους είπα να μη το καθυστερήσω… Ήδη βέβαια  στο blog υπάρχει μια συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι, γι αυτό και ο τίτλος της διαφοροποίησης.
Βελούδινη μαρμελάδα πορτοκάλι (VIDEO)
Όπως έχω ξαναγράψει η πορτοκαλένια μαρμελάδα είναι από τις αγαπημένες μου γιατί- εκτός από τις συνήθεις χρήσεις- χρειάζομαι αρκετή ποσότητα σε άλλα γλυκά: πορτοκαλόπιτες, τρουφάκια και άλλα.
Βελούδινη μαρμελάδα πορτοκάλι (VIDEO)
Η προηγούμενη συνταγή δίνει υπέροχη αρωματική μαρμελάδα , λίγο τραχιά αφού χρησιμοποιούμε και τις φλούδες που ταιριάζει στις παραπάνω εφαρμογές.
Βελούδινη μαρμελάδα πορτοκάλι (VIDEO)
Η  σημερινή είναι βελούδινη όπως λέω, λεία και απαλή και είναι ιδανική για κάλυψη τούρτας  και  ένωση μπισκότων όπου τέλος πάντων θέλουμε επιφάνειες χωρίς ανωμαλίες. Ακόμη, είναι τέλεια για χρήση σε σάλτσες πορτοκαλιού (ντρέσινγκ) . 
 

Παρατηρήσεις

1)Βάζουμε τον πολτό σε μεγάλη κατσαρόλα για να προφυλαχτούμε από το τίναγμα του καυτού πολτού.

2)Βάζω ίσο όγκο πολτού-ζάχαρης (ενώ σε άλλες μαρμελάδες ελαττώνω τη ζάχαρη) γιατί και οι φλούδες πορτοκαλιού αυξάνουν την ποσότητα των πορτοκαλιών. Παρόλα αυτά μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη ως και 30% χωρίς κόστος στο χρόνο συντήρησης (μη ξεχνάμε ότι η ζάχαρη λειτουργεί και ως συντηρητικό). Παραπάνω μείωση μπορούμε να κάνουμε αν η μαρμελάδα μας καταναλωθεί σύντομα.

3)Αν έχουμε θερμόμετρο για μαρμελάδες, δένουμε τη μαρμελάδα στους 104 βαθμούς.

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο