Άρθρα

Η 33η Έκθεση: “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση” έρχεται στον Πειραιά 1-9/4!

Η 33η Έκθεση: “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση” έρχεται στον Πειραιά 1-9/4!

1 έως 9 Απριλίου 2023 | Πασαλιμάνι – Πειραιάς.

Η μεγαλύτερη γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση δίνει ραντεβού με τους λάτρεις των παραδοσιακών, αυθεντικών γεύσεων!

Η διοργάνωση που έγινε θεσμός ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, ρίχνει άγκυρα στον Πειραιά, στο καθιερωμένο μας σημείο, στο ανοιξιάτικο Πασαλιμάνι.

Για 9 μέρες η έκθεση θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ, για να υποδεχθεί τους χιλιάδες φίλους επισκέπτες της, να τους μαγέψει με ατόφιες γεύσεις, μυρωδιές και αρώματα και να κεντρίσει τις αισθήσεις τους.

Συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από κάθε γωνιά της Κρητικής Γης, από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, τα Χανιά- αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως τον Πειραιά, την Αττική, την Αίγινα, την Αιτωλοακαρνανία,την Αρκαδία, τον Έβρο, την Εύβοια, την Ημαθία, την Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Πρέβεζα, την Κορινθία, την Λάρισα, την Σαμοθράκη, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα και την Χαλκιδική!

Για 9 ημέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς αυθεντικές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες με τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών.

Να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν αλησμόνητες γεύσεις που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μία μικρογραφία των θησαυρών του τόπου μας σας περιμένει…να τους ανακαλύψετε.

Απολαύστε το ιδιότυπο ταξίδι σας… στην Κρητική και την Ελληνική φύση μέσα από την δύναμη των γεύσεων που θα σας αφήσουν αυθεντικά προϊόντα, όπως: το αγνό ελαιόλαδο, οι ελιές, το τυρί, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, το μέλι και τα προϊόντα μελιού, ο βασιλικός πολτός, η γύρη, τα παστέλια και οι μπάρες, η τσικουδιά, η ρακί και το ρακόμελο, η ρακί με ρόδι, το χαρουπόμελο και τα προϊόντα χαρουπιού, το κρασί, το λικέρ, τα παξιμάδια, τα κριτσίνια, τα κουλουράκια, η αλόη, οι σταφίδες και βότανα της Κρητικής και Ελληνικής γης, πασίγνωστα από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν και θα γευτούν αγαπημένες Κρητικές γεύσεις όπως παραδοσιακά κρητικά γλυκίσματα, πίτες, ξεροτήγανα, σφακιανόπιτες και καλιτσούνια καθώς και μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά καπνιστά κρέατα, απάκι, λουκάνικα και αλλαντικά.

Επίσης, μια πλούσια γκάμα φυτικών αλειμμάτων για μικρούς και μεγάλους από τις παραδοσιακές μαρμελάδες και το χαρουπόμελο, το φιστικοβούτυρο και την πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης.. μέχρι τις πάστες ελιάς και το Κρητικό αλειφωτό τυρί!

Η ποιότητα και η αγνότητα κυρίαρχες στα περίπτερα των Εκθετών!

Μεταξύ των προϊόντων επίσης θα είναι και παραδοσιακά ζυμαρικά, χυλοπίτες, τραχανάς, όσπρια, υπερτροφές και σταφίδες, ξηροί και καραμελωμένοι καρποί, φιστίκια Αιγίνης καθώς και σάλτσες, γλυκά κουταλιού, παστέλια και μπάρες σοκολάτας, χαλβάς και ταχίνι, λουκουμάδες, λουκούμια, βάφλες και σιροπιαστά γλυκά.

Εκτός από τις γεύσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και προϊόντα περιποίησης και φροντίδας όπως φυσικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια, αλόη, σαπούνια, άλατα και κρέμες ελιάς, υποαλλεργικά προϊόντα, κεραλοιφές και αρωματικά είδη , χειροποίητες κατασκευές και πολλά ακόμη προϊόντα.

Παράλληλα με το γαστρονομικό ταξίδι, θα στηθεί η πιο μεγάλη πολιτιστική γιορτή αφού καθημερινά θα πραγματοποιούνται πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από δεκάδες πολιτιστικά σωματεία, από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Το καθημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορούν οι επισκέπτες να το παρακολουθούν στην επίσημη σελίδα της Έκθεσης στο Facebook παρακάτω: Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση.

Με το καλό να ανταμώσουμε! Σας περιμένουμε όλους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Η 33η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 1ης Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 9 Απριλίου στις 9:30 το βράδυ.

Τo ωράριο λειτουργίας για όλες τις ημέρες θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως και τις 9:30 το βράδυ.

Η είσοδος στην Έκθεση είναι ελεύθερη για όλους.

Σας περιμένουμε! Να είστε όλοι εκεί.
_____________________

H Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας” ενσαρκώνει έναν εναλλακτικό τρόπο διάθεσης και προώθησης των τοπικών προϊόντων και αποτελεί έναν χώρο συνάντησης μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, με ξεχωριστά παραδοσιακά προϊόντα.

Γευτείτε, κεραστείτε, συνομιλήστε απευθείας με τους παραγωγούς, ενημερωθείτε για τα ωφέλιμα συστατικά και προμηθευτείτε απευθείας τα προϊόντα σας.

Γνωρίστε τους παραγωγούς συνομιλήστε μαζί τους, αναπτύξτε συνεργασίες, γνωρίστε πιθανούς συνεργάτες για την επιχείρηση σας και στηρίξτε έμπρακτα την ελληνική δράση και επιχειρηματικότητα.

Κρήτη – Πειραιάς : Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας!

Η 33η Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας” τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete και του Δήμου Πειραιά Δήμος Πειραιά – Municipality of Piraeus.

Θερμές ευχαριστίες στον Μέγα Χορηγό της 33ης διοργάνωσης, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, που αγκαλιάζει και υποστηρίζει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάδειξη του γαστρονομικού και πολιτισμικού πλούτου του τόπου μας!

Eυχαριστούμε ιδιαιτέρως τις εταιρίες που στηρίζουν και προσφέρουν στο εγχείρημα μας για την εξωστρέφεια και προβολή του τοπικού προϊόντος. Την 33η διοργάνωση της Έκθεσης επιλέγουν και υποστηρίζουν οι παρακάτω διακεκριμμένες εταιρίες: οι Μινωικές Γραμμές Minoan Lines S.A., το Νερό Σεληνάρι, το καφέ Daily Cafe, η χαρτοβιομηχανία MAMASOFT, το ψητοπωλείο Γευστικη Γωνια πειραιας, τα αναψυκτικά Τεμένια Temenia, το εστιατόριο Τα Κατσαρολάκια Μεζεδοπωλείο, Πειραιάς., το ιταλικό all day bar Flavour • Italian Corner •, το ξενοδοχείο Glaros Hotel, το ξενοδοχείο Ideal Hotel, η μεταφορική εταιρία Skordilis Trans, το Hello Greece, ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα9.84FM, ο ραδιοφωνικός σταθμός Κανάλι Ένα 90,4 FM, ο ραδιοφωνικός σταθμός Παραπολιτικά 90,1FM, το ενημερωτικό site GR TIMES, το ενημερωτικό site LIVE24.gr, η ηλεκτρονική εφημερίδα Voria.gr, ο ραδιοφωνικός σταθμός Lyra FM, το ειδησεογραφικό site kriti360.gr, το ενημερωτικό site Agrocretanews, τα Σελινιώτικα Νέα και το ενημερωτικό site CretanGastronomy Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους.

Την υγειονομική κάλυψη της Έκθεσης καθ’όλες τις μέρες λειτουργίας της, αναλαμβάνει – όπως πάντοτε – ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6932 430433 & 2810 344930

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο