VIDEOS

Τορτελίνια με κρητικά τυριά, και πέστο ρόκας και βασιλικού (VIDEO)

Τορτελίνια με κρητικά τυριά, και πέστο ρόκας και βασιλικού (VIDEO)

Ένα εξαιρετικό  πιάτο για το τραπέζι μας!

Σαν συνοδευτικό τώρα τις γιορτές, αλλά και σαν κυρίως πιάτο σε άλλες περιστάσεις, αυτά τα τορτελίνια μας ενθουσίασαν. Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν της  πάντα δημιουργικής και πρωτοπόρου κρητικής εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων «Τα Μερακλίδικα» από την οικογένειας Κυριακάκη.

Τορτελίνια με κρητικά τυριά, και πέστο ρόκας και βασιλικού (VIDEO)

Όπως σας έλεγα στην προηγούμενη ανάρτηση, μ’ αρέσει να «πειράζω» διεθνείς συνταγές προσαρμόζοντάς τις στα «καθ’ ημάς». Αυτής της φιλοσοφίας είναι και τούτα τα εξαιρετικά τορτελίνια. Στη γέμιση περιέχουν κρητικά τυριά και ως προϊόν βαθιάς κατάψυξης έχουν τη νοστιμιά του φρέσκου ζυμαρικού. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο από όλα όσα έχουμε δοκιμάσει!

Τορτελίνια με κρητικά τυριά, και πέστο ρόκας και βασιλικού (VIDEO)

Αυτήν τη φορά τα δοκιμάσαμε με ένα πράσινο σχεδόν κλασικό πέστο ρόκας και βασιλικού, στο οποίο όμως αντικαταστήσαμε κι εμείς την παρμεζάνα με δική μας ώριμη γραβιέρα. Ο συνδυασμός αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένος και σε γεύση και σε εμφάνιση ενώ το «twist» με το μπούκοβο στο σερβίρισμα, στόλισε ακόμη περισσότερο το πιάτο.

Ο βασιλικός που χρησιμοποίησα, είναι ιταλικής ποικιλίας (με τα ιδιαίτερα μεγάλα φύλλα που φαίνονται στα υλικά), αλλά και ο δικός μας ταιριάζει μια χαρά σ’ αυτό το πέστο. Το έχουμε άλλωστε δοκιμάσει και με τα άλλα φρέσκοκατεψυγμένα ζυμαρικά από τα Μερακλίδικα της οικογένειας Κυριακάκη που σας έχουμε προτείνει εδώ.  Φυσικά η γεύση είναι πιο πλούσια με τα γεμιστά τορτελίνια και θα χαρώ να δοκιμάσετε το εξαιρετικό αυτό προϊόν και τη συνταγή, και να μας πείτε τη γνώμη σας.

Τορτελίνια με κρητικά τυριά, και πέστο ρόκας και βασιλικού (VIDEO)

Παρατηρήσεις

  1. Το προϊόν κυκλοφορεί σε συσκευασία των 1000gr. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τα μισά γι αυτήν τη συνταγή, μας αρέσει να έχουν πλούσια σάλτσα. Μπορούμε με τις ίδιες ποσότητες να αρτύσουμε και λίγα παραπάνω…
  2. Ο χρόνος βρασμού που προτείνεται στη συσκευασία είναι 10 λεπτά. Επειδή εμείς προτιμούμε al dente όλα μας τα ζυμαρικά τα έβρασα 6 λεπτά από τη στιγμή που ξαναξεκίνησε ο βρασμός μετά που τα πρόσθεσα στο νερό που έβραζε.
  3. Σε όλα τα πέστο τέτοιου τύπου, συχνά αντικαθιστώ το κουκουνάρι με ασπρισμένα αμύγδαλα. Τώρα όμως τις γιορτές συνήθως έχουμε όλοι στο σπίτι κουκουνάρι αφού ταιριάζει και στη γέμιση της γαλοπούλας ή της όρνιθας, και φυσικά σε όλες τις πράσινες σαλάτες, οπότε καλύτερα να δοκιμαστεί η πιο αυθεντική εκδοχή του πέστο και σε τούτη τη συνταγή!
  4. Θα βρείτε το προϊόν σε επιλεγμένα κρεοπωλεία στο Ηράκλειο Κρήτης, για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία “Τα Μερακλίδικα” από την Οικογένεια Κυριακάκη μέσω τηλεφώνου ή e-mail.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο