Vegan/vegetarian

Αμπελοβλάσταρα τουρσί

Να ξεκινήσω με κάτι που με χαροποίησε πολύ! Η καλή μου grΕΑΤ, αφού μου έκανε την τιμή να δοκιμάσει 2  συνταγές από το blog μου, τις κριθαροκουλούρες και τα σκιουφιχτά μακαρόνια, και να τις παρουσιάσει στο blog της στα ιταλικά μου έδωσε και ένα πολύ όμορφο βραβείο. Δείτε τις παρουσιάσεις της εδώ κι εδώ . Το γεγονός αυτό με τιμά ιδιάίτερα!

Ας δούμε τώρα το τουρσί μας.

Οι βλαστοί του αμπελιού αυτοί την εποχή είναι τρυφεροί και ελαστικοί. Αργότερα γίνονται ξυλώδεις και σκληροί. Αυστηρά λοιπόν εποχικό υλικό! Όσο προλαβαίνουμε ακόμη, ας τους γευτούμε. Μπορούμε να τους φτιάξουμε με κρέας, βρασμένους σκέτους σαν σαλάτα με μπόλικο λαδολέμονο ή λαδόξιδο, και αν θέλουμε να τους διατηρήσουμε για περισσότερο διάστημα μπορούμε να τους φτιάξουμε τουρσί.

Με το τουρσί αυτό ψιλοκομμένο δίνουμε μια άλλη γεύση σε λαδολέμονο, σε πατατοσαλάτες , σε ψητά, σε σάλτσες γιαουρτιού, σε ντάκο μαζί με την ντομάτα, και όπου αλλού νομίζουμε ότι μπορεί να ταιριάζει η γεύση του κληματόφυλλου. Αντικαθιστά την κάπαρη σε πολλές χρήσεις…

Παρατηρήσεις

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε κι άλλα μυρωδικά στο βάζο όπως π.χ αρισμαρί (δεντρολίβανο) ή φύλλο δάφνης ή μάραθο που έχουμε ζεματίσει μαζί με τα φύλλα.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές