Άλλες γιορτές

Πανσέτες στο γκριλ με βαλσάμικο και πορτοκάλι

Πανσέτες στο γκριλ με βαλσάμικο και πορτοκάλι

Να γλύφεις τα δάκτυλά σου!

Συνήθως η ανάρτηση της Κυριακής περιέχει συνταγή για γλυκό. Όμως σήμερα το γλυκό πήρε αναβολή για αύριο, γιατί είναι τόσο ιδιαίτερο που είπαμε να το γυρίσουμε μια και καλή και σε video για να διευκολυνθούν και οι λιγότερο έμπειροι και έμπειρες φίλες της σελίδας και να το φτιάξουν οπωσδήποτε! Τόσο πολύ άρεσε σε μας! Μη ξεχάσετε να δείτε αύριο το νέο μας βίντεο.

Πανσέτες στο γκριλ με βαλσάμικο και πορτοκάλι

Σε αναμονή λοιπόν της αυριανής ανάρτησης με το γλυκό, είπα να αρχίσω σιγά σιγά τις γιορτινές προτάσεις. Κι επειδή γιορτές δεν είναι μόνο η παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η πρώτη φετινή γιορτινή συνταγή είναι για τα μεσοβδόμαδα των εορταστικών ημερών, τότε που θέλουμε κάτι νόστιμο αλλά εύκολο, τότε που μπορεί να μαζευτούμε γύρω από ένα τραπέζι χωρίς καλέσματα και προετοιμασίες!

Πανσέτες στο γκριλ με βαλσάμικο και πορτοκάλι

Κι αυτά τα έκτακτα είναι και τα καλύτερα τελικά έτσι δεν είναι; Κάποιες πιατέλες με τυριά και αλλαντικά, λίγο λουκάνικο, λίγο κρέας στο τηγάνι ή στο γκριλ, άφθονες τηγανητές πατάτες, άφθονη πράσινη σαλάτα και καλό κρασί. Τι άλλο θέλει κανείς για να περάσει όμορφα άμα η παρέα είναι καλή και «εδική» μας; Να μιλήσωμε κιόλας ! Όχι μόνο να μαγεροτσικαλιάζομε!

Πανσέτες στο γκριλ με βαλσάμικο και πορτοκάλι

Ε, σ’ αυτή τη κατηγορία είναι και τούτες οι πανσέτες. Στα γρήγορα, χωρίς πολλή προετοιμασία έχουμε ένα μεζέ που θα αρέσει σε όλους! Έχω δώσει συνταγή για πανσέτα στο τηγάνι αλλά τούτη εδώ είναι πιο εύκολη αφού στα φαγητά του φούρνου δεν χρειάζεται να στέκουμε από πάνω. Έτσι μπορούμε ταυτόχρονα να ετοιμάζουμε τις σαλάτες μας!

Πανσέτες στο γκριλ με βαλσάμικο και πορτοκάλι

Παρατηρήσεις

  • Αν τα υγρά είναι πολλά, μπορούμε να τα δέσουμε με 1 κουταλιά κορν φλάουρ που θα διαλύσουμε σε 2 κουταλιές νερό.
  • Αν δεν έχουμε βαλσάμικο μπορούμε να βάλουμε κοινό ξύδι με λίγο πετιμέζι. Τότε δεν είναι απαραίτητο το μέλι.
  • Αν μας αρέσουν τα καυτερά μπορούμε νε προσθέσουμε στη μαρινάδα λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι.
  • Οι δικές μου πανσέτες ήταν 700gr γι αυτό είναι μικρότερες οι ποσότητες που φαίνονται στις φωτογραφίες. Φυσικά η δόση μπορεί να διπλασιαστεί!

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο