Έξω από την κουζίνα

Γιορτή Πορτοκαλιού στο Φόδελε την Καθαρά Δευτέρα!

Γιορτή Πορτοκαλιού στο Φόδελε την Καθαρά Δευτέρα!
Προγραμματίστε το από τώρα!
Γιορτή Πορτοκαλιού στο Φόδελε την Καθαρά Δευτέρα!

Για το Φόδελε σας έχω ξαναμιλήσει στην ανάρτηση για  τη μαρμελάδα πορτοκάλι που είναι μάλιστα και από τις δημοφιλέστερες του blog.  Είναι ένα πανέμορφο χωριό του Δήμου Μαλεβυζίου δυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Είναι διάσημο αφενός γιατί είναι η πατρίδα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco) και αφετέρου γιατί παράγει νόστιμα και ζουμερά πορτοκάλια.
Ο πολιτιστικός σύλλογος του Φόδελε λοιπόν διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα την 1η Γιορτή του πορτοκαλιού. Όσοι μπορούμε να πάμε!
Πήρα στο email μου την πρόσκληση και την παράκληση να σας ενημερώσω και φυσικά το κάνω με μεγάλη μου χαρά! Προσωπικά, πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω τη ρακή από πορτοκάλι!!!

 

Γιορτή Πορτοκαλιού στο
Φόδελε τη  Καθαρά Δευτέρα
                       Γιορτάζουμε το καρπό που κατοικούν οι ηλιαχτίδες!!
 Ανοιξιάτικα
κούλουμα με χρώμα πορτοκάλι στο Φόδελε
Γιορτή γιομάτη
γεύσεις, γλυκά και αρώματα
Ρακί από πορτοκάλι,
ανθόνερο και χρώματα
Γιορτή γιομάτη
δρώμενα, παιχνίδια, μουτζουρώματα.
Καθαρά Δευτέρα Φόδελε
– Ολοήμερη γιορτή Πορτοκαλιού στο τόπο του!!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο