Γλυκά

Cup cakes με σοκολάτα και γλάσο σοκολάτας

Cup cakes με σοκολάτα και γλάσο σοκολάτας

Τα πιο σοκολατένια της σελίδας!

Έχω εδώ τις μικρές και όπως είναι φυσικό τα μικρά και μεγάλα κέικ παρασκευάζονται συχνότερα αυτή την εποχή στο σπίτι μου. Λίγο η θάλασσα, λίγο τα πιο πλούσια παιδικά πρωινά, θέλουμε κάτι παραπάνω από αρτοσκευάσματα γλυκά και αλμυρά. Φτιάξαμε λοιπόν και cup cakes. Και τα λέω cup cakes και όχι muffins γιατί είναι πολύ αφράτα και απαλά και επί πλέον τα στολίσαμε και με γλάσο όπως απαιτούν οι συνταγές για cup cakes.Τις έχουμε εντοπίσει τις διαφορές παλιότερα!

Cup cakes με σοκολάτα και γλάσο σοκολάτας

Μια αγαπημένη ασχολία της μικρής μικρής είναι το ξεφύλλισμα περιοδικών και βιβλίων με συνταγές. Το έχω ξαναγράψει άλλωστε πως είναι γλυκατζού. Και η γιαγιά δεν της χαλάει χατίρια αφού βοηθάει και ο σωματότυπός της. Είναι κλαράκι ψιλόλιγνο και παρόλο που είμαι κατά του μπουκώματος των παιδιών, ένα γλυκάκι παραπάνω θα φτιάξω. Λιγόφαγη είναι άλλωστε. Δεν μπουκώνεται με τίποτα.

Cup cakes με σοκολάτα και γλάσο σοκολάτας

Σε παλιό φυλλαδιάκι με αφιέρωμα στα cup cakes (μάλλον από περιοδικό τηλεόρασης) υπήρχε τούτη η συνταγή που διάλεξε να πρωτοφτιάξουμε. Η επόμενη είναι γεμιστά μπισκότα, μείνετε συντονισμένοι που λένε! “Δίπλωνε τις σελίδες” της λέω, και άλλο που δε θέλει. Στο μεταίχμιο της γνωριμίας της με τα γράμματα, στην αρχική φάση της αναγνωστικής διαδικασίας, διαλέγει εικόνες που τις κάνουν κλικ! Και έχει ένστικτο. Ό,τι έχει διαλέξει βγαίνει νόστιμο και αρέσει σε όλους μας.

Cup cakes με σοκολάτα και γλάσο σοκολάτας

Φυσικά έκανα τις παρεμβάσεις μου στις ποσότητες (αυτά τα φυλλαδιάκια δεν ήταν και τα πιο αξιόπιστα στις αναλογίες, no name συνταγές είχαν τα περισσότερα…) και βέβαια στη διαδικασία που την απλοποίησα πολύ. Πρέπει μάλιστα να πω πως το γλάσο είναι δική μας συνταγή. Η αρχική πρότεινε ένα με υπερβολική ποσότητα βουτύρου, πράγμα που απέκλεισα αμέσως. Στο πλαίσιο αυτό ελαττώθηκε και το βούτυρο του μείγματος. Ε, να φάμε κι εμείς κανένα 😉 !

Cup cakes με σοκολάτα και γλάσο σοκολάτας

Δεν θα γράψω άλλα, ως γιαγιά πλήρους απασχόλησης δεν έχω πολύ χρόνο… Θα επιμείνω όμως στο να τα δοκιμάσετε, είναι εξαιρετικά και πολύ σοκολατένια. Κι αν σας παραξενεύει η χρήση αλευριού που φουσκώνει μαζί με τη χρήση μαγιάς, θα σας δώσω δίκιο αφού κι εμένα με παραξένεψε! Χρειάζονται όμως πράγματι και τα δυο φουσκωτικά! Τα δοκιμάσαμε κι έτσι κι αλλιώς (όπως λέω παραπάνω, έκανα τις παρεμβάσεις μου…).

Παρατηρήσεις

  1. Η ζύμη είναι σχετικά αραιή. Αυτό δικαιολογεί και τη χρήση μαγιάς…
  2. Η προσθήκη ξηρών καρπών ή αποξηραμένω φρούτων στο μείγμα, δεν δοκιμάστηκε ακόμη αλλά θεωρώ ότι δεν θα είναι άσχημη! Πάντως κι έτσι είναι απολαυστικά. Πολύ πολύ σοκολατένια, χωρίς άλλες διασπαστικές γεύσεις!
  3. Εννοείται ότι αν πρόκειται να τα κεράσουμε σε κάποια παιδική εκδήλωση θα είμαστε πιο σχολαστικοί στη διακόσμησή τους (το γλάσο μπορεί να βγεί με κορνέ σε ροζέτες, ν αβάλουμε χρωματιστά καραμελάκια κλπ κλπ). Εμείς εδώ τα φτιάξαμε για μας και όπως ξέρετε οι τακτικοί φίλοι και φίλες, εμείς δεν χρησιμοποιούμε φωτογραφίες από το διαδίκτυο για τις συνταγές μας…
  4. Τα φορμάκια που χρησιμοποίησα έχουν διαστάσεις 5cm διάμετρο στη βάση τους, 7 cm στην πάνω μεριά και 3,5 cm ύψος. Αν έχουμε μικρότερα φορμάκια (συνήθως οι μεταλλικές φόρμες έχουν πιο μικρές θήκες) θα βγάλουμε περισσότερα κομμάτια.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο