Vegan/vegetarian

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι (VIDEO)

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι (VIDEO)

Tο πιο εύκολο γιαουρτογλυκό του site, με 3 βασικά υλικά! 

Το γιαούρτι στην ζαχαροπλαστική δεν είναι καινούρια μόδα! Στην Ελλάδα το συνηθίζαμε πάντα. Όσο για την Κρήτη, ακόμη και σκέτο με μέλι , κανέλα και καρυδάκι τριμμένο το σερβίρουμε. Μη παραλείψετε αν περάσετε από τις Βρύσες Χανίων (αλλά και από άλλα χωριά κυρίως της δυτικής Κρήτης)  να δοκιμάσετε  γιαούρτι με μέλι που θα βρείτε ακόμη και σε καφενεδάκια. Η ποιότητα των δύο αυτών υλικών δίνει ένα επιδόρπιο που δεν μπορείτε να  απολαύσετε εύκολα αλλού.

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι (VIDEO)

Δεν ξέρω αν η ομορφιά του χωριού Βρύσες (που βρίσκεται περίπου στο μέσον της διαδρομής Ρεθύμνου-Χανίων) κάνει αξεπέραστη και τη γεύση αυτού του απλούστατου επιδόρπιου, αλλά όπου αλλού κι αν το έχω δοκιμάσει δεν είναι ίδιο. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουν να λένε τόσο για το γιαούρτι τους, όσο και για το μυρωδάτο μέλι τους.

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι (VIDEO)

Σταματήστε λοιπόν οπωσδήποτε στις Βρύσες όσοι πάτε προς τα Χανιά το φετινό καλοκαίρι για να απολαύσετε το καφεδάκι σας σε μια από τις πιο δροσερές πλατείες της Κρήτης. Συνοδέψτε το με σουρωτό γιαούρτι και μέλι.

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι (VIDEO)

Τα τελευταία χρόνια το γιαούρτι ξανακατακτά τη ζαχαροπλαστική και φέτος λένε ότι κάνει πολύ δυναμική παρουσία ακόμη και σε δημιουργίες διάσημων σεφ. Το δικό μου γλυκάκι σήμερα είναι ίσως το πιο απλό καλοκαιρινό γλυκάκι στο συνταγολόγιό μου. Ελάχιστα υλικά , ελάχιστα σκεύη, ελάχιστος κόπος, ελάχιστο κόστος. Στην ουσία πρόκειται για ένα γλυκό με 3 βασικά υλικά που μπορεί να φτιάξει και ένα μικρό παιδί! 

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι (VIDEO)
Αποτέλεσμα, ένα δροσερό ελαφρύ γλυκάκι που μπορεί να καταναλωθεί και σαν επιδόρπιο χωρίς να μας βαρύνει καθόλου ακόμη κι αν έχουμε παραφάει. Μια πολύ ελαφριά κρέμα τύπου μους λεμονιού, που αρέσει σε όσους την έχουν δοκιμάσει. Όσοι προσέχουν τις θερμίδες μπορούν να το ελαφρύνουν ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας στραγγιστό γιαούρτι 2%.

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι (VIDEO)

Σήμερα έφτιαξα τη μισή δόση αλλά θα γράψω τα υλικά ολόκληρης. Με τη μισή δόση βγαίνουν πέντε κανονικές μερίδες γλυκού, σε μέτρια μπολάκια ή 6 σε ποτήρια. Κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει στραγγιστό γιαούρτι με διάφορες περιεκτικότητες σε λιπαρά και πάντα πετυχαίνει το γλυκό μου. Στο σερβίρισμα; Αυτοσχεδιάζω!

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι (VIDEO)

Από παλιότερη παρασκευή, με νεραντζάκι γλυκό και καραμελωμένο αμυγδαλάκι!

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι (VIDEO)
Με τριμμένο αμυγδαλάκι και νεράντζι γλυκό

Παρατηρήσεις

  1. Το λεμόνι σφίγγει τα γλυκά με γιαούρτι και σταθεροποιεί την κρέμα. Δείτε πόσο σταθερή είναι στο video. Αν σας φαίνεται μεγάλη η ποσότητα, ελαττώστε τη αλλά ελάχιστα. Είναι ευχάριστα ξινό και του πάει η …ξινίλα, ιδιαίτερα αν το σερβίρουμε σαν επιδόρπιο. Εξάλλου το μπισκότο απορροφά την όποια υγρασία του γιαουρτιού και είναι πολύ καλό (ίσως και καλύτερο) και την επόμενη μέρα. Μπορούμε να βάλουμε και παραπάνω μπισκότο αν μας αρέσει, ή περισσότερες στρώσεις μπισκότου.
  2. Συχνά χρησιμοποιώ 5-6 μπισκοτάκια μελιού και δένουν πολύ ωραία με το γλυκό μου.To λεμόνι -θα το ξαναπώ- μπορεί να αυξηθεί και ως 60-70 ml ( σε μας αρέσει η γεύση της κρέμας να είναι λίγο ξινή και λεμονάτη 😉 ).
  3. Για να μη καραμελώνω αμυγδαλάκια όταν βιάζομαι, έχω σχεδόν πάντα στο ντουλάπι μου παστέλι αμυγδάλου που το αλέθω στο multi και το χρησιμοποιώ για πασπαλίσματα!
  4. Επιλέξτε φρέσκα ακέρωτα λεμόνια για να πάρετε το ξύσμα. Αυτή την εποχή υπάρχουν οι λεγόμενες δίφορες λεμονιές για αυτές τις δουλειές…

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο