Αλμυρά

Μια πίτα με “απ’όλα”!

Εύκολη πίτα με “απ’ όλα”, δηλαδή με ό,τι έχουμε στο ψυγείο! 

Τι κάνει κανείς όταν έχει λίγα απ’ όλα αλλά τίποτα αρκετό για να γεμίσει από μόνο του μια πίτα; Τα ανακατεύει όλα και τα δένει με μια «αλευρόκρεμα»! Το αποτέλεσμα αρέσει και εξαφανίζεται αμέσως.

Παρατηρήσεις

1)Το χειμώνα που βρίσκω απάκι, το προτιμώ αντί της γαλοπούλας στη γέμιση. Γενικά, πηγαίνει καπνιστό αλλαντικό και το απάκι είναι ιδανικό. Βάζω περίπου 100 γραμμάρια. Μπορούμε βέβαια να βάλουμε απομεινάρια βραστού ή ψητού κοτόπουλου . Επίσης χρησιμοποιώ μανιτάρια φρέσκα (ασπρομανίταρα) που τα περνάω πρώτα από το τηγάνι με λίγο λάδι.

2) Στην κρέμα μπορούμε να βάλουμε αυγό, αλλά εγώ το αποφεύγω και δεν φαίνεται να έχει διαφορά.

3)Χρησιμοποιώ  το κλασικό οβάλ πυρέξ με διαστάσεις 33×23, ή  στρογγυλό ταψί 32 -34 νούμερο (ανάλογα πόσο παχύ θέλω το φύλλο).

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές