Ένα εξαιρετικό πιάτο για το τραπέζι μας!
Σαν συνοδευτικό τώρα τις γιορτές, αλλά και σαν κυρίως πιάτο σε άλλες περιστάσεις, αυτά τα τορτελίνια μας ενθουσίασαν. Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν της πάντα δημιουργικής και πρωτοπόρου κρητικής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων «Τα Μερακλίδικα» από την οικογένειας Κυριακάκη.
Όπως σας έλεγα στην προηγούμενη ανάρτηση, μ’ αρέσει να «πειράζω» διεθνείς συνταγές προσαρμόζοντάς τις στα «καθ’ ημάς». Αυτής της φιλοσοφίας είναι και τούτα τα εξαιρετικά τορτελίνια. Στη γέμιση περιέχουν κρητικά τυριά και ως προϊόν βαθιάς κατάψυξης έχουν τη νοστιμιά του φρέσκου ζυμαρικού. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο από όλα όσα έχουμε δοκιμάσει!
Αυτήν τη φορά τα δοκιμάσαμε με ένα πράσινο σχεδόν κλασικό πέστο ρόκας και βασιλικού, στο οποίο όμως αντικαταστήσαμε κι εμείς την παρμεζάνα με δική μας ώριμη γραβιέρα. Ο συνδυασμός αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένος και σε γεύση και σε εμφάνιση ενώ το «twist» με το μπούκοβο στο σερβίρισμα, στόλισε ακόμη περισσότερο το πιάτο.
Ο βασιλικός που χρησιμοποίησα, είναι ιταλικής ποικιλίας (με τα ιδιαίτερα μεγάλα φύλλα που φαίνονται στα υλικά), αλλά και ο δικός μας ταιριάζει μια χαρά σ’ αυτό το πέστο. Το έχουμε άλλωστε δοκιμάσει και με τα άλλα φρέσκοκατεψυγμένα ζυμαρικά από τα Μερακλίδικα της οικογένειας Κυριακάκη που σας έχουμε προτείνει εδώ. Φυσικά η γεύση είναι πιο πλούσια με τα γεμιστά τορτελίνια και θα χαρώ να δοκιμάσετε το εξαιρετικό αυτό προϊόν και τη συνταγή, και να μας πείτε τη γνώμη σας.
Υλικά
Για 500gr tortellini με κρητικά τυριά από «Τα μερακλίδικα»
1 κούπα (περίπου 50gr) φύλλα ρόκας (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
2-3 κουταλιές φύλλα βασιλικού
2-3 σκελίδες σκόρδο
125 ml ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές (περίπου 40 gr) κουκουνάρι
60-70gr κρητική γραβιέρα για το πέστο, και λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
1 λεμόνι (1 κουταλιά χυμό και λίγο ξύσμα)
Αλάτι
Πιπέρι
Προαιρετικά, μπούκοβο για το σερβίρισμα
Η κούπα μου είναι 250ml και η κουταλιά μου 15ml
Επί το έργον
Δείτε το βίντεο, πιστεύω πως δεν αφήνει απορίες για την εκτέλση της συνταγής! Αν όμως υπάρχουν ευχαρίστως θα δοθούν διευκρινίσεις, εδώ ή στα social media της σελίδας.
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεο της σελίδας μας!
Παρατηρήσεις
- Το προϊόν κυκλοφορεί σε συσκευασία των 1000gr. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τα μισά γι αυτήν τη συνταγή, μας αρέσει να έχουν πλούσια σάλτσα. Μπορούμε με τις ίδιες ποσότητες να αρτύσουμε και λίγα παραπάνω…
- Ο χρόνος βρασμού που προτείνεται στη συσκευασία είναι 10 λεπτά. Επειδή εμείς προτιμούμε al dente όλα μας τα ζυμαρικά τα έβρασα 6 λεπτά από τη στιγμή που ξαναξεκίνησε ο βρασμός μετά που τα πρόσθεσα στο νερό που έβραζε.
- Σε όλα τα πέστο τέτοιου τύπου, συχνά αντικαθιστώ το κουκουνάρι με ασπρισμένα αμύγδαλα. Τώρα όμως τις γιορτές συνήθως έχουμε όλοι στο σπίτι κουκουνάρι αφού ταιριάζει και στη γέμιση της γαλοπούλας ή της όρνιθας, και φυσικά σε όλες τις πράσινες σαλάτες, οπότε καλύτερα να δοκιμαστεί η πιο αυθεντική εκδοχή του πέστο και σε τούτη τη συνταγή!
- Θα βρείτε το προϊόν σε επιλεγμένα κρεοπωλεία στο Ηράκλειο Κρήτης, για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία “Τα Μερακλίδικα” από την Οικογένεια Κυριακάκη μέσω τηλεφώνου ή e-mail.
Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.