Vegan/vegetarian

Ωμές ροδέλες κρεμμυδιών για να γαρνίρουμε τα ψητά μας (VIDEO)

Ωμές ροδέλες κρεμμυδιών για να γαρνίρουμε τα ψητά μας (VIDEO)

Όπως των ψητοπωλείων!

Εποχή για ψητά στα κάρβουνα (και όχι μόνο!)  από τώρα και μετά. Όλο και κάποια ψησταριά θα στήνουμε στις βεράντες και στις αυλές μας αν επιτέλους καλοκαιριάσει. Τα ψητά στα κάρβουνα, στο γκριλ, στο τηγάνι, τα αγαπούμε οι περισσότεροι.
Ωμές ροδέλες κρεμμυδιών για να γαρνίρουμε τα ψητά μας (VIDEO)
Κι έτσι όπως είναι ιδανική τροφή και για όσους κάνουν δίαιτα –εποχικό φαινόμενο κι αυτή- λίγοι θα αντισταθούν στη νοστιμιά τους. Επειδή θα ακολουθήσουν σε επόμενες αναρτήσεις κάποιες συνταγές για ψητά έτσι όπως τα συνηθίζω , γράφω σήμερα τον τρόπο για να
φτιάξουμε τις ροδέλες που σερβίρουν μαζί με τα ψητά και το γύρο τα ψητοπωλεία.
Ωμές ροδέλες κρεμμυδιών για να γαρνίρουμε τα ψητά μας (VIDEO)
Μου την είχε δώσει πολύ παλιά επαγγελματίας. Eμείς τα θεωρούμε απαραίτητο συνοδευτικό σε όποιο κρεατικό κι αν ψήνουμε! Απορώ μάλιστα για τι δεν την είχα γράψει ακόμη εδώ!
Ψάχνοντας στις φωτογραφίες μου τα βρήκα να συνοδεύουν σπιτικό γύρο
Ωμές ροδέλες κρεμμυδιών για να γαρνίρουμε τα ψητά μας (VIDEO)
και  μπιφτέκια
Ωμές ροδέλες κρεμμυδιών για να γαρνίρουμε τα ψητά μας (VIDEO)
και  ψητά λουκάνικα και mixed grill ,
Ωμές ροδέλες κρεμμυδιών για να γαρνίρουμε τα ψητά μας (VIDEO)
αλλά και πιάτα με ψητά ψάρια και θαλασσινά. Με τον τρόπο αυτό φεύγει το σπίρτο τους και είναι πιο ελαφριά και στην γεύση και στην μυρωδιά και στην …πέψη!
Ωμές ροδέλες κρεμμυδιών για να γαρνίρουμε τα ψητά μας (VIDEO)
Εμείς  έχουμε -όπως έχω ξαναγράψει- μια θαυμάσια ποικιλία κρεμμυδιών στην περιοχή μας , τα λεγόμενα κασσανιώτικα κρεμμύδια (δείτε τα κρεμμυδοκαλίτσουνα)  που έχουν το πλεονέκτημα να είναι πολύ τρυφερά και να μην «καίνε» τον ουρανίσκο. Μοιάζουν και στο σχήμα και στη γεύση με τα eshallots. Τα έχω φτιάξει όμως και με άλλες ποικιλίες (ακόμη και με εισαγόμενα που δεν μπορούσαμε να τα φάμε ωμά με κανένα άλλο τρόπο)
και ήταν πολύ καλά!
Ωμές ροδέλες κρεμμυδιών για να γαρνίρουμε τα ψητά μας (VIDEO)

Παρατηρήσεις

1)Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη  ρίγανη με θυμάρι. Ιδιαίτερα ταιριάζει το λεμονοθύμαρο κυρίως αν πρόκειται να συνοδεύσουμε κοτόπουλο. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε  τον μαϊντανό με φρέσκο κόλιανδρο . Γενικά μυρωδικά και μπαχαρικά επιλέγουμε με βάση τις προτιμήσεις μας και το κρεατικό ή το ψαρικό  που πρόκειται να συνοδεύσουμε. Κάποιοι
ας πούμε θέλουν και λίγο πιπέρι πάντα!

2)Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  λευκά ή κόκκινα κρεμμύδια. Προτιμούμε ζουμερά κρεμμύδια, νεροκρέμμυδα ας πούμε, που ούτως ή άλλως  είναι πιο νόστιμα ωμά.

3)Τα δικά μας ντόπια κρεμμύδια έχουν πράσινες φύτρες συνήθως αυτή την εποχή επειδή οι παραγωγοί δεν βάζουν φάρμακα που να αποτρέπουν την δημιουργία τους. Ισχυρίζονται βέβαια –όσοι έχω ρωτήσει- ότι δεν είναι βλαβερές. Εγώ πάντως τις βγάζω…

4)Συνήθως φτιάχνω όσα θα καταναλώσουμε. Μαζί με την προετοιμασία του ψητού μου φτιάχνω και τα κρεμμύδια.Αν ξεχαστώ, μπορεί να τα αφήσω λιγότερη ώρα στο νερό, αλλά τότε τα τρίβω λίγο παραπάνω… Διατηρούνται βέβαια στο ψυγείο αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερα την πρώτη μέρα.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο