Αλμυρά

Μια πίτα με “απ’όλα”!

Μια πίτα με “απ’όλα”!

Εύκολη πίτα με “απ’ όλα”, δηλαδή με ό,τι έχουμε στο ψυγείο! 

Τι κάνει κανείς όταν έχει λίγα απ’ όλα αλλά τίποτα αρκετό για να γεμίσει από μόνο του μια πίτα; Τα ανακατεύει όλα και τα δένει με μια «αλευρόκρεμα»! Το αποτέλεσμα αρέσει και εξαφανίζεται αμέσως.

Μια πίτα με “απ’όλα”!

Παρατηρήσεις

1)Το χειμώνα που βρίσκω απάκι, το προτιμώ αντί της γαλοπούλας στη γέμιση. Γενικά, πηγαίνει καπνιστό αλλαντικό και το απάκι είναι ιδανικό. Βάζω περίπου 100 γραμμάρια. Μπορούμε βέβαια να βάλουμε απομεινάρια βραστού ή ψητού κοτόπουλου . Επίσης χρησιμοποιώ μανιτάρια φρέσκα (ασπρομανίταρα) που τα περνάω πρώτα από το τηγάνι με λίγο λάδι.

2) Στην κρέμα μπορούμε να βάλουμε αυγό, αλλά εγώ το αποφεύγω και δεν φαίνεται να έχει διαφορά.

3)Χρησιμοποιώ  το κλασικό οβάλ πυρέξ με διαστάσεις 33×23, ή  στρογγυλό ταψί 32 -34 νούμερο (ανάλογα πόσο παχύ θέλω το φύλλο).

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο