Διατροφή & υγεία

Η επόμενη ημέρα μετά το γιορτινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα

Η επόμενη ημέρα μετά το γιορτινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα

Καθώς διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα το γιορτινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα φτάνει και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κυρίως από ψυχολογικής πλευράς για να μπορέσουμε να περάσουμε πολύ όμορφα, απολαμβάνοντας τα εδέσματα που θα υπάρχουν, αλλά και με τις λιγότερες τύψεις για την επόμενη ημέρα.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε εξαρχής ότι την επόμενη ημέρα η ζυγαριά θα δείξει παραπάνω όπως και να έχει, αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει αφού είναι κάτι εντελώς το φυσικό ειδικά για τα άτομα που το προηγούμενο διάστημα απείχαν από την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η αύξηση του βάρους σας την επόμενη ημέρα θα είναι πλασματική αλλά και παροδική, ενώ αυτό θα φαίνεται στο σώμα σας με την μορφή κατακράτησης που εσείς θα το νιώθετε σαν ένα μικρό φούσκωμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή το στομάχι σας (για όσους ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής) είναι μαθημένο έπειτα από τόσο καιρό σε μικρές αλλά και σωστά συνδυασμένες ποσότητες τροφής, οπότε δεχόμενο περισσότερο φαγητό από το κανονικό λογικά θα αντιδράσει. Το συγκεκριμένο σύμπτωμα σε μεγάλο ποσοστό εκφράζει μια φυσιολογική κατακράτηση που με μία με δύο ημέρες σωστής και πειθαρχημένης διατροφής με φρούτα, σαλατικά αλλά και τροφών με χαμηλά λιπαρά θα επιτρέψει στο σχετικά ταλαιπωρημένο πεπτικό σύστημα να αποκτήσει γρήγορα την καλή του φυσική κατάσταση. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξαναποκτήσετε το βάρος που είχατε πριν από το «πλούσιο» γεύμα που προηγήθηκε  και να μπείτε ξανά γρήγορα και απλά στον ρυθμό σας.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι η Κυριακή του Πάσχα μπορεί να είναι και μια θαυμάσια ευκαιρία να περάσετε λίγο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Μπορείτε να οργανώσετε  μια οικογενειακή έξοδο στο τοπικό πάρκο ή δάσος και αν έχετε μικρά παιδιά,  θα μπορούσατε να μεριμνήσετε για ένα κυνήγι Πασχαλινού αυγού. Αυτό θα σας προφέρει μια βόλτα έξω και θα σας βοηθήσει να κάψετε μερικές επιπλέον θερμίδες!

Επωφεληθείτε, λοιπόν, από τις υπέροχες καιρικές συνθήκες της άνοιξης και κάντε έναν όμορφο περίπατο με την οικογένεια σας πάντα τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις.

Καλό Πάσχα και Καλή διατροφή!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Γιώργος Αντάσουρας

Ο Γιώργος έχει γεννηθεί στα Χανιά όπου και κατοικεί με τη σύζυγο και τα 2 παιδιά του. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Έχοντας αποκτήσει πολύπλευρη εργασιακή εμπειρία, από το 2010 έως και σήμερα λειτουργεί την δική του ανεξάρτητη Διαιτολογική Μονάδα με έδρα τα Χανιά εισάγοντας ένα νέο τρόπο διατροφής αλλά και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας με ειδικό τμήμα Συμβουλευτικής αλλά και με εξειδικευμένο εξοπλισμό καταπολεμώντας το τοπικό λίπος. Το πελατολόγιο του καλύπτει όλη τη γκάμα ασθενειών και παθήσεων, που συσχετίζονται με τη διατροφή, την παιδική διατροφή, καθώς και τις ομάδες (π.χ. εγκύους, αθλητές) που έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο