Άρθρα

Είμαστε, κι εμείς, εδώ! Το cretangastronomy.gr στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης στις 2/10 στο Αρκαλοχώρι!

Είμαστε, κι εμείς, εδώ! Το cretangastronomy.gr στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης στις 2/10 στο Αρκαλοχώρι!

Σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό του Αρκαλοχωρίου για τον οποίο διαβάσατε πόσο επηρέασε την περιοχή μας και τις ζωές μας εδώ. Πολλά από όσα χρειάζεται να γίνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος μας, δεν έχουν γίνει ακόμα. Όμως, όλοι είμαστε εδώ, συνεχίζουμε να προχωράμε και να στηρίζουμε προσπάθειες, δράσεις, εκδηλώσεις που βοηθούν στην ψυχολογική αλλά και ουσιαστική υποστήριξη των άστεγων συντοπιτών μας που ταλαιπωρούνται και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αλλά και όλων όσων έχουν πληγεί από τον σεισμό με οποιονδήποτε τρόπο.

Είμαστε, κι εμείς, εδώ! Το cretangastronomy.gr στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης στις 2/10 στο Αρκαλοχώρι!

Έτσι, ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης, μια διοργάνωση που έκανε γνωστό το Αρκαλοχώρι σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, επιστρέφει μετά από μια διετή απουσία λόγω της πανδημίας και του σεισμού, και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είναι βέβαια πώς αυτή η διοργάνωση θα είναι η καλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα! Εμείς, ως cretangastronomy.gr, δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτή τη διοργάνωση την οποία πιστεύουμε και στηρίζουμε από τα πρώτα της βήματα. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ακόμα υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις για να συμμετέχετε, οπότε αν το επιθυμείτε δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

Ας δούμε όμως την ανακοίνωση των διοργανωτών που αναφέρει όλες τις σχετικές με τον αγώνα λεπτομέρειες:

Ειμαστε εδώ , ένα χρόνο μετά από τον ισχυρό σεισμό, στεκόμαστε όρθιοι και έτοιμοι να ανταμώσουμε ξανά με χαμόγελο, όπως το 2019.
Είμαστε εδώ να παίξουμε μουσικές σε περισσότερα από 40 σημεία για να υποδεχθούμε στους δρόμους και τα σοκάκια του Αρκαλοχωρίου και των χωριών που περνούν, χειροκροτώντας όλους τους αθλητές του Ημιμαραθωνίου Κρήτης.
Είμαστε εδώ , μαζί με πεντακόσιους εθελοντές, να φιλέψουμε όλους τους επισκέπτες μας, με άφθονους κρητικούς μεζέδες, «γλακοπίλαφο» με ζυγούρι και να κεράσουμε δροσερή ρακή.
Είμαστε εδώ όρθιοι και περήφανοι, έτοιμοι να κουραστούμε για να δούμε χαμόγελα και να νιώσουμε αγκαλιές και ευχάριστες συναντήσεις.
Είμαστε εδώ να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε , λίγο μετά από τις απονομές για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.
Είμαστε εδώ , να κάνουμε την ομορφότερη συνάντηση αθλητισμού, πολιτισμού κι εθελοντισμού, όχι μόνο μεγαλύτερη αλλά και ακόμη καλύτερη.
Είμαστε εδώ, με το πληρέστερο πακέτο συμμετοχής, με νέο εντυπωσιακό σακίδιο και το μοναδικό καθιερωμένο πλέον, χειροποίητο μετάλλιο σε όλους όσοι τερματίζουν.
Είμαστε έτοιμοι, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, να σας καμαρώσουμε να τρέξετε στον τόπο μας και να σας πούμε: Καλώς ορίσατε στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης !
Είμαστε εδώ, χωρίς να ξεχνάμε τους ανθρώπους μας που ξεσπιτώθηκαν και ταλαιπωρούνται γιατί:
Εμείς, στο πείσμα του καιρού και τσ’ εποχής που ζούμε,
μπροστά στσι μουσαφίρηδες , γλεντάμε και γελούμε!
Αν έχεις δηλώσει ήδη συμμετοχή θα χαρούμε που θα σε υποδεχτούμε την επόμενη Κυριακή, αν δεν έχεις δηλώσει ακόμα, ίσα που προλαβαίνεις γιατί έχουν μείνει λίγες συμμετοχές!
Πληροφορίες εγγραφές στο www.cretehalfmarathon.com
Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης ξεκινάει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου με την παράδοση των πακέτων συμμετοχής που θα γίνει το στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου 11:00-18:00, εκεί κάπου στις 11:30 θα ξεκινήσει και το γλέντι , ζωντανή Κρητική μουσική στη Λύρα ο Ρακιζτακης Ζαχαρίας , στο Λαούτο ο Κανάκης Δημήτρης και ο Πασχαλίδης Γιώργος Κρουστά – Ασκομαντούρα Τσολάκης Γιώργος και το χορευτικό συγκρότημα από το Χοροδιδασκαλείο “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΛΑΚΗΣ ” Θα σας ξεσηκώσει και θα σας «αναγκάσει» να χορέψετε και να κάνετε την τελευταία προπόνηση πριν τον μεγάλο αγώνα.
Στις 12:20 θα μεταφερθούμε λίγα μέτρα από την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου , στο Κινηματοθέατρο Αστόρια για να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση βιβλίου «Μην τα παρατάς!» της Μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου, μιας γυναίκας πρότυπο, μιας γυναίκας που δεν τα παράτησε ποτέ! Μιας γυναίκας που δηλώνει ότι το επίθετο “μαραθωνοδρόμος” είναι αυτό που την προσδιορίζει, είναι η βασική της ιδιότητά, η ταυτότητά της. Και όπως οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων δεν έχουν μάθει να τα παρατάνε στις δυσκολίες έτσι και η Μαρία δεν τα παράτησε ποτέ, ούτε ο καρκίνος ούτε η σεξουαλική κακοποίηση κατάφεραν ποτέ να τη νικήσουν.
Η διάθεση των πακέτων συμμετοχής θα συνεχιστεί στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου την ίδια ημέρα 20:00-21:00
Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα πρέπει να μας αναφέρετε το ονοματεπώνυμο σας και τον αριθμό συμμετοχής σας τον οποίο θα σας στείλουμε με e-mail την Πέμπτη 29/09.
Όσοι έρχονται εκτός νομού Ηρακλείου μπορούν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους εως και μια ώρα πριν τον αγώνα που συμμετέχουν από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου την Κυριακή 02 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα της Κυριακής
Εκκίνηση αγώνα 10 Χιλιόμετρα : 08:50
Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου : 09:10
Εκκίνηση 1000 μέτρα 9:15
Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων 12:10
Εκκίνηση αγώνα ΑμεΑ : 12:40
Απονομές :13:05
Κρητικό Γλέντι : 13:40
Αμέσως μετά τις απονομές δεν φεύγει κανείς! Συνεχίζουμε με χορό μαζί με το Κρητικό Συγκρότημα, με τους Βασίλη Σταυρακάκη, Γιώργη Μανωλάκη , Ζαχαρία Σπυριδάκη και Χαράλαμπο Παρασχάκη, μαζί σας θα χορέψει και ο Λαογραφικός Όμιλος Χοροκρήτες . Θα ακολουθήσει κέρασμα «γλακοπίλαφο» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου θα κερνάει όλους τους δρομείς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου πολλά κρητικά εδέσματα, επίσης 4 πολιτιστικοί σύλλογοι , Χουμερίου , Γαλατά , Βόνης και Ζωφόρων θα κερνούν παραδοσιακές νοστιμιές με συνταγές του χωριού τους!
Ρακή θα έχουμε μόνο για όσους δεν οδηγούν! Αν οδηγάς και πιείς θα φύγεις με τα πόδια για Ηράκλειο!
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, έχουμε μουσαφίρηδες!
Σώμα και πνεύμα και ψυχή πάντα θα ξεφαντώνουν,
όταν στον Ημιμαραθώνιο τση Κρήτης ανταμώνουν!
Καλή αντάμωση!
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
——
Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2022
Διοργάνωση: Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου
Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης τελεί υπο την Αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης
Δήμος Μινώα Πεδιάδας
Πολιτιστικοί σύλλογοι Αρκαλοχωρίου , Χουμερίου , Γαλατά , Βόνης , Θραψανού, Ζωφόρων
Επίσημοι Χορηγοί : New Balance , Garmin , TOYOTA Παπακαλιάτης Α.Ε. , Φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.
Επίσημοι Υποστηρικτές : Astoria Capsis , Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου , milakis web services, Super Market Χαλκιαδάκης , Αγροκτήματα Μανουρά, Ηλεκτροκίνηση Μελεσσανάκης, ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου, MASAZAKI, Powerade ,ANEK LINES – Blue Star Ferries.
Με την πολύτιμη βοήθεια: Ελληνική Αστυνομία, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ένωση ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, Εθνικό κέντρο άμεσης βοήθειας , Παννελήνια ένωση φυσικοθεραπευτών, V-strom Greek Riders Ηρακλείου Λασιθίου, www.cretangastronomy.gr , Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας , χοροδιδασκαλείο Στέλιου Καρλάκη, Λαογραφικός Όμιλος Χοροκρήτες, Αποστολή Αγάπης,
Χορηγοί επικοινωνίας: Κρήτη tv, radio 98,4 , Νέα Κρήτη, Irun
Με την τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Όνομα Πράξης: Ημιμαραθώνιος Κρήτης
Τ.Π. CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο