Vegan/vegetarian

Μια ωραία λαχανοσαλάτα!

Μια ωραία λαχανοσαλάτα!

Η σαλάτα του φετινού μας χειμώνα!

Σας το έχω ξαναγράψει, μερικές φορές εμείς εδώ στην οικογένειά μας κολλάμε με κάποιες συνταγές. Όσον αφορά τις σαλάτες, φέτος έχουμε κολλήσει με τούτην εδώ τη λαχανοσαλάτα  αφού στατιστικά θα μπορούσα να πω ότι αυτή η συνταγή εκφράζει το 50% των σαλατών  που έφτιαξα φέτος. Γι αυτό και οι φωτογραφίες της ανάρτησεις είναι από πολλές και διάφορες παρασκευές.

Μια ωραία λαχανοσαλάτα!

Είτε επειδή οι πράσινες παραέχουν φασαρία για δυο άτομα αφού τις θέλουμε με μαγάλη ποικιλία πρασινάδων, είτε επειδή τούτη τρώγεται και την επόμενη μέρα αν περισσέψει, είτε επειδή μπορεί να μπει εύκολα σε μπαγκέτες με διάφορα άλλα υλικά (τις συνηθίζουμε όταν σχολάμε αργά…), είτε απλά επειδή είναι πολύ πολύ νόστιμη!

Μια ωραία λαχανοσαλάτα!

Και μου μου πείτε ότι είναι η γνωστή coleslaw γιατί όσες συνταγές της έχω δει είναι διαφορετικές! Μάλλον όλοι αυτοσχεδιάζουν με το λάχανο και άλλα υλικά και ονομάζουν  coleslaw το τελικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει μόνο μία γνωστή  coleslaw. Κι αν δεν με πιστεύετε, δείτε λίγη από την ιστορία της στην αγαπητή μας wiki. Κάθε τόπος την έχει προσαρμόσει στη δική του εκδοχή. όπως συμβαίνει συνήθως με τις συνταγές που έχουν γίνει διεθνείς.

Ας πούμε έστω ότι είναι μια δική μου παραλλαγή, που προέκυψε την πρώτη φορά με ό,τι είχα να συμπληρώσω το λάχανό μου θεωρώντας το λίγο, και συμπληρώθηκε τις επόμενες φορές με διάφορα υλικά. Δοκιμάστε την και αυτοσχεδιάστε με το αποξηραμένο φρούτο της επιλογής σας (δείτε παρατηρήσεις) και με τα ξηροκάρπια που συνηθίζετε στο σπίτι σας!

Μια ωραία λαχανοσαλάτα!

Τα βασικά υλικά είναι το λάχανο, το καρότο και το μήλο και φυσικά η σος με γιαούρτι και μαγιονέζα (ή το ένα από τα δύο…). Τα υπόλοιπα, μπορούμε να αλλάζουμε κάθε φορά, με αποτέλεσμα που έχει μεν μικρές διαφορές, αλλά πάντα είναι νόστιμο!

Μια ωραία λαχανοσαλάτα!

Παρατηρήσεις

  1. Μπορούμε να αυξήσουμε την μαγιονέζα (ή το γιαούρτι) που θα δέσουμε τα υλικά και να μην την καλύψουμε αν πρόκειται για το καθημερινό μας τραπέζι. Γι αυτό το «περίπου» στην ποσότητα…
  2. Η σαλάτα έχει δοκιμαστεί και με ψιλοκομμένα δαμάσκηνα ή βερίκοκα ή σύκα αλλά επειδή πιο συχνά μας βρίσκονται τα κράνμπερις και οι σταφίδες βάζω αυτά στα προτεινόμενα υλικά.
  3. Επειδή έχω 2 διαφορετικούς από τους γνωστούς κίτρινους τρίφτες για το λάχανο και ο ένας δεν έχει τη βίδα που ρυθμίζει το πάχος του λάχανου, οφείλω να πω ότι οι δοκιμές έδειξαν ότι όσο πιο λεπτοτριμμένο το λάχανο τόσο πιο ωραίο το αποτέλεσμα.
  4. Η σαλάτα είναι εξαιρετική και την επόμενη μέρα. Επίσης όπως προανέφερα ταιριάζει τέλεια με κάθε είδους γεμιστό ψωμάκι και σάντουιτς!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο