Γιορτινά

Πασχαλινό τραπέζι

Πασχαλινό τραπέζι
Νέες προσθήκες… Δείτε και ΕΔΩ
Η προπέρσινη ανάρτηση για όσους θέλουν να προσθέσουν άρωμα Κρήτης στο πασχαλινό τους τραπέζι, συμπληρώνεται  φέτος με κάποια από τα ανοιξιάτικα και πασχαλινά πιάτα που πρόσθεσα αργότερα στο blog . Με ένα κλικ ΕΔΩ θα βρείτε συγκεντρωμένες πολλές κρητικές λιχουδιές . Σαλάτες διάφορες, μια υπέροχη παραδοσιακή χανιώτικη κρετότουρτα, φαγητά με αρνάκι και κατσίκι, καλιτσούνια (ανεβατά και λυχναράκια) και  ελαφριά επιδόρπια.  Τα καινούρια δείτε τα παρακάτω.  Προτείνω να δοκιμάσετε κάποια στιγμή την υπέροχη σαλάτα με τον “αροδαμό τσι λεμονιάς” , το παραδοσιακό Λαμπριάτικο αρνί από τα Καπετανιανά Ηρακλείου και τα κρητικά γαρδουμάκια.   Με “κλικ” στον τίτλο της συνταγής πηγαίνετε στην σχετική ανάρτηση.
Κατ’ αρχήν ένα αλάδωτο νηστίσιμο γλυκάκι  για τις υπόλοιπες μέρες της νηστείας:
Πασχαλινό τραπέζι
Πασχαλινό τραπέζι
Πασχαλινό τραπέζι
Πασχαλινό τραπέζι
DSCN7614
Μια καινούρια
                                           δροσερή πατατοσαλάτα 
Πασχαλινό τραπέζι
Και την κορυφαία
Πασχαλινό τραπέζι
Για το κλείσιμο
 DSCN9428
που για το Πάσχα το γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα ή γλυκό φράουλα 
και ωμές φράουλες
Πασχαλινό τραπέζι
Με τα αυγά που θα περισσέψουν θα φτιάξουμε τις επόμενες μέρες  μικρά ατομικά ρολά
Πασχαλινό τραπέζι
Αν  δεν προλάβατε να φτιάξετε το λικέρ λεμόνι που ταιριάζει πολύ για το κλείσιμο του γεύματος,
Πασχαλινό τραπέζι
φτιάξτε σήμερα το λικέρ με σιρόπι φράουλας που ετοιμάζεται γρήγορα:
DSCN8539
Μη ξεχάσετε να αναζητήσετε τα υπέροχα κρητικά τυριά και
τυροκομικά προϊόντα. Η μυζήθρα , η γραβιέρα, το ξύγαλο ταιριάζουν πολύ με τα πασχαλινά εδέσματα!
Πασχαλινό τραπέζι
Καλή Ανάσταση!
Εύχομαι να περάσετε όμορφα τις γιορτινές μέρες, με υγεία  και χαρά και με τη συντροφιά και την αγάπη των δικών σας ανθρώπων!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο