Vegan/vegetarian

Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού

Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού

Για την ημέρα, ένα ανάλαφρο γλυκό ψυγείου!

 

Ξέρετε υποθέτω πως υπάρχουν κάποιοι  άνθρωποι που δεν αγαπούν τα σοκολατένια γλυκά. Ναι  είναι σπάνιοι, αλλά υπάρχουν. Σ’ αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους ανήκει και η μαμά μου που είναι σπάνιος άνθρωπος  ούτως ή άλλως και όχι μόνο γι αυτό το λόγο!

Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού

Η μάνα μου λοιπόν θέλει λευκές τούρτες. Άσπρες  κρέμες, άσπρα κέικ, άσπρα γλυκά γενικά. Γλυκά αμυγδάλου, νουγκατίνες και μιλφέιγ και φρουτένιες τούρτες  και παγωτό κρέμα βανίλια. Αυτή λοιπόν την Κυριακή, γιορτή της μητέρας, δεν θα μπορούσα να φτιάξω κάτι άλλο για κείνη από ένα λευκό, αέρινο φραουλένιο γλυκό!

Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού

Η συνταγή είναι προσαρμογή της πιο απλής και αγαπημένης κρέμας που χρησιμοποιώ πολύ συχνά στα καλοκαιρινά μου γλυκά. Της εύκολης κρέμας γιαουρτιού με ζαχαρούχο γάλα  που αγαπούν πολύ και οι επισκέπτες της σελίδας όπως φαίνεται από τα στατιστικά.Με κάποιες προσαρμογές τη χρησιμοποιώ και σε καλοκαιρινές τούρτες αλλά και γλυκά ψυγείου σε ταψί  (το καλοκαίρι  είναι μπροστά μας, έχω και άλλες συνταγές με βάση αυτήν την κρέμα).

Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού

Η ιδέα είναι: λίγα λιπαρά για τούρτα της εμφάνισης και της γεύσης της, υλικά που βρίσκονται εύκολα, ευκολία στην παρασκευή, καθόλου φούρνος!

Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού

Ήταν η πρώτη φετινή τουρτίτσα ψυγείου και η είχε ενθουσιώδη υποδοχή με αποκορύφωμα ένα «ό,τι ωραιότερο έχεις φτιάξει τον τελευταίο καιρό σε γλυκό!). Ήταν βλέπετε και οι φράουλες ολόδροσες και μυρωδάτες!

Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού

Δοκιμάστε τη με φράουλες φρέσκιες κι αρωματικές τώρα που είναι η εποχή τους αλλά και με κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα αργότερα που θα τελειώσουν οι φράουλες.

Τούρτα φράουλα με κρέμα γιαουρτιού

Παρατηρήσεις

  • Χρειαζόμαστε 2 φακέλους ζελατίνη των 10gr . Θα βάλουμε τον 1,5 φάκελο στην κρέμα και τον υπόλοιπο στη σάλτσα φράουλας.
  • Η σάλτσα φράουλας δεν πρέπει να γίνει πολύ σφικτή γι αυτό δεν βάζω παραπάνω ζελατίνη. Θέλουμε να είναι κάπως ρευστή αλλά να μη κυλάει όταν κόβουμε την τούρτα.
  • Μπορούμε να κάνουμε σάλτσα με ωμές φράουλες. Τότε θα τις αλέσουμε ή θα τις αφήσουμε με τη ζάχαρη να βγάλουν το χυμό τους. Θα χρειαστούμε όμως ολόκληρο το φάκελο της ζελατίνης. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  μαρμελάδα φράουλα αραιομένη με λίγο νερό.
  • Το γιαούρτι μπορεί να είναι και με λίγα λιπαρά, αλλά πάντως στραγγιστό.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλα ζελατίνης (έτυχε να έχω σκόνη αυτή τη φορά) ή αγάρ-αγάρ, τηρώντας πάντα τις οδηγίες που προτείνονται στη συσκευασία.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε την τούρτα μας με μικρότερη διάμετρο για να φαίνεται η άσπρη κρέμα όταν βγάλουμε το τσέρκι. Προσωπικά μ’ αρέσει η κορώνα που σχηματίζουν οι μυτούλες από τις φράουλες για την εορταστική εικόνα που ήθελα στην τούρτα μου αυτή τη φορά.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες! Να τις χαίρονται τα παιδιά τους και να χαίρονται κι εκείνες γερά κι ευτυχισμένα τα παιδιά τους!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο