Αλμυρά

Μοσχάρι ή βοδινό με κολοκυθάκια

Μοσχάρι ή βοδινό με κολοκυθάκια

Το κρέας συνδυάζεται με λαχανικά στο κρητικό εδεσματολόγιο και το χειμώνα και το καλοκαίρι.Το κόκκινο κρέας του μοσχαριού και του βοδινού συναντάται σπανιότερα στην παραδοσιακή κρητική διατροφή αλλά δεν λείπει εντελώς.Φυσικά στη σημερινή κρητική κουζίνα ,παρά τις παραινέσεις των ειδικών , κατέχει πρωτεύουσα θέση.Το σημερινό φαγάκι που σας δίνω είναι καλοκαιρινό,κυριακάτικο (γιατί έχει μια μικρή φασαρία), νόστιμο, και μπορείτε να το φτιάξετε με μοσχάρι, δαμάλι, αρνάκι ή βοδινό (αν εμπιστεύστε τον κρεοπώλη σας).
Το δικό μου έγινε με δαμάλι (χρονιάρικο και άνω μοσχάρι).

Μοσχάρι ή βοδινό με κολοκυθάκια

 

Παρατηρήσεις

1))Αν θέλουμε  να γίνει πιο γρήγορα, μπορούμε  να βάλουμε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα αφού τα τηγανίσουμε και να γίνει το φαγητό μας κατσαρόλας.
2)Μπορούμε να προσθέσουμε μαϊντανό στη σάλτσα.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

[shared_counts location=”home-content” style=”icon”]

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο