Αλμυρά

Ψωμάκια με γραβιέρα και θυμάρι

Ψωμάκια με γραβιέρα και θυμάρι

Λιχουδιά σε 30 λεπτά ή και λιγότερο! !

Άμα έχει κανείς ψωμάκι είναι εύκολο το στήσιμο ενός πιάτου για πρόφταση ή για χόρταση!  Ειδικά στις διακοπές είναι απρόβλεπτη πολλές φορές η κατανάλωση ψωμιού κι έτσι πολλές φορές ακόμη κι αυτοί που δεν φτιάχνουν ψωμί στο σπίτι αναγκάζονται να ζυμώσουν.

Ψωμάκια με γραβιέρα και θυμάρι

Γι αυτές τις περιπτώσεις  πιο εύκολα και πιο γρήγορα παρασκευάζουμε μικρά ψωμάκια χωρίς μαγιά που είναι ιδανικά και σαν πρόχειρο σνακ και για να συνοδεύσουν το φαγητό μας. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η σημερινή συνταγή. Μπορώ να πω ότι σε μας άρεσαν περισσότερο από τα ψωμάκια με μαγιά που είχα δημοσιεύσει πριν 3 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι κι εκείνη η δημοσίευση τέτοια πάνω κάτω εποχή ήταν!

Ψωμάκια με γραβιέρα και θυμάρι

Ετούτα εδώ έγιναν ανάρπαστα σε χρόνο ρεκόρ και δεν πρόλαβαν καλά καλά να κρυώσουν, παρόλο που και κρύα είναι πεντανόστιμα. Αν πετύχουμε όμως να βγουν από το φούρνο την ώρα που θα τα καταναλώσουμε, κι αν δεν φοβόμαστε θερμίδες ή λιπαρά και προσθέσουμε λίγο ακόμη τυρί ώστε να λιώνει όμορφα την ώρα του ξεφουρνίσματος, θα απολαύσουμε μια μοναδική λιχουδιά!

Ψωμάκια με γραβιέρα και θυμάρι

Το θυμάρι είναι στην εποχή του, σ’ όλες τις εξοχές! Κι αν δεν συνιστάται η συλλογή του από περιοχές που είναι κοντά σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας, όλο και θα το συναντήσουμε σε κάποιο καλοκαιρινό μας περίπατο για να μαζέψουμε λίγο.

Ψωμάκια με γραβιέρα και θυμάρι

Τώρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις κορφούλες με τα ανθάκια ή τα φρέσκα φυλλαράκια του, κι αργότερα λίγο αποξηραμένο. Μαζί με τη γραβιέρα είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός, και -θα μου επιτρέψετε- κατεξοχήν κρητικός!

Ψωμάκια με γραβιέρα και θυμάρι

Παρατηρήσεις

1)Γίνονται από 12 ως 15 ψωμάκια ανάλογα με τη διάμετρο που θα τα κόψουμε.

2)Αν βάλουμε light προϊόντα (τυρί και γάλα) μειώνουμε τις θερμίδες με μια μικρή συνέπεια στη γεύση…

3) Δεν ξέρω πόσο χρόνο διατηρούνται γιατί γίνονται ανάρπαστα όπως προανέφερα. Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερα και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη ψημένα ή άψητα.

4) Αν δεν σας αρέσει ή δεν μπορείτε να βρείτε θυμάρι, αντικαταστήστε το με λίγη ρίγανη!

Καλό σας απόγευμα! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο