Vegan/vegetarian

Ζεστή σοκολάτα-ρόφημα με νερό

Ζεστή σοκολάτα-ρόφημα με νερό

Ένα τέλειο ρόφημα για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Μια καλή ζεστή σοκολάτα είναι ό,τι πρέπει για να ζεστάνουμε σώμα και ψυχή, για να αποζημιωθούμε μετά από μια κουραστική μέρα, για να σταματήσουμε δυσάρεστες σκέψεις, για να γλυκαθούμε τέλος πάντων, μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Ζεστή σοκολάτα-ρόφημα με νερό

Σε όλους πιστεύω έχει τύχει να διαπιστώσουν ξαφνικά ότι το κουτί με το γάλα που νόμιζαν γεμάτο είχε μόνο 2-3 δάκτυλα.   Σοκολάτα και κακάο είχαμε, και σκέφτηκα να φτιάξω λίγο κακάο με τον παλιό τρόπο, όπως τον ελληνικό καφέ, μόνο με ζάχαρη και νερό. Έτσι ήταν το ρόφημα «σοκολάτας» όταν ήμουν μικρή. Τελευταία στιγμή έσπασα και δυο πλακάκια σοκολάτας και το ρόφημά μας απογειώθηκε!

Ζεστή σοκολάτα-ρόφημα με νερό

Κάπως έτσι άρχισε το ψάξιμο στο διαδίκτυο για σοκολάτα με νερό και διαπίστωσα ότι το ρόφημα έχει πολλούς θαυμαστές! Σοκολάτα με νερό, χωρίς γάλα! Κάπου διαβάζω ότι η σοκολάτα βγάζει τα μοναδικά και αληθινά της χαρακτηριστικά στο νερό. Κι ότι μπορεί να χάνει λίγο σε κρεμώδη υφή αλλά κερδίζει σε γεύση αν παρασκευαστεί με νερό.

Ζεστή σοκολάτα-ρόφημα με νερό

Τελικά μετά από αρκετό σερφάρισμα, διαπιστώνω ότι στην Κολομβία, στη Δομινικανή Δημοκρατία και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην πατρίδα δηλαδή της σοκολάτας αγαπημένο ρόφημα είναι το chocolate con agua δηλαδή σοκολάτα με νερό. Μαθαίνω ότι οι Ατζέκοι προσέθεταν τσίλι στη σοκολάτα τους και οι Μεξικάνοι κανέλα.

Ζεστή σοκολάτα-ρόφημα με νερό

Κι όλα αυτά τα λαμβάνω υπόψη στη διαμόρφωση του δικού μου ροφήματος, μαζί με το γεγονός ότι αρκετές αξιόπιστες σελίδες συστήνουν εμφιαλωμένο νερό, χωρίς χλώριο. Αυτονόητο. Για να αναδειχθεί η γεύση της το νερό πρέπει να είναι εύγευστο και καλής ποιότητας, κατά προτίμηση mineral. Kι εμείς εδώ έχουμε το ΖΑΡΟΣ, βραβευμένο ως το καλύτερο του κόσμου! Καθιερώθηκε λοιπόν στο ρόφημα ζεστής σοκολάτας που απολαύσαμε και τις γιορτές και τις επόμενες κρύες μέρες του φετινού χειμώνα, η χρήση νερού αντί γάλακτος!

Ζεστή σοκολάτα-ρόφημα με νερό

Μετά λοιπόν από αρκετές δοκιμές καταλήγω στις παρακάτω αναλογίες.

Παρατηρήσεις

  • Το επιπλέον νερό το βάζουμε γιατί θα έχουμε εξάτμιση με το βράσιμο των τριών λεπτών.
  • Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος ή ένα σφηνάκι λικέρ της επιλογής μας!
  • Η σοκολάτα μπορεί να είναι και τελείως bitter και η ζάχαρη μπορεί να ελαττωθεί έως και να παραλειφθεί. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σταγόνες σοκολάτας καλής ποιότητας.
  • Αν περισσέψει ρόφημα ή αν φτιάξουμε διπλή δόση, το σερβίρουμε αφού το ξαναζεστάνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας. Πάντως είναι καλύτερα να φτιάχνουμε όσο θα καταναλώσουμε.
  • Πολλοί συστήνουν να χτυπήσουμε την σερβιρισμένη σοκολάτα με το μιξεράκι του καφέ για αφρώδες αποτέλεσμα. Δεν το έχω κάνει ακόμη, απλά το σημειώνω.

Πληροφορίες από τα sites:

https://www.simplyrecipes.com

https://www.cocinadominicana.com/595/chocolate-de-agua.html

http://fxcuisine.com/default.asp?language=5&Display=205&resolution=high

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο