Vegan/vegetarian

Αμπελοβλάσταρα τουρσί

Αμπελοβλάσταρα τουρσί

Να ξεκινήσω με κάτι που με χαροποίησε πολύ! Η καλή μου grΕΑΤ, αφού μου έκανε την τιμή να δοκιμάσει 2  συνταγές από το blog μου, τις κριθαροκουλούρες και τα σκιουφιχτά μακαρόνια, και να τις παρουσιάσει στο blog της στα ιταλικά μου έδωσε και ένα πολύ όμορφο βραβείο. Δείτε τις παρουσιάσεις της εδώ κι εδώ . Το γεγονός αυτό με τιμά ιδιάίτερα!

Αμπελοβλάσταρα τουρσί

Ας δούμε τώρα το τουρσί μας.

Αμπελοβλάσταρα τουρσί

Οι βλαστοί του αμπελιού αυτοί την εποχή είναι τρυφεροί και ελαστικοί. Αργότερα γίνονται ξυλώδεις και σκληροί. Αυστηρά λοιπόν εποχικό υλικό! Όσο προλαβαίνουμε ακόμη, ας τους γευτούμε. Μπορούμε να τους φτιάξουμε με κρέας, βρασμένους σκέτους σαν σαλάτα με μπόλικο λαδολέμονο ή λαδόξιδο, και αν θέλουμε να τους διατηρήσουμε για περισσότερο διάστημα μπορούμε να τους φτιάξουμε τουρσί.

Με το τουρσί αυτό ψιλοκομμένο δίνουμε μια άλλη γεύση σε λαδολέμονο, σε πατατοσαλάτες , σε ψητά, σε σάλτσες γιαουρτιού, σε ντάκο μαζί με την ντομάτα, και όπου αλλού νομίζουμε ότι μπορεί να ταιριάζει η γεύση του κληματόφυλλου. Αντικαθιστά την κάπαρη σε πολλές χρήσεις…

Παρατηρήσεις

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε κι άλλα μυρωδικά στο βάζο όπως π.χ αρισμαρί (δεντρολίβανο) ή φύλλο δάφνης ή μάραθο που έχουμε ζεματίσει μαζί με τα φύλλα.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο