Άρθρα

Το αποτέλεσμα…

Το αποτέλεσμα…

Δόσις ολίγη τε φίλη τε (προσφορά μικρή αλλά εγκάρδια (ή καλοδεχούμενη))- Οδύσσεια ξ’ 57

Το δώρο αν είναι και μικρό, μεγάλη χάρη έχει- Ελληνική παροιμία

Ήταν μια “μίνι κλήρωση”, γιατί το δωράκι ήταν μικρό και δεν ήθελα να πάρει μεγάλες διαστάσεις, έτσι δεν την …πολυδιαφήμισα. Ένας “χαιρετισμός” που λέμε εδώ στην Κρήτη, όταν το δωράκι μας είναι συμβολικό και ίσα για να δείξουμε πως σκεφτήκαμε τον άλλο. Η κλήρωση αφορούσε ένα μικρό βιβλίο με γαλλικές συνταγές (στα αγγλικά) που έφερα από το πρόσφατο ταξίδι μας στο Παρίσι και …είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτητα να το βρω. Βιβλίο με γαλλικές συνταγές στην αγγλική γλώσσα! Επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότερες/οι γνωρίζουμε αγγλικά, αναζήτησα βιβλίο στα αγγλικά! Στα γαλλικά βιβλία αμέτρητα  όπως είναι φυσικό αλλά στα αγγλικά ελάχιστα και κυρίως μονοθεματικά (μόνο σαλάτες, ή μόνο γλυκά, ή μόνο κοκτέιλς κλπ).

Το αποτέλεσμα…

Αυτό το ψάξιμο ίσως είναι η μεγαλύτερή αξία του μικρού μου δώρου… Πήρα δύο, ένα για μένα, ένα για σας, και περιέχει αντιπροσωπευτικές γαλλικές συνταγές απ’ όλες τις κατηγορίες πιάτων. Η κλήρωση είχε ανακοινωθεί στην ανάρτηση με μια συνταγή από το βιβλίο, την πολύ ελαφριά και “ευέλικτη” κρέμα ψυγείου με μαλακό τυρί ή στραγγιστό γιαούρτι. Δείτε τη συνταγή και εντυπωσεις από το ταξίδι κάνοντας κλικ στην παρακάτω φωτογραφία.

Το αποτέλεσμα…

Παρόλο που η ανάρτηση δεν πήγε άσχημα σε θεάσεις (πάνω από 5000 θεάσεις μέχρι στιγμής…), τα σχόλια ήταν λίγα σχετικά, πράγμα βέβαια που αυξάνει την πιθανότητα νίκης για τις συμμετέχουσες, αν και η “νικήτρια” έτσι κι αλλιώς θα ήταν μία. Μακάρι να μπορούσα να έχω δώρα για όλες. Αφαίρεσα τα διπλά σχόλια (ένα όλο κι όλο, μάλλον από λάθος ήταν) κι έμειναν 28 συμμετοχές. Παρακάτω βλέπετε τη λίστα με τις φίλες που συμμετείχαν, με τη σειρά που εμφανίζονται στα σχόλια, και ακόμη πιο κάτω το αποτέλεσμα που έβγαλε το αμερόληπτο random.com. Παρόλο που κάποιες φίλες τις γνωρίζω πιο πολύ έστω και διαδικτυακά, η κυρία που θα πάρει το δωράκι μου είναι άγνωστη!

Συγχαρητήρια λοιπόν στη φίλη Βανέσα με τον αριθμό 16, εύχομαι να είναι τυχερή σε πιο ουσιαστικά πράγματα! Θα χαρώ να δοκιμάσει κάποια από τις συνταγές του βιβλίου και να μας πει τις εντυπώσεις της. Την παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσει για να να μου δώσει στοιχεία για την αποστολή του δώρου. Αν έχει facebook ή instagram ας μου στείλει inbox  μήνυμα, αλλιώς ας στείλει e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του site.

Το αποτέλεσμα…

Ευχαριστώ τις υπόλοιπες φίλες για τη συμμετοχή τους και τα καλά τους λόγια, και τους εύχομαι καλή τύχη σε άλλους μας διαγωνισμούς και βέβαια εύχομαι να είναι τυχερές στα υπόλοιπα σημαντικά πράγματα της ζωής. Εγώ ήδη δοκιμάζω συνταγές που μπορούν να προσαρμοστούν στη δική μας κουζίνα, και θα έχουν κι εκείνες ευκαιρία να τις δοκιμάσουν αν παρακολουθούν τη σελίδα μας.

Καλό απόγευμα σε όλες και όλους!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο