Vegan/vegetarian

Muffins μήλου με ελαιόλαδο, χωρίς αυγά και βούτυρο

Muffins μήλου με ελαιόλαδο, χωρίς αυγά και βούτυρο

Ίσως η πιο γρήγορη ανάρτηση και συνταγή που έχω γράψει!

Και από τις πιο γρήγορες συνταγές στην πραγματοποίησή της! Ακόμη δεν έχουν κρυώσει εντελώς τα δικά μου, αλλά θεώρησα καλό να γράψω τη συνταγή αμέσως, γιατί όλο και κάποια μαμά θα σκέφτεται τι να βάλει αύριο στο ταπεράκι… Κι όχι μόνο μαμά, αλλά και όποιος ή όποια θέλει 2-3 μπουκιές για τις λιγούρες του γραφείου! Είναι εύκολα, νόστιμα και γίνονται μέχρι να το σκεφτούμε! Μέχρι να σβήσει το φωτάκι του φούρνου, έχουμε ετοιμάσει το μείγμα τους. Και επι πλέον, είναι vegetarian και εύκολα μετατρέπονται σε εντελώς vegan!

Muffins μήλου με ελαιόλαδο, χωρίς αυγά και βούτυρο

Με μεγάλη μου χαρά και αυτό τον μήνα είδα ότι στο similarweb (το πιο αξιόπιστο site που μετρά την επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων, αφότου έκλεισε το alexa), διατηρούμε την υψηλή θέση κατάταξης του προηγούμενου μήνα στην κατηγορία των συνταγών και ανεβαίνουμε στη γενική κατάταξη! Μπορείτε να το επισκεφτείτε και να δείτε όποιο site σας ενδιαφέρει.

Muffins μήλου με ελαιόλαδο, χωρίς αυγά και βούτυρο

Αυτό όμως που με χαροποιεί πολύ είναι ότι πάνω από το 60% των επισκεπτών είναι στις κάτω από τα 45 κλίμακες των ηλικιών. Νεαρές φίλες και νέοι φίλοι, μαμάδες και μπαμπάδες, εργαζόμενες και εργαζόμενοι που μαγειρεύουν στο σπίτι, άνθρωποι όπως αντιλαμβάνομαι της διπλανής πόρτας! Εμείς που στην καθημερινότητά μας φτιάχνουμε συνταγές χωρίς εξεζητημένα υλικά, παρόλο που αγαπούμε τις νέες γεύσεις και δοκιμές, αλλά τις αφήνουμε για ιδιαίτερες μέρες. Ευχαριστώ πολύ!

Muffins μήλου με ελαιόλαδο, χωρίς αυγά και βούτυρο

Αυτά λοιπόν τα μαφινάκια είναι ένα κέρασμα απλό και καθημερινό, για το κολατσιό ή το απογευματινό μας που προέκυψε «από το νου μου» που λέμε (ε, όχι εντελώς, είχα μια συνταγή στο τετράδιό μου με αυγά και βούτυρο και έκανα τις σχετικές μετατροπές σ’ αυτήν), επειδή έχω πολλά μήλα, ήθελα να πιούμε τον απογευματινό καφέ μας με κάτι που να μην έχει βούτυρα και αυγά και που να ετοιμαστεί σε ελάχιστο χρόνο.

Muffins μήλου με ελαιόλαδο, χωρίς αυγά και βούτυρο

Έχουμε και λέμε λοιπόν!

Παρατηρήσεις

  1. Ο πολτός μήλου είναι πολύ καλό υποκατάστατο του αυγού και χρησιμοποιείται και σε άλλες συνταγές εναλλακτικά.
  2. Το πασπάλισμα με αχνοζάχαρη είναι προαιρετικό, γι αυτό δεν την αναφέρω στα υλικά. Μπήκε για να είναι πιο ευπαρουσίαστα στις φωτογραφίες 😉 !
  3. Οι θήκες μου είναι σχετικά μεγάλες, αλλά είναι απολύτως αντικολλητικές και τις έχω βολευτεί. Στις κλασικές φόρμες για μάφινς θα έβγαιναν περισσότερα κομμάτια και επειδή θα ήταν πιο μικρά θα ήθελαν λιγότερο χρόνο ψησίματος. Εδώ βγήκαν 9 κομμάτια.
  4. Όταν υπάρχει καστανή ζάχαρη στο ντουλάπι μου, αντικαθιστώ ένα μέρος της συνολικής με αυτήν, ειδικά στις συνταγές με μήλο. Θεωρώ ότι ταιριάζουν οι γεύσεις τους.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο