Αλμυρά

Τραγανά τηγανητά μπακαλιαράκια για… παιδάκια

Τραγανά τηγανητά μπακαλιαράκια για… παιδάκια

Και όχι μόνο!

Όλες οι μανάδες έχουμε αφιερώσει λίγο ή πολύ χρόνο στο καθάρισμα των ψαριών για τα παιδιά μας. Λόγω της  υψηλής  διατροφικής τους αξίας τα ψάρια πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα  από μικρούς και μεγάλους.
Τραγανά τηγανητά μπακαλιαράκια για… παιδάκια

Όσο είναι πολύ μικρά τα
παιδιά μας καθαρίζουμε εμείς τα ψαράκια και προσπαθούμε παράλληλα να  τα μάθουμε να τα τρώνε . Να κάνουν μικρές μπουκιές , να το μασάνε καλά, να  μην το καταπίνουν βιαστικά ώστε αν μας έχει
ξεφύγει κάποιο αγκάθι να το βρουν.

Τραγανά τηγανητά μπακαλιαράκια για… παιδάκια

Όσο μεγαλώνουν προσπαθούμε να βρίσκουμε
τρόπους να καταναλώνουν ψάρι χωρίς τη δική μας βοήθεια. Ψαροροκέτες,
ψαρομπιφτέκια, ψάρια με πολύ ψαχνό χωρίς πολλά αγκάθια είναι συνήθως οι επιλογές μιας οικογένειας με
μικρά παιδιά. Για αρκετά χρόνια τα αγαπημένα ψαράκια των παιδιών μου ήταν τα
τηγανητά μπακαλιαράκια με τον τρόπο της σημερινής συνταγής. Όποτε τα έφτιαχνα,
δεν τους προλάβαινα!

Ούτως ή άλλως τα μπακαλιαράκια είναι ένα από τα ψάρια που θέλουν ελάχιστο καθάρισμα και πριν και
μετά το τηγάνισμα. Αρκεί να αφαιρέσουμε το κεντρικό κόκκαλο και ένα δυο
αγκαθάκια από τις κοιλίτσες. Λέπια έχουν ελάχιστα και μάλιστα αφαιρούνται πολύ
εύκολα. Αν τα φιλετάρουμε πριν τα τηγανίσουμε, τα παιδιά μπορούν να τα
απολαύσουν χωρίς φόβο και χωρίς τη βοήθειά μας. Το πανάρισμα δε, τους δίνει μια τραγανή κρούστα πολύ
νόστιμη. Τρώγονται σαν στραγάλια από μικρούς και μεγάλους!

Τραγανά τηγανητά μπακαλιαράκια για… παιδάκια

Ο κόπος και ο χρόνος που διαθέτουμε στο φιλετάρισμα (καθόλου
δύσκολο στην περίπτωση των συγκεκριμένων ψαριών) και στο πανάρισμα  κερδίζεται τελικά αφού δεν χρειάζεται να τα καθαρίσουμε για τα παιδιά την ώρα του φαγητού. Ένα επί πλέον κέρδος είναι ότι
με αυτόν τον τρόπο  τρώνε περισσότερο ψάρι απ’ ότι με οποιονδήποτε
άλλο!

Τραγανά τηγανητά μπακαλιαράκια για… παιδάκια

Παρατηρήσεις

1)Για να γίνει πιο ελαφρύ το πανάρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μόνο αυγό αραιωμένο με νερό.

2)Οι ποσότητες των υλικών του παναρίσματος είναι ενδεικτικές. Αν τα μπακαλιαράκια είναι μικρά μπορεί να χρειαστούμε περισσότερο αλεύρι και φρυγανιά ενώ αν είναι μεγάλα λιγότερο.

3)Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να τηγανίσουμε φιλέτα γλώσσας που θα κόψουμε σε λωρίδες ή όποιο άλλο φιλέτο ψαριού προτιμούμε.4)Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη φρυγανιά πολύ λεπτοτριμμένα αρωματικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας μας (πιπέρι, ρίγανη , κ.ά.).

Καλή Πρωτομαγιά!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο