Αλμυρά

Εύκολη κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας και «μαγικό» χυλό

Εύκολη κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας και «μαγικό» χυλό

Άριστο αποτέλεσμα και σε τούτη την πίτα ο χυλός μου!

Υποσχέθηκα ότι θα δοκιμάσω την τεχνική και σε κιμαδόπιτα από την πρώτη ανάρτηση για τον «μαγικό» μου χυλό. Δείτε λοιπόν σήμερα την εφαρμογή του σε κιμαδόπιτα, που κανείς δεν θα καταλάβει πως είναι φτιαγμένη με φύλλο κρούστας! Να επαναλάβω ότι το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό και λύνει τα χέρια σε όσους και όσες δεν έχουνε εμπειρία στο άνοιγμα φύλλων αλλά και για όλους εμάς όταν θέλουμε γρήγορες και νόστιμες πίτες!

Εύκολη κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας και «μαγικό» χυλό

Το έλεγα και τότε ότι αναβαθμίζεται πολύ με αυτόν το χυλό το φύλλο κρούστας, και το διαπιστώσαμε και με την κιμαδόπιτα. Επειδή είχα προμηθευτεί αρκετό νωπό φύλλο (από εργαστήριο) τις μέρες των εορτών, το έχω διατηρήσει στην κατάψυξη χωρισμένο σε εξάδες φύλλων. Παρόλο που ο ιδιοκτήτης του εργαστηρίου με βεβαίωσε ότι αυτό το φύλλο ξανακαταψύχεται, εγώ δεν συνηθίζω την “επανακατάψυξη”. Έτσι άλλωστε είναι πολύ βολική η χρήση του για συνταγές σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες.

Εύκολη κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας και «μαγικό» χυλό

Τούτη η κιμαδόπιτα είναι η μισή δόση της κανονικής μου, κι έτσι αν κάποιος την θέλει ολόκληρη, απλώς θα διπλασιάσει τα υλικά που δίνω παρακάτω στη γέμιση και θα δει την ανάρτηση για μια συσκευασία φύλλου του εμπορίου.  Για μας, δυο άτομα τώρα, οι 6 καλές μερίδες που έδωσαν αυτές οι ποσότητες ήταν αρκετές. Έφτασαν και για την επόμενη μέρα (που σημειωτέον εξακολουθεί να είναι πολύ νόστιμη η κιμαδόπιτα).

Εύκολη κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας και «μαγικό» χυλό

Δεν θα πω πολλά, άλλωστε η εφαρμογή της διαδικασίας έχει δοθεί αναλυτικά σε παλιότερη ανάρτηση. Τα υλικά για τη γέμιση και την αναλογία γέμισης-φύλλου-χυλού θέλω μόνο να επισημάνω. Θα χαρώ να τη δοκιμάσετε και να σας αρέσει γιατί είναι μια πίτα που μπορούμε να απολαύσουμε και ως κύριο πιάτο με μια σαλάτα εποχής δίπλα της!

Εύκολη κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας και «μαγικό» χυλό

Παρατηρήσεις

  1. Πιο πολλές φωτογραφίες από τη διαδικασία υπάρχουν στην ανάρτηση με την συνταγή του χυλού.
  2. O κιμάς είναι μοσχαρίσιος, αλλά και μείγμα με άλλους κιμάδες (χοιρινο-αρνίσιο) ταιριάζει σ’ αυτήν την κρεατόπιτα.Ανάλοχα με το πόσο λιπαρός είναι, ρυθμίζουμε την ποσότητα του ελαιολάδου
  3. Η πίτα είναι ιδανική για αξιοποίηση του κιμά που μας έχει περισσέψει από μακαρονάδα. Μη σας πω πως καλό είναι να φτιάξουμε περισσότερο «επί τούτου», για να έχουμε έτοιμη τη γέμιση!
  4. Τα μπαχαρικά είναι θέμα προσωπικού γούστου. Εκτός από πιπέρι, εμείς αγαπάμε και το κύμινο ή το μοσχοκάρυδο στις κιμαδόπιτες!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο