VIDEOS

Ξιδάτο λουκάνικο με σάλτσα κρεμμυδιών και πουρέ πατάτας (VIDEO)

Ξιδάτο λουκάνικο με σάλτσα κρεμμυδιών και πουρέ πατάτας (VIDEO)

Αλλά και με ζυμαρικά, ρύζι, τηγανητές πατάτες, ψωμάκια!

Ναι, ένα «ευέλικτο» πιάτο που μπορεί να έχει πολλές θέσεις στο τραπέζι μας! Εξαιρετικός κρασομεζές για το πρώτο ή το τελευταίο κρασί, κύριο χορταστικό πιάτο που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο, πιάτο μέσης για να συμπληρώσει ένα γιορταστικό γεύμα! Σερβίρεται με πουρέ, ζυμαρικό, ρύζι, τηγανητή πατάτα. Αλλά και μέσα σε ψωμάκια για ένα γρήγορο γεύμα χωρίς συνοδευτικό, ακόμη και εκτός σπιτιού. Ξιδάτα κρητικά λουκάνικα με σάλτσα κρεμμυδιών!

Ξιδάτο λουκάνικο με σάλτσα κρεμμυδιών και πουρέ πατάτας (VIDEO)

Τα παραδοσιακά κρητικά λουκάνικα είναι καπνιστά, ξιδάτα, με κύριο μπαχαρικό το κύμινο και μοναδικό κρέας το χοιρινό. Διαφέρουν από τα λουκάνικα της υπόλοιπης Ελλάδας και αξίζει να τα δοκιμάσετε. Το μυστικό τους για να είναι νόστιμα είναι η ισορροπία των υλικών αλλά και η σωστή σύσταση του κρέατος. Ούτε φουλ λίπος, ούτε εντελώς άπαχο. Ούτε να στρίβει το κεφάλι μας από το ξύδι ούτε να χάνουν τον χαρακτήρα τους και να περνά απαρατήρητη η γεύση του.

Ξιδάτο λουκάνικο με σάλτσα κρεμμυδιών και πουρέ πατάτας (VIDEO)

Επί πλέον, να καπνιστούν με τα σωστά ξύλα και βότανα, να μη παραστεγνώσουν να είναι τα υλικά τους πρώτης ποιότητας. Όταν εξασφαλιστούν όλα αυτά, τα ξιδάτα κρητικά λουκάνικα είναι μοναδικής νοστιμιάς. Πολλά «στολίδια» δεν θέλουν, είναι από δικού τους μεζές από τους λίγους! Τα λουκάνικα της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΑΚΗ» έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα (δεν έχουν τυχαία τον χαρακτηρισμό «great taste»), και το πιάτο μας θα είναι σίγουρα επιτυχημένο!

Ξιδάτο λουκάνικο με σάλτσα κρεμμυδιών και πουρέ πατάτας (VIDEO)

Η σημερινή συνταγή είναι πρόταση για εκλεκτό κρασομεζέ στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, αλλά και σε κάθε γιορτινό ή καθημερινό τραπέζι. Ετοιμάζεται γρήγορα και, όπως λέω παραπάνω, τα λουκάνικά μας σερβιρισμένα μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να δώσουν ένα χορταστικό κύριο πιάτο.

Ξιδάτο λουκάνικο με σάλτσα κρεμμυδιών και πουρέ πατάτας (VIDEO)

Παρατηρήσεις

  • Τα κρεμμύδια μπορεί να είναι και κόκκινα με κάποια διαφορά στο γευστικό αποτέλεσμα.
  • Στον πουρέ χρησιμοποιώ έτσι κι αλλιώς ελαιόλαδο, κι εδώ ένα παραπάνω. Δεν θέλω να γίνει πιο λιπαρό το φαγητό.
  • Αντί πελτέ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, περίπου 60-75 ml (4-5 κουταλιές της σούπας)

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο