Ξιδάτο λουκάνικο με σάλτσα κρεμμυδιών και πουρέ πατάτας (VIDEO)

Ξιδάτο λουκάνικο με σάλτσα κρεμμυδιών και πουρέ πατάτας (VIDEO)

Αλλά και με ζυμαρικά, ρύζι, τηγανητές πατάτες, ψωμάκια!

Ναι, ένα «ευέλικτο» πιάτο που μπορεί να έχει πολλές θέσεις στο τραπέζι μας! Εξαιρετικός κρασομεζές για το πρώτο ή το τελευταίο κρασί, κύριο χορταστικό πιάτο που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο, πιάτο μέσης για να συμπληρώσει ένα γιορταστικό γεύμα! Σερβίρεται με πουρέ, ζυμαρικό, ρύζι, τηγανητή πατάτα. Αλλά και μέσα σε ψωμάκια για ένα γρήγορο γεύμα χωρίς συνοδευτικό, ακόμη και εκτός σπιτιού. Ξιδάτα κρητικά λουκάνικα με σάλτσα κρεμμυδιών!

Τα παραδοσιακά κρητικά λουκάνικα είναι καπνιστά, ξιδάτα, με κύριο μπαχαρικό το κύμινο και μοναδικό κρέας το χοιρινό. Διαφέρουν από τα λουκάνικα της υπόλοιπης Ελλάδας και αξίζει να τα δοκιμάσετε. Το μυστικό τους για να είναι νόστιμα είναι η ισορροπία των υλικών αλλά και η σωστή σύσταση του κρέατος. Ούτε φουλ λίπος, ούτε εντελώς άπαχο. Ούτε να στρίβει το κεφάλι μας από το ξύδι ούτε να χάνουν τον χαρακτήρα τους και να περνά απαρατήρητη η γεύση του.

Επί πλέον, να καπνιστούν με τα σωστά ξύλα και βότανα, να μη παραστεγνώσουν να είναι τα υλικά τους πρώτης ποιότητας. Όταν εξασφαλιστούν όλα αυτά, τα ξιδάτα κρητικά λουκάνικα είναι μοναδικής νοστιμιάς. Πολλά «στολίδια» δεν θέλουν, είναι από δικού τους μεζές από τους λίγους! Τα λουκάνικα της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΑΚΗ» έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα (δεν έχουν τυχαία τον χαρακτηρισμό «great taste»), και το πιάτο μας θα είναι σίγουρα επιτυχημένο!

 

Η σημερινή συνταγή είναι πρόταση για εκλεκτό κρασομεζέ στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, αλλά και σε κάθε γιορτινό ή καθημερινό τραπέζι. Ετοιμάζεται γρήγορα και, όπως λέω παραπάνω, τα λουκάνικά μας σερβιρισμένα μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να δώσουν ένα χορταστικό κύριο πιάτο. 

Υλικά:

Περίπου 500 gr  Ξιδάτο Παραδοσιακό Λουκάνικο «ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΑΚΗ»

 

400-500 gr κρεμμύδια (ζυγισμένα καθαρισμένα)

3-4 κουταλιές ελαιόλαδο ( 45-60 ml)

4 κουταλιές (60 ml) κόκκινο κρασί

1-2 κουταλιές (15-30ml)  βαλσάμικο ξίδι

1 κουταλιά (περίπου  20 gr) πελτέ ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

Θυμάρι

1-2 φύλλα δάφνης ή 1 μικρό κλαδάκι αρισμαρί (δεντρολίβανο)

Προαιρετικά, 2-3 λιαστές ντομάτες σε καρεδάκια

Για τον πουρέ:

500-600 gr  πατάτες (ζυγισμένες καθαρισμένες)

Μισή κούπα (120-125 ml) γάλα πλήρες

3 κουταλιές (45 ml)  ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Λίγο μοσχοκάρυδο

Επί το έργον:

Δείτε το κατατοπιστικό video και αν υπάρχει ανάγκη για επεξηγήσεις, ζητείστε τις με σχόλιο εδώ ή στα social media της σελίδας μας. Δείτε επίσης τις παρατηρήσεις παρακάτω.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεο της σελίδας μας!

Παρατηρήσεις:

  • Τα κρεμμύδια μπορεί να είναι και κόκκινα με κάποια διαφορά στο γευστικό αποτέλεσμα.
  • Στον πουρέ χρησιμοποιώ έτσι κι αλλιώς ελαιόλαδο, κι εδώ ένα παραπάνω. Δεν θέλω να γίνει πιο λιπαρό το φαγητό.
  • Αντί πελτέ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, περίπου 60-75 ml (4-5 κουταλιές της σούπας)

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βρείτε τα προϊόντα Κασσάκη σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα εδώ.

Το κανάλι της εταιρείας Αφοί Κασσάκη στο youtube εδώ.
 

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος.  Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα  που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Print Friendly, PDF & Email