Vegan/vegetarian

Απλά τρουφάκια χωρίς μπισκότα

Απλά τρουφάκια χωρίς μπισκότα

Μικρές μπουκιές απόλαυσης!

Για εορτάζοντες και μη, αφού είναι απλά, νόστιμα και ευπαρουσίαστα. Με τις γιορτές του Νοέμβρη να αρχίζουν δυναμικά αυτήν την εβδομάδα, όλο και κάποιο κερασματάκι μικρό ή μεγάλο θα χρειαστεί να φτιάξουν όσοι έχουν εορτάζουσες και εορτάζοντες στο σπίτι τους. Τούτα εδώ είναι σαφώς ευκολότερα από τις πιο επίσημες εξαιρετικές τρούφες μας με παντεσπάνι και πιο “σοκολατένια” από τα τρουφάκια με μπισκότο στα οποία κάπως καλύπτεται η γεύση της σοκολάτας.

Απλά τρουφάκια χωρίς μπισκότα

Ιδανικά όμως είναι και για όσους δεν έχουν εορτάζοντες, απλά θέλουν να υπάρχει μια γλυκιά μπουκιά στο σπίτι, έτσι για τις απογευματινές υπογλυκαιμίες. Αυτή δεν είναι η δικαιολογία,  αυτό δεν λέμε για να μετριάζουμε τις τύψεις μας αποφεύγοντας μια μεγάλη πάστα ή ένα λαχταριστό σιροπιαστό;

Απλά τρουφάκια χωρίς μπισκότα

Παλιά συνταγή και τούτη, από τις πολλές που έχω ανακαλύψει κατά τη διαδικασία τακτοποίησης όχι μόνο των δικών μου σημειώσεων, αλλά και εκείνων που έχουν πέσει στα χέρια μου από συνταγολόγια που ανακαλύπτουν φίλες και φίλοι που τακτοποιούν τα παλιά σπίτια μανάδων, γιαγιάδων και θειάδων…

Για να μην ξαναχάσω όσες μου κάνουν «κλικ» τις βγάζω φωτογραφίες και μπαίνουν στο πρόγραμμα των προσεχών δοκιμών μου. Αυτή εδώ έχει 2-3 βδομάδες που δοκιμάστηκε και ήταν να δημοσιευτεί την προηγούμενη εβδομάδα αλλά ένα έκτακτο ταξίδι-αστραπή σε τόπο που λαχταρούσα χρόνια να επισκεφτώ (Σμύρνη μας αγαπημένη, θα σας πω σε άλλη ανάρτηση γι αυτό το ταξίδι και για τις λιχουδιές που δοκίμασα εκεί…), με έκανε να τροποποιήσω τη σειρά των αναρτήσεων.

Απλά τρουφάκια χωρίς μπισκότα

Τα τρουφάκια μας λοιπόν είναι σήμερα εδώ και είναι τόσο εύκολα που γίνονται με κλειστά μάτια!

Παρατηρήσεις

  1. Κάθε πρόσθετο άρωμα (π.χ. μια τσιμπιά κανέλα, λίγο ξύσμα εσπεριδοειδούς, ελάχιστος στιγμιαίος καφές, κλπ) που ταιριάζει με σοκολάτα και καρύδα είναι ευπρόσδεκτο αλλά όχι απαραίτητο. Η καρύδα και η βανίλια τους δίνουν αρκετό άρωμα.
  2. Τα καρύδια μπορούν να αντικατασταθούν με φουντούκια ή καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  3. Αν δεν πρόκειται να καταναλωθούν από παιδιά, ένα σφηνάκι αλκοόλ (κονιάκ ή λικέρ ας πούμε…) θα έδινε «άλλο αέρα» στο σοκολατάκι μας!
  4. Με τα παραπάνω υλικά έφτιαξα γύρω στα 30 σχετικά μικρά τρουφάκια (1-2 μπουκιές το καθένα), αλλά ο αριθμός εξαρτάται από το μέγεθος. Μπορεί να γίνουν και λίγο μικρότερα ή μεγαλύτερα.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο