Γλυκά

Φουντουκόπιτα εύκολη και νόστιμη!

Φουντουκόπιτα εύκολη και νόστιμη!

Ένα γλυκό για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις!

Έτσι όπως το λέω… Και για πρωϊνό και για απογευματινό, και για καθημερινό και για εορταστικό. Μια πολύ νόστιμη φουντουκόπιτα που δοκιμάσαμε πρόσφατα και σίγουρα θα ξαναφτιάξω για τα πρωινά και τα απογευματικά καφεδάκια των εορτών. Γι αυτό επέλεξα να βάλω τώρα τη συνταγή στο site, να αρχίσουμε σιγά σιγά να βάζουμε και κάποιες εορταστικές προτάσεις…

Φουντουκόπιτα εύκολη και νόστιμη!

Δηλαδή θα την έφτιαχνα και πιο μπροστά, αλλά για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε να τρώμα πολύ συχνά γλυκά ;-). Πάντως το ότι είναι νόστιμη, είναι! Θα μου πείτε, όπου μπει το φουντούκι είναι δυνατόν αν μην είναι νόστιμο αυτό που θα φτιάξουμε; Και ναι, δεν ξέρω πολλούς που να μην τους αρέσουν τα φουντούκια.

Φουντουκόπιτα εύκολη και νόστιμη!

Τσιμπημένα βέβαια όπως και όλους σχεδόν τους ξηρούς καρπούς, αλλά κάποια πράγματα δεν τα καταναλώνουμε κάθε μέρα οπότε το αντέχουμε το έξοδο… Πιο πολύ μας «πονάει» η αύξηση στα είδη που δεν μπορούν να λείψουν από την καθημερινότητά μας. Φουντουκόπιτα θα φάμε μια δυο φορές, άντε τρεις τέσσερεις φορές τον χρόνο, αλλά γάλα; Τυρί; Ελαιόλαδο; Ντομάτες;

Το σταματώ εδώ, γιατί αν πιάσουμε το θέμα της ακρίβειας δεν μας φτάνουν δέκα αναρτήσεις να το αναλύσουμε, να το εξηγήσουμε, να το δικαιολογήσουμε. Ας ξαναπάω στην «ασφαλή» συζήτηση για την φουντουκόπιτά μου! Θέλει λοιπόν γύρω στα 100gr φουντούκια οπότε δεν γίνεται λόγος για υπερβολικό κόστος.

Φουντουκόπιτα εύκολη και νόστιμη!

Παρατηρήσεις

  1. Αν μας αρέσει η μυρωδιά του βουτύρου μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Δεν γράφω στα υλικά για ανάλατα ή αλατισμένα φουντούκια γιατί σε αυτά τα γλυκά «σηκώνει» και λίγο αλατάκι. Τα δικά μου ήταν ψημένα, ανάλατα και χωρίς φλούδι όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
  3. Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε με λίγη κανέλα την φουντουκόπιτά μας, ενισχύει και τη γεύση της σοκολάτας.
  4. Η γκανάς που συνηθίζω για επάλειψη είναι 1 μέρος σοκολάτα- περίπου 1,5 μέρος κρέμα γάλακτος με τη μέθοδο που περιγράφεται εδώ. Όμως στην προκειμένη περίπτωση βολεύει πολύ η πραλίνα φουντουκιού!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο