Αλμυρά

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Θα τα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Η σημερινή συνταγή είναι μια από κείνες που τις λέω «εύκολες λύσεις» αν τις σκεφτούμε λίγο πιο πριν από την ώρα που θα χρειαστούμε φαγητό. Δηλαδή πριν πάμε το πρωί στη δουλειά για να έχουμε κάνει το κουμάντο μας για το μεσημεριανό ή το μεσημέρι για να ΄χουμε ένα πιάτο στο τραπέζι το βράδυ. Ο μόνος χρόνος που χρειάζονται είναι του μαριναρίσματος. Όλη η υπόλοιπη διαδικασία γίνεται στο λεπτό!

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

 

Δοκιμάστε τα στο αυριανό δείπνο ή στο μεσημερινό της Τρίτης. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και όσοι προσέχουν τις θερμίδες μετά από τις καλοκαιρινές ατασθαλίες, θα απολαύσουν ένα πιάτο πεντανόστιμο και απόλυτα διαιτητικό αφού η σάλτσα γιαουρτιού γίνεται πολύ νόστιμη και με στραγγιστό γιαούρτι 2%.

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Η συγκεκριμένη μαρινάδα κάνει τρυφερό το κρέας και δίνει γεύση ακόμη και στο «αδιάφορο» λευκό του κοτόπουλο. Μπορούμε να την  μετατρέψουμε εύκολα και σε καυτερή αν μας αρέσουν οι πικάντικες καυτερές γεύσεις.

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Κι αν δεν θέλουμε τα σουβλάκια μας καυτερά μπορούμε να κάνουμε πιο πικάντικη τη σάλτσα γιαουρτιού που τα συνοδεύει και τους πάει πολύ!  Ακόμη είναι νωρίς, αλλά αν κρυώσει λίγο ακόμη ο καιρός τα καυτερά θα γίνουν πιο ευπρόσδεκτα!

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Άκουσα τη συνταγή της μαρινάδας στον προθάλαμο ιατρικού κέντρου τις προάλλες και σκέφτηκα «λες και μου τρέχουν οι συνταγές όπου  πάω…». Η κυρία που την έλεγε στη φίλη της είπε τα υλικά αλλά όχι τις ποσότητες κι έτσι χρειάστηκαν 2-3 δοκιμές για να καταλήξω.

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

 

Η γιαουρτένια σάλτσα είναι επιρροή πολίτικη, με σύνθεση που προέκυψε αυθορμήτως αλλά βγήκε καλή!

Σουβλάκια μαριναρισμένου κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Παρατηρήσεις

  • Για να μη καίγονται τα καλαμάκια από τα σουβλάκια τα βάζουμε τουλάχιστον μισή ώρα σε νερό να μουσκέψουν.
  • Αφήνουμε λίγο «αέρα» ανάμεσα στα κομματάκια του κοτόπουλου όταν τα περνάμε στα καλαμάκια για να ψηθούν πιο καλά.
  • Το κοτόπουλο μπορεί να μπει στη μαρινάδα αποβραδίς και να ετοιμάσουμε τα σουβλάκια το μεσημέρι της επόμενης μέρας. Φυσικά η αναμονή θα γίνει στο ψυγείο, με σκεπασμένο το σκεύος που έχουμε το ωμό κοτόπουλο.
  • Το μαρινάρισμα καλό είναι να γίνεται σε γυάλινα ή σε πήλινα σκεύη γιατί τα πλαστικά επηρεάζονται από τα όξινα συστατικά των μαρινάδων.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο