Αλμυρά

Μοσχάρι ή βοδινό με κολοκυθάκια

Το κρέας συνδυάζεται με λαχανικά στο κρητικό εδεσματολόγιο και το χειμώνα και το καλοκαίρι.Το κόκκινο κρέας του μοσχαριού και του βοδινού συναντάται σπανιότερα στην παραδοσιακή κρητική διατροφή αλλά δεν λείπει εντελώς.Φυσικά στη σημερινή κρητική κουζίνα ,παρά τις παραινέσεις των ειδικών , κατέχει πρωτεύουσα θέση.Το σημερινό φαγάκι που σας δίνω είναι καλοκαιρινό,κυριακάτικο (γιατί έχει μια μικρή φασαρία), νόστιμο, και μπορείτε να το φτιάξετε με μοσχάρι, δαμάλι, αρνάκι ή βοδινό (αν εμπιστεύστε τον κρεοπώλη σας).
Το δικό μου έγινε με δαμάλι (χρονιάρικο και άνω μοσχάρι).

 

Παρατηρήσεις

1))Αν θέλουμε  να γίνει πιο γρήγορα, μπορούμε  να βάλουμε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα αφού τα τηγανίσουμε και να γίνει το φαγητό μας κατσαρόλας.
2)Μπορούμε να προσθέσουμε μαϊντανό στη σάλτσα.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

[shared_counts location=”home-content” style=”icon”]

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές