Vegan/vegetarian

Η μηλόπιτα με τα πολλά μήλα

Η μηλόπιτα με τα πολλά μήλα

…και την ελάχιστη ζύμη!

Τι ζύμη δηλαδή, μάλλον χυλός είναι… Από πέρυσι που κυκλοφορούσε στα βιντεάκια του youtube (κυρίως νοτιοαμερικάνικα) ήθελα να τη δοκιμάσω. Μια πανεύκολη μηλόπιτα με περισσότερα μήλα αναλογικά σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά, άρα πιο ελαφριά.

Η μηλόπιτα με τα πολλά μήλα

Κυκλοφορεί σε απίστευτη ποικιλία αναλογιών! Σε άλλο βιντεάκι 3 αυγά, σε άλλο 4, σε άλλο μόνο 2. Από βούτυρο; Αλλού 60 gr, αλλού 100gr, αλλού 120gr. Κάποιες προσθέτουν γάλα, κάποιες χυμό, κάποιες αχνοζάχαρη, κάποιες καστανή ζάχαρη σε διάφορες ποσότητες και ποικιλίες. Είμαι των δοκιμών, όχι πάντα επιτυχημένων-ιδιαίτερα ως αρχάρια τον πρώτο καιρό της ενασχόλησής μου με την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική- οπότε αυτοσχεδίασα.

Η μηλόπιτα με τα πολλά μήλα

Έτσι δεν κατέληξα σε μια συγκεκριμένη συνταγή, την ιδέα πήρα και αυτοσχεδίασα. Γι αυτό άλλωστε και δεν παραθέτω πηγή. Ήθελα η δική μου να είναι ακόμη πιο ελαφριά γι αυτό δεν έβαλα βούτυρο αλλά ελαιόλαδο.Υποτίθεται ότι αυτό τον σκοπό είχε η παρασκευή της συγκεκριμένης: κάποια πιο ελαφριά μηλόπιτα από τις συνήθεις!

Η μηλόπιτα με τα πολλά μήλα

Είναι η αλήθεια ότι η αν βάλετε στην αναζήτηση πάνω δεξιά στο site τη λέξη «μηλόπιτα», θα σας βγάλει σε πάρα πολλές συνταγές. Ε τι να κάνουμε, είναι από τα πιο αγαπημένα οικογενειακά μας γλυκά σε κάθε εκδοχή! Δεν θα κουραστώ να δοκιμάσω νέες μηλόπιτες, και νέα μηλοπιτάκια, κάθε μια συνταγή έχει τη χάρη της! Παρεμπιπτόντως, ετούτη εδώ είναι τόσο εύκολη και με τόσο λίγα υλικά που μέχρι να το σκεφτεί κανείς είναι έτοιμη!

Η μηλόπιτα με τα πολλά μήλα

Και μας άρεσε. Πράγματι είναι πιο ελαφριά, και πράγματι η γεύση και το άρωμα του μήλου είναι πιο έντονα. Έφερα τη συνταγή στα μέτρα μου, με τα δικά μου υλικά και αρώματα, και σας την παραθέτω…

Παρατηρήσεις

  1. Τα δικά μου μήλα είναι λασιθιώτικα, μικρότερα σε μέγεθος από τα υπόλοιπα της αγοράς αλλά πολύ αρωματικά. Έτσι πήρα την ποσότητα που χρειάστηκε από πέντε κομμάτια. Υποθέτω ότι από τα κανονικά, θα χρειαστούμε λιγότερα. Ήταν 382 gr αλλά και 400 gr να ήταν δεν νομίζω ότι αυτά τα 18 gr μήλου θα έκαναν διαφορά…
  2. Αν θέλουμε τη μηλόπιτα πιο ψηλή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκεύος με μικρότερη διάμετρο. Το δικό μου είχε διάμετρο 22cm (ένα συνηθισμένο πυρίμαχο από σοκολατόπιτα ζαχαροπλαστείου…).
  3. Αν θέλουμε ή αν πρέπει να αποφύγουμε το αλκοόλ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού αντί κονιάκ.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο